Új hozzászólás Aktív témák

  • Miracle

    senior tag

    válasz emitter #1166 üzenetére

    osztálytársam az Elte-re ment infóra, eddig nem sok örömöt lelt benne
    aztmondta h van 6-féle matekjuk komoly! mindegyikből vizsga
    és most 1. félévben még nem is tanulnak progot mindenesetre érdekes


    hat ehhez ha nem haragszol hozzaszolok mert egy elsoeves alapjan aki a beszamolo szerint azok koze tartozik akik rossz helyre jottek nem biztos hogy jo megitelni a szakot.

    Apro kis intermezzo, hogy a progmat kepzes iden indult utoljara, es a proginfo veszi at a helyet, ami 3 szakirannyal megy, az egyik nagyjabol annyi matekkal mint a progmat, aztan egy masik 5 eves joval kevesebb matekkal, ez is 5 eves, aztan a harmadik szakirany kb annyi matekkal mint a muinfo(rossz nyelvek szerint az volt a viszonyitasi alap amikor keszitettek a tantervet), es ez 3 eves.
    tehat elso evben valoban eleg kemeny a matematika, de ez 2. evtol valtozni fog, es 3. evtol kb annyit ulsz majd gep elott hogy mar elkepesztoen unni fogod. ha kifejezetten programozassal akarsz foglalkozni, akkor pesten nem igazan van ennel komolyabb alapokat nyujto kepzes. persze sok a matematika eleinte, de nekem most 3. evben 1 darab targyam van ami matek, meg lenne meg egy, ha nem csusztam volna el belole elozo evben, meg van megegy, de azon csak nevetni lehet, ilyen toltelektargy szinvonal.
    az alapveto problema egyebkent az a rinyalos golyakkal, hogy nem kepesek elolvasni a felveteli tajekoztatot, bele van[volt] irva, hogy programtervezo matematikus. itt jegyeznem meg hogy a rendes es az alkalmazott matematikusokhoz kepest nagyon minimalis a mi matematikank, nagyjabol az 1/10-e es az 1/15-e koze saccolnam(a valaszthato savok nelkul, azokkal mar joval tobb tud lenni), a szakunkra jellemzo ,,speci matematika'' (programozas matematikai modellje) egyutt. szoval ez nem egy olyan teljesithetetlen szint. persze ha valakinek semmi kedve nincs foglalkozni a matekkal, akkor nem fog atmenni a gyakokon, es a vizsgakon, ez is egyetem, es raadasul nem is konnyu, tanulni kell. Arrol nem is beszelve, hogy kulonbozo tomoritesi, es kodolasi algoritmusok eppen arra a matematikara epulnek, amit elso masfel evben belevernek az oktatok a fejunkbe, csak ezt nem nagyon reklamozzak, igazabol nem tudom hogy miert. ez a szak tobbek kozott errol is szol.

    na nem akartam itt most nagy eszosztasba kezdeni de eszmeletlenul felbosszant amikor hulyesegeket olvasok a sajat szakomrol, es tobbsegeben azoktol a golyaktol akik rossz helyre jottek. (ebben az egyetem is hibas, progmatos ismeros nelkul nem nagyon lehet megtudni hogy ugyan mirol is van szo ezen az kepzesen :( )
    es semmikepp sem akartalak eltantoritani a szomszedos egyetemtol[BME] vagy akarmelyik masiktol, nem ez volt a celom.

    értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió

Új hozzászólás Aktív témák