Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Alteran-IT #4011 üzenetére

    Ez már a második ugyan ilyen modem, és a külső táppal együtt lett cserélve (ránézésre ugyan olyan a két táp, a papírját egyszer sem néztem meg).
    Legutóbb kicserélték a koax kábelt az oszlop és a ház közt, illetve a modem és az első benti elosztó közt (az említett elosztót pedig pár nappal előbb).

    Most hétvégén sokkal sűrűbben szakad, mint hétköznap. Illetve nem mértem le, de mint ha 2-3x annyi ideig villogna rajta a telefon LED, mielőtt feláll.

    "nem lenne szabad bontania a kapcsolatot a CMTS-el"
    Ezzel én is érveltem, mikor legutóbb itt voltak, de csak terelték a témát (először bizonygatták, hogy ez így teljesen normális, hogy újraregisztrál a hálózatra, aztán feladták, mikor nem fogadtam el). De szerintem egy parasztnak is tiszta, hogy ha kihúzod az összes ethernet kábelt (ami lényegében fedi azt az esetet, ahol a rákötött legelső eszköz hibásan működik), a telefonnak akkor is működnie kell (tehát hibás ethernet eszköz mellett még mennie kéne a telefonnak). Illetve igazából akkor sem szabadna újraindulnia a router-nek, ha "hacker módra" szándékosan hülyeségeket küldesz az etherneten át.

    Próbáltam a traffic shaping scrip-ben 250/10-re korlátozni a sebességet 500/20-ról, de nem igazán változott semmi (csak a speedtest.net-es mérés eredménye).
    Leporoltam egy 10 éves TP-Link WDR4300-at (most rakom fel a legújabb OpenWRT-t), hogy kínomban közre kössem, de ez nyilván el fog hasalni 500Mbps alatt, ha ez NAT-ol.
    De ha valami elektomos interferencia jellegű dolog lenne az Intel NIC és az ARRIS közt, azt már a jelenleg közrekötött TP-Link "buta" switch is meg kéne, hogy foja.

    Azt hittem, hogy az ARRIS-ban Broadcom ethernet vezérlő van:
    Ethernet Phy Type BCM53134 switch

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák