Új hozzászólás Aktív témák

  • bodnarg

    csendes tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban. PLC-ből szertnék indítani egy recept betöltési folyamatot. S7 300-as rendszer MP 277 10" panel Wincc flexible 2008 sp3 a rendszer. Ha egy adott bit logikai 1 lesz akkor szeretném indítani a folyamatot. Ha "proba" logikai 1 esetén szeretném meghívni a scriptet. Proba high limit -> event -> scrip1.

    A script írásban nincs igatán tapasztalatom ,ezért a script editor beépített funkicióiból állítottam össze. A PGn futó runtime -al kipróbáltam de sajnos nem működik.

    Ha a scriptben lévő rendszerfunkciókat nyomógombokhoz kötöm és először a LoadDataRecord majd a SetDataRecordToPLC funkció fut le a megfelelő paraméterekkel a recept betöltődik úgy ahogy szeretném. Viszont pont ezt szeretném elkerülni hogy ne az operátornak keljen indítani a recept betöltést hanem az önműködő legyen.
    Van valami ötletetek miért nem működik a script? Az MP 277 panelra még nem töltöttem rá, csak a PC- próbáltam runtime - al...
    A runtime with script debbugger indításakor az a hibaüzenetet kapom hogy nincs debugger telepítve, ezért a "sima" runtime volt elindítva, ekkor nyomógombokhöz kötött változat működött, a scriptes nem.

    Köszönöm előre is.

    Üdv.: BG

    BG

Új hozzászólás Aktív témák