Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz skul0 #4592 üzenetére

    Hi skul0!

    "Ennek a scheduler funkciónak viszont még utána nézek, nem hallottam róla."

    A KTP600 nem tud olyat. Felejtsd el!

    "A PLC-ből való váltást próbáltam én is: a képernyőn lévő, képernyőváltó gombok indítottak volna újra egy számlálót, aminek letelésével váltott volna az adott képernyőre a HMI az általad említett módon, de a HMI tag-ek csak set-eltek, resetelni nem voltak hajlandóak úgy"

    Kezdjük elölről!

    1. A panel (a KTP600 is) alapól tud képernyőt kímélni! Képernyő kímélőt akartál, ott van benne. Nem jó?

    2. A képernyőváltást integer tag event-jéhez rendelt "Activatescreen" funkcióval oldod meg? Nincs set reset, nem setelődik resetelődik semmi, nincs gomb se. A PLC-ben ítrod a TAG értékét és jön a screen saver.

    De PLC JOB-okkal is válthatsz képernyőt, vagy TAG exceed limit eseményre is.
    Továbbá van olyan funkció is, hogy "ActivateScreenByNumber" aminek egy változót is megadhatsz. Ezzel arra a számú képre vált, amelyiket a változó tartalmával kijelölöd (minden alkalommal lehet másik képernyő a kímélő :-)

    Azt, hogy mikor kell bekapcsolnod a képernyő kímélő képet (azaz mennyi ideje nem nyomtak gombot) kissé nehezebb ügy, de a képernyőváltásokat (amit a panel gombjaival a menüben navigálva pl. elkövetnek) figyelheted a "Screen bumber" nevű areapointer használatával. A panel ebbe írja bele mindig melyik képernyőt mutatja éppen, és figyelheted PLC-ből.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák