-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
válasz pusi1981 #38599 üzenetére
Nekem ugyanez a dilemmám... 42g30 helyett 50", vagy a tv mellé egy használt 720-as vagy 1080p-s használt vetitő...
* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *
-
BBéci
legenda
Egyetértek. Ahhoz, hogy a G20 képminősége után ne sírja el magát, ha a vászonra pillant, bizony sokkal mélyebben kell zsebbe nyúlni. Nem beszélve a kötelező fal és plafon sötétítésről.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz szika87 #38581 üzenetére
Sajnos bebonatot utólag felvinni nem lehet, csak a komplett plexi cseréjével oldható meg, ami meg igencsak drága mulatság (értsd: kb. 80-100 eFt mérettől függően). Szóval ez drága móka. Ezért szoktuk mindig elmondani, hogy plazmát törölni lehetőség szerint csak pamaccsal, ha pedig makacsabb a szennyeződés, akkor jöhet az enyhén nyirkos mikroszálas kendő vagy szarvasbőr. Kemikáliákat messziről kerülni!
Thaddeuss #38591: ha picit visszaolvasol, épp tegnap írtam ey ugyanilyen cipőben járó kérdezőnek választ.
Black&White: korrekt vétel az E550 205 eFt-ért, viszont ha találsz még, akkor minimális anyagi többlettel a Panaonic 50UT50 még jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Ha a UPC a szolgáltatód, akkor annak a mediacard-jához CI+ kell. A többi szolgáltatóéhoz általában elég a sima CI is.
pusi1981: ha szar minőségű az a vetített kép, akkor inkább átok a nagy képátló, mint áldás. Ha 4 méter a nézési táv, akkor oda 65" kell, ez nem vitás! Viszont egy G20 képe után elsírnád magad egy 150 eFt-os projektor képétől, utóbbi annyira szar lenne a plazma mellett.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz pusi1981 #38605 üzenetére
Az 50 colos tévék ideális nézési távolsága, full HD filmekhez, kb. 2 méter!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ispy
veterán
Szóltam a feleségemnek, hogy nehogy eszébe jusson a tévét bármivel is letakarítani, mert irgum-burgum
Biztos, ami biztos
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
pusi1981
aktív tag
Szar ügy ha nem milliomos az ember fia
65"-tvMegsem merem nézni az árát, még lefordulok a székről
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pusi1981 #38610 üzenetére
Hát, pedig a 65ST50-et bizony 500 eFt-ból hazavihetted volna 2 hónappal ezelőtt. Annyiból pedig újonnan sehol nem kapsz olyan projektort, ami csak a közelébe érne a képének. Ráadásul az 500 eFt már mindennek nevezhető, csak sokak nem egy olyan szintű 65"-os plazmáért, mint az ST50. Abszolút nem kell hozzá milliomos fiának lenni. Pár éve még a 42"-os fullHD-ket nyomták ennyiért.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
Jut eszembe, hogy mióta legutóbb nézegettük őket megint láttam, bár nem egymás mellett, de pár órán belül 51E550-et és 51E530-at. A 30-asnak most nem volt semmi különösebb szoftveres hibája (mint a nézhetetlenség határára csúszott szürkék alapértelmezett Movie módban). Viszont a CinemaSmooth csak az E550-en volt elérhető, az E530-on nem. Az Auto színköz pedig az E550-en most is pontosabb eredményt adott, mint az E530-on. Múltkor el is felejtettem megnézni, hogy az E530 az 9-es, az E550 10-es sorozató MStar chipsetet használ. De a végeredmény szubjektíven ránézésre nagyon hasonló, teljesen azonos szintet képviselnek 2D-ben, de nem feltétlenül pénzkidpbás a 3D képes modellt venni kizárólag 2D-re se.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
octopus666
tag
most a film minősége nagyon ..... vagy ennyire gyenge az ST 60 kijelzője ??
http://www.youtube.com/watch?v=ls4N1MR3T7U
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz octopus666 #38615 üzenetére
Szerinted?...
Egyébként is,videó alapján megállapítani egy tv képminőségét...
Más.: Nagyon hasznos ez a tácspen. Fehér szakállat lehet rajzolni az amúgy is szakállas bácsiknak.
Give me your cum,bull!
-
Fantomas80
tag
-
hunspikey
őstag
válasz janos666 #38612 üzenetére
Szia János,
tegnap beszéltük, hogy volt-e már VT65 review- szerintem most így ezt megtalálva ez már volt egyszer - de érdekelne a véleményed róla. A sakktábla mintánál mért 70 cd/m2 amit írnak, az a valós max fényereje? Mert akkor már megint nem történt semmi fényerő ügyben, akkor viszont nem értem a pár sorral feljebb írt 120 cd/m2-t ami viszont parádés lenne.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #38619 üzenetére
Hát, itt bizony azt írják, hogy 120 cd/m2-re állítva a panelt és ráküldve a sakktáblát, a VT65 visszaáll 70 cd/m2 körüli átlagra, míg a a GT60 itt 90 körüli értékeket hozott:
"We get a more revealing idea intra-scene contrast performance using a checkerboard pattern and the VT65 behaved interestingly here and slightly differently to the GT60 we covered recently. With Contrast and Panel Luminance set as per the 120 cd/m2 window measurement, the VT65 returned an average peak White of just under 72 cd/m2, compared to the GT60’s numbers which were in the 90’s. The difference in panel size, and therefore energy consumption, could well be a contributory factor but let’s not underestimate an ANSI figure of 11,300:1 and note that the VT65 has absolutely oodles of dynamic range with lower to mid APL (Average Picture Level) content which is, frankly, where most of the material you watch sits."
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Fogash
tag
válasz octopus666 #38615 üzenetére
én 50ST60-at láttam élőben, upc Animal Planet HD adással, meg saját fájlokkal, azon nem tűnt fel semmilyen hiba. Egy youtube videó alapján nehéz megítélni a tévé tudását, de 3:01nél megabrutál a két sárga csík a képernyő alján. Ugyan még nem néztem végig hanggal, lehet h van rá magyarázó szöveg...
Amit nem értek: egy kicsit poros képernyőn a varázsceruzával egészséges dolog lehet karistolni?
-
rgeorge
addikt
Akit esetleg érdekel, itt 4.990 a Samsung SSG-P41002/XC szemüveg párja (gombelemes változat, nem tölthető).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
-
cintula187
addikt
Ha 1 hónap múlva csodák csodájára marad még a 42ut50 ből akkor az lesz. Ha nem akkor samu 51e550 még járható út lenne? Nem szeretnék várni mire lemegy az új panák ára.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #38620 üzenetére
Igen, sajnos félreértelmezhetetlen. Ennek fényében viszont azt kell mondjam, nem sok változott fényerőt tekintve, a VT50-re ha jól emlékszem János 82-t mért nálam anno ilyen helyzetben. Illetve az is igaz, hogy THX-ben tuttira emlékszem, mert ezen gondolkodtam egy csomót, hogy a VT50 hozta a 110 körüli fehéret - tehát csak amiatt én már biztosan nem fogok cserélni.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
nightshadow
veterán
Érdekesség Ázsiából, 2013-as Samsung plazma 852x480-as felbontással: [link]
-
Neszójábe
senior tag
válasz nightshadow #38627 üzenetére
Van valaki Pomáz környékéről ezen videókártyák valamelyikével? Nvidia 430, 530, 630
Peace
-
DM-Fan
Topikgazda
-
mayday00
őstag
Ezt is megértük. Les Misérables (Nyomorultak) magyar szinkron nélkül jön ki. CEE BD angol hang magyar felirat van. Szó volt róla, hogy lesz hozzá szinkron, de akiket megkerestek vele...
szóval egy olyan összeg jött ki amit már nem erre a piacra szántak, így maradt a feliratra amit most jól megoldottak[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
rgeorge
addikt
válasz rappit4 #38633 üzenetére
Ebben a csomagban két 4100GB van, ha jól értem. Gondoltam, hogy ez jó ár, még akkor is, ha a 3D mint olyan nekem fityfirittyet sem ér. Max. a feleségem fogja értékelni, én objektíve nem.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Gabor970
addikt
A TV-ben is felirattal kellene adni legtöbbjét, már a 6 éven felüli ifjúsági és gyermek műsorokat is, legalább ragadna valami az emberekre. Főleg gyerekeknél figyelhető meg, ha idegen nyelvű műsorokat néznek, hogy hasznos. Én sajnos csak az írott angol szövegekből tudok némi értelmet kihámozni, de ezzel együtt is sokkal jobban szeretem a feliratos filmeket, mint a szinkronosakat.
szerk: talán a hat év alattit is, nem baj ha nem tudja elolvasni, ami kisebbeknek való, azt megértik a látványból, pár szó meg simán megmaradna minden mesefilm után.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Ispy
veterán
Ma az egyetlen ok, amiért még talán érdemes magyar bolttól BD lemezt venni, az a magyar hang/felírat. Egyébként nem versenyképesek az áraik.
(#38638) Gabor970
A 3 éves fiam már most tud angolul 10-ig számolni és ismeri a színek is, pedig soha senki nem tanította neki, csak hallotta a nővérétől, aki jár gyerek angolra. Ehhez képest a magyar iskolákban nincsen nyelv oktatás alsó tagozatban
Így persze, hogy az átlag magyarnak kínszenvedés az idegennyelv tanulása (igazából már 5 éves kortól folyamatosan lehetne tanítani, és akkor felnőtt korában már nem kell neki magyar hang a filmekre).
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
janos666
nagyúr
Szombat délután Debrecenben (vagy még délelőtt Jászberényben) egy napra kölcsön tudna valaki adni egy Samsung SSG-4100GB szemüveget? Jó áron akár meg is veszem (ha csak úgy eladó, akkor akár párban, később majd találok neki(k) helyet). Esetleg TV kalibrálás árába is beszámolhatjuk piaci áron (ahhoz kéne: bedőlni látszik a szombatra tervezett Debreceni menetrend, mert az egyik fórumozóhoz nem érkezett meg a hétfőn rendelt szemüveg. )
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Oldfighter
senior tag
válasz Gabor970 #38638 üzenetére
Sokan még magyarul se tudnak helyesen beszélni, írni. Előbb ott kéne rendet tenni.
Másrészről, miért zavar valakit ha van szinkron a filmen? Veszteség éri ezáltal? Le kell mondania az eredeti nyelvválasztásról?
Minőséget kell elvárni, ez tény. Node, hogy a magyar nyelv lemondását kelljen erőltetni...Magyarországon! Már így is a béka s*gge alatt van a nemzeti identitás.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Gabor970
addikt
válasz Oldfighter #38641 üzenetére
Semmi baj nem lenne, ha a TV-n egy kattintással választani lehetne a feliratos eredeti nyelv, és a szinkron közt. Mindenki maga eldönthetné, hogy mit akar. Sajna nem ez van. Aki a szüleitől nem tanul meg magyarul, az nem a tévéből fog szerintem. Mindenki sokat prosperálhatna egy tisztességes angol nyelvtudásból.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
janos666
nagyúr
-
rappit4
őstag
Azért kell eredeti nyelvet erőltetni, mert általában az emberek a színés teljes alakítását szeretnék látni, amibe a hang is beletartozik. Ez nemcsak az angolra vonatkozik, egy spanyol filmet spanyolul kell nézni. Nem is beszélve a hang effektek és a hangminőség romlásáról (lásd 2.0-ás szinkronok)
-
Dorian
félisten
Mi köze a nemzeti identitásnak ahhoz, hogy filmeket a legjobb a színész eredeti hangján nézni?
Ettől függetlenül pedig nem érzem fontosnak ezt a nagy nemzetieskedést.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz rappit4 #38646 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
(#38647) Dorian
Ezzel is.
Pár hete elkezdtem elölről nézni a House sorozatot, az első két évadot korábban sosem láttam. Nem saját beszerzés, a nemrég vásárolt merevlemezen volt rajta, magyar szinkronnal. Már a negyedik évadnál tartok, az végre eredeti hangú. Bármennyire jó Szakácsi és Kulka, Laurie eredetijének a közelébe sem érnek. A nagy House rajongók többségének fogalma sincs arról, hogy a címszereplő kicsit selypít. Az is szervesen hozzá tartozik az emberhez, de szinkronnal lehetetlen utánozni.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Erről nem a külföldi filmek tehetnek, nem abból kell magyarul tanulni. Erre lenne a közmédia elvileg, hogy olyan minőségi adásokat csináljon magyarul, amit egy fiatal leül megnézni.
A filmekből meg sokat lehetne tanulni angolul + aki már tud, annak meg jó színt tartásra. Ja és nem utolsó sorban nem emelné a kiadványok árát a szinkron és talán akkor többen meg tudnák venni, mert mondjuk 3k-ért lehet megvenném az eredeti BD-t, de 9k-ért már nincsen kedvem, akkor inkább kölcsönzöm.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabor970 #38631 üzenetére
Azért, mert ha már a 720 fizikai sor sincs meg, akkor már ugye HD-Ready minősítést sem kap a TV, márpedig a 720p-re felskálázó DVD-lejátszót már Bangladesben is utánad dobják, a DVD-kről már nem is beszélve, amiknek a natív felbontásuk alsó értéke nagyobb, mint amit ez a TV tud. Ezen túlmenően az analóg adás az 1024x768-as panelen azért elég korrektül fest, de 852x480-as panelt nem néznék, pláne nem 43"-os méretben. Na ha valami, akkor az igénytelen.
Az 1024x768 felbontású készülékek ára is versenyképes a CRT-kével. De abban is biztos lehetsz, hogy ezek a modellek átszivárognak fejlettebb helyekre is, ha máshogy nem, szürkeimporttal. Aztán majd jön a sok értelmes kérdés, hogy miért néz ki ilyen szarul a plazma 2013-ban.
Ispy #38639: igen, ez így van. És ugye már párszor kitértünk arra is, hogy mi/kik az okai a magyar szinkron hanyatlásának, a kiadványok fapadosodásának. Engem pont nem érdekel a szinkron, mert én is mindent eredeti nyelven nézek, az angolom olyan, hogy magyar felirat nélkül is bármit megértek, csak azért az is érdekes, hogy legtöbbször pont azok sírnak a magyar vonatkozás hiánya miatt, akik egy petákot em hajlandóak kiadni erre, semmilyen formában.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest