-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Valójában a full HD felbontásból az égvilágon semmit nem látsz, mert ahhoz még a 65 colos is kicsi.
Igen, tisztában vagyok vele, de 55''-nál nagyobb tévét semmiképpen nem tennék be (mert be sem férne), így ha nagyon vágyom a full HD élményre, akkor közelebb ülők
Ráadásul elég durva felára volt anno az 55''-nak az 50''-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Fogash
tag
van viszont az az user-csoport, aki baromira rühelli, hogy 40db távirányító hever a dohányzóasztalon, és ha a hangosításnál bonyolultabb műveletet akar végrehajtani, akkor elektrotechnikusi végzettség kell hozzá. Nálam most a következők vannak (úgy, hogy a házimozi-erősítő távirányítója viszi a tévé és a dvd alapfunkcióit is):
- házimozi-erősítő
- tv
- dvd-lejátszó
- médialejátszó
- kábeltv beltéri egység
- videorekorder (igen, még ilyen is van, bár már csak porfogó...)ebből alaphangon minimum 2db (házimozi+beltéri) nyomogatós, egy sima váltás a médiaplayer és a tévéadás között két távirányítón 3-4 gomb nyomogatását jelenti.
Ehhez képest vágyálom az egy tévé, amiben benne vannak a médiaplayer funkciói, meg vissza tudja vezérelni az erősítőt, hogy egy távirányítüót kézbe véve, akár egy ("makró" lefuttatásával) gombnyomással is át tudjak állni tévéadásról filmnézésre, ne kelljen 5 percig gépészkedni a képi- és hang- inputok, képarányok, felbontások stb. beállításával.
Ha a tévé lejátszója ráadásul tud 24fps-t (ami már nem elérhetetlen manapság), meg a hangot is kiadja rendesen az optikai kimenetre, akkor a tököm kavarjon a buta, nehézkesen kezelhető és lassan reagáló WD herkentyűvel (ami amúgy a tesztek/fórumok szerint valami kurvajó cucc), csak nekem gondolkodik 10 percet, mire betölt egy kib @szott jutub kezdőoldalt, ahol a fele videó csak PC-n nézhető, nem médiaplayeren...
És gondolom ezzel nem vagyok egyedül, szóval van reális kereslet az all-in cuccokra. Ahogy az apple-termékekre is, mert nem akar mindenki androidot, meg vindózpécét konfigurálni, csak működő eszközöket akar. Te a kezeléskényelemben engedsz, én a kadenciahelyességben (ha kell). Ennyi.
-
BBéci
legenda
Ugyanazt mondod, amit én.
(#39402) Fogash
Pár napja ajánlottam Hunspikey hozzászólásának elolvasását, amelyikben a tévében lévő gyerekjáték lejátszó és egy MED600X közötti különbséget ecsetelte.
Ő is megállapította, hogy ami a tévékben van az egy fos.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz Toobee #39404 üzenetére
Én is ugyanezt akartam javasolni Még a redőnyt is lehet vele irányítani, ha elektromos és van irányítója.
(#39406) Fogash
Én 15ezerért adtam el egy harmony 1100-at, úgy hogy költözéskor elveszett a töltője majd szépen lemerült...Sőt láttam 30-ért itt PH-n anno fullosat. Csak ki kell fogni[ Szerkesztve ]
A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
BBéci
legenda
válasz Fogash #39406 üzenetére
Valamelyik Harmonyt 10-11000 Ft-ért vették a srácok, itt a topikban szervezték a beszerzését.
Nekem nincs rá szükségem, kifejezetten élvezem, hogy néha 12-13 távirányító sorakozik a dohányzóasztalon.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ispy
veterán
Igen drága.
Anyám is a 32-es samu lcd-n nézi a külső vinyóról az avikat, amiket viszek neki. Van ilyen is, nincsen ezzel semmi bajom, de azért ajánlani még nem fogom senkinek sem egy szakmai fórumon ezt a kombot, ha nem baj.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
sad_Vamp
őstag
Akkor hogy lehet az, hogy 3,5 méterről 24" LCDről simán megállapítom mi SD és mi HD.... bár igaz 1080 és 720 között már nem látom a tényleges különbséget, csak úgy érzem (olyan smooth-abb a kép világ).
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
BBéci
legenda
Erről van szó.
Azért nézek full HD tévén 1080-as filmeket, mert szeretnék a valóságot a lehető legjobban megközelítő képet látni. Ehhez kellenek az apró részletek is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sad_Vamp
őstag
Csak Ti pont mindig úgy beszéltek, mintha látni sem lehetne....
Másrészt boldogabb leszek ha látom Riddick hátán a szőrt, vagy hogy mit evett aznap Chewbacca?
Persze 5 méterről bámulni egy 32"es tévét nem egy élmény (az én helyzetem is kényszerhelyzet jelenleg) de azért ne mondjuk már, hogy 2-2,5méterről nem elég a 42"es tévé .... nem elég, ha a légylábán a szőrt akarod számolni, tegyük hozzá, hogy akkor nem az
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
BBéci
legenda
válasz sad_Vamp #39413 üzenetére
Ha az éppen futó film a legyekről szól, akkor annak minden részletét látni akarom, Még a lábaikon lévő szőrt is. Ugyanis a nyersanyag, a film tartalmazza azt is, a rendező meg akarja mutatni. 42 colos tévén 2,5 méterről erre nincs esély. Ebből következik, hogy full HD filmek 2,5 méterről történő nézéséhez nem elég a 42 colos képátló. Azzal csak ámítja, becsapja magát az ember. Elmondhatja, hogy full HD tévén, full HD filmet néz, de minek?
Azt szoktuk mondani, hogy 720 és 1080 között nehéz, vagy alig lehet meglátni a különbséget, nem full HD és SD között.
-
cintula187
addikt
SD ben gyakran a filmbéli feliratot se lehet elolvasni. PL. ezerszer láttam VHS en a Vissza a jövőbét. Számtalan olyan rész van benne (1.rész legelején az újságok a doki házában, 2. rész almanachos bolt a többi termékkel) amiket a BD kiadásban megállítottam és percekig olvasgattam mert végre LÁTHATÓ a minősége.
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
BBéci
legenda
válasz Shadowbull #39416 üzenetére
Majd gyártunk a 4K-ra is mérőábrákat amivel megállapítható az a távolság, amelynél messzebbről már nem látható a teljes felbontás.
De nem lesz kötelező 4K tévét venni, ahogy most sem szorítanak pisztolyt az emberek fejéhez, hogy full HD-t vegyenek. Láttam a Sony 65 colosát, jó-jó, de nem került fel a kívánságlistámra. Ellentétben a Pana VT/ZT60 modelljeivel, amikre nagyon erősen vágyom.
A 4K-nak vetítőkben látom értelmét, 100 colos képátló felett, valamint grafikai és fotós monitorokban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Fogash
tag
válasz cintula187 #39417 üzenetére
már kezdtem megijedni, hogy a fordítás-feliratot nem tudtad elolvasni.
-
kovadika
őstag
válasz Shadowbull #39416 üzenetére
Ha lenne 4k-s tévém, akkor nem esne nehezemre közelebb ülni hozzá, de én is vetített képen látom igazi létjogosultságát. Engem érdekelnek a részletek, másnak meg légyszar.
-
Kernel
nagyúr
Nem mindegy, hogy mi miatt szebb? Lényeg, hogy jobb. A HiFi-ben is van ilyen, hogy valamiről műszaki érvek alapján azt hinnénk, hogy gyakorlatilag úgyis tökmindegy, aztán a valóságban mégis érzékel az ember valamilyen különbséget.
Úgysem hiszitek el nekem, de amikor egymás mellett teszteltem két 42" Panasonic plazmát, egyik HD-ready, másik full, azonos műsor ment rajta (MinDigTV HD-adás), én 2-2,5 méterről is láttam, hogy a fullosban van valami, amitől szebb, élesebb, jobb.
Elvégre nem lehet letagadni, hogy az egyik képnek nagyobb az információtartalma, akkor miért ne érzékelhetné az ember, valamilyen "tudatalatti" szinten?
Az már én egyéni problémám, hogy valamivel közelebbről az 1024-es felbontás számomra zavaróan pixeles, ezért mindig is hiányoltam, hogy a Panasonic nem gyárt 1366-os PDP-t. Az a kicsi az én szememben pont hiányozna oda.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
McKalton
tag
valaki jó plazmát tud ajánlani?
Hardwired!
-
Cha-b
senior tag
válasz McKalton #39429 üzenetére
Hát ennyiből az 50 ST50 lett volna jó, de olyat már nem kapsz. A legrosszabb időpontot választottad tv vásárlásra, ha tudsz várni, akkor az 50 ST60 a te tvd, csak most még drága, mivel most jött ki. valszeg nov-dec környékén megkapnád ennyiért, de lehet hamarabb.
Szerk.: [link] panashopnál drágább, de +1 év gari
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
M_AND_Ms
veterán
DM-Fan-ék vették ilyen jól a . De sajnos az csak "egyszer volt Budán kutyavásár" jellegű vétel volt ,mert a Logitech épp kiszórta azt a modellt (Harmony 600).
Én pár hete egy, vadonatúj Harmony 700-ast vettem az eBayről 55 EUR-ért (+10 EUR posta). Eredeti ára 40e HUF felett volt.Való igaz! Figyelni kell, néha hetekig, hónapokig, de lehet jó vételt csinálni!
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
nagyúr
válasz kovadika #39423 üzenetére
"Engem érdekelnek a részletek, másnak meg légyszar."
Azt nem értem, akit nem érdekelnek a részletek, vajon minek vesz full HD tévét? Ez a lényege az egész HD témának, a részletek teljessége. Akit ez nem érdekel, annak teljesen felesleges beruházás egy Full HD tévé. De megkockáztatom, plazma is minek valakinek, akit a részletek nem érdekelnek? Annak tök jó 4 méterről egy 40"-os belépő LCD is, hiszen valójában nem is érdekli a képminőség.
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
válasz liszi70 #39433 üzenetére
Szerintem meg megint (vagy még mindig) túl van reagálva ez a téma. Nem kevesen ezen a fórumon is leírták, hogy látják a különbséget az ajánlott távolságon túlról is a HDready és a fullHD között. Az miért nem elég indoknak, ha valaki egyszerűen szebbnek, jobbnak, élesebbnek látja a fullHD-t? Ez ugyanúgy megtörténik még 42" esetén is akár 3 méterről is. Tehát feleslegesek az ilyen kérdések, hogy "minek vesz fullHD-t....."
Azt is megírták már többen is, hogy azok a bizonyos ajánlott távolságok nem kőbe vésett törvények, és azoknál messzebbre nem is érdemes a tévé elé ülni (pedig néhányan ezt próbálják sulykolni). Miért kell azon fennakadni, ha valakit nem a szőrszál végén lévő mikroporszem érdekel, hanem csak egyszerűen a gyönyörű, éles képi világ? És miért baj az, ha ezt 42-es tévén 2,5-3 méterről is megkapja és elégedett vele (ergo tudja értékelni a fullHD előnyét a HDready-vel szemben)?
Ez most nem konkrétan Neked szól, hanem úgy általában ehhez a témához. -
nagyúr
válasz Voice24 #39435 üzenetére
"Miért kell azon fennakadni, ha valakit nem a szőrszál végén lévő mikroporszem érdekel, hanem csak egyszerűen a gyönyörű, éles képi világ?"
Ebben a mondatban ellentét feszül, mert az "éles képi világ" elengedhetetlen feltétele a "mikroporszem" látványa, hogy a jelzőidnél maradjak.
"Az miért nem elég indoknak, ha valaki egyszerűen szebbnek, jobbnak, élesebbnek látja a fullHD-t?"
Elég indoknak.
"Ez ugyanúgy megtörténik még 42" esetén is akár 3 méterről is."
Ebben kételkedek. Legalábbis a mértékében. Nekem is volt 42"-osom, tudom miről beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz kovadika #39396 üzenetére
Ez most biztos, hogy a Wd streaming le tudja jatszani a 3d mkv-kat? A half, sbs 3d-re gondoltal?
Ez nekem eleg fontos informacio lenne, mert eddig csak ez a dolog tartott vissza a streaming vasarlasatol, hogy nem tudja a 3d-t semmilyen formaban.
Esetleg arrol is tudsz informaciot, hogy a dts hangsavokat tokeletesen kezeli-e? True hd nem erdekel, mert nem tudnam kihasznalni. Es mi a helyzet a 24p-vel?[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Többen is vettünk a topicból annó Logitech Harmony 600-at 10-11 eFt-os összegért. Makrózható, kijelzője van, az összes eszközt úgy vezérli, mint az álom. Korábban 5 távirányító volt az asztalomon, azóta csak ez az egy van és mindent tökéletesen vezérlek vele, úgy szabtam testre, ahogy nekem a legjobb. Egyetlen gombnyomásra a teljes láncot bekapcsolja, mindent a megfelelő bemenetre/profilra állít és mehet a móka.
A beépített lejátszókat meg feletsd el, ha minőségi HD-lejátszás a cél: zsákutca mind. Csakis külső!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Pedig hidd el, hogy a HD élmény pont attól HD-élmény, hogy ilyen részleteket látsz. Én pl. nagy élvezettel nézem újra gyermekkorom filmjeinek BD-kiadását, mert olyan dolgokat látok, amit a korább, mosott transzfereken, kisebb felbontású TV-ken nem láttam. Ehhez viszont minőségi anyag és megfelelő méretű TV kell az optimális nézési távolságot is szem előtt tartva. Pontosan ezért fizetek többet egy BD-ért, egy HDTV-adókat tartalmazó csomagért, mint egy SD-anyagért, mert ezeket a különbségeket akarom látni. Erről szól a fullHD, amit a megfelelő képméret/nézési távolság megtalálása szavatol. Lehet ezt bagatellizálni, de akkor már nem teljes az élmény.
Get Moded!
-
kovadika
őstag
-
Mankó
veterán
válasz liszi70 #39438 üzenetére
Meg nincs tv amiben lenne lejatszo. Valahogy nem tudok valasztani a mostani tv-k kozul. Lcd-ben zavar a samsung vibralo 3d-je, lg-ben ami tudasban tetszene iszonyat tukrozodik, plazmat nem ismerem, s kicsit riasztanak a ghost, beeges, bejaratasi dolgok.
De hd ready-n is lehetne 720 hd-ket nezni (nagyon jol be vannak love a szinei lcd letere) s jelen esetben erre egy medialejatszo lenne a megoldas, ha mar tv-t nem tudok valasztani. Volt egy medx600, de a 24p-s filmek iszonyat akadtak es visszaadtam. Annak arat inkabb most egy tv-be feccolnam, ha tudnek egyreszt valasztani, masreszt tudnek olyan modellt megfizetheto aron, ami jo kepminoseget, jo medialejatszot kinal, 24p-vel, dts, esetleg 3d-vel, mert en sem szeretem a sok taviranyitot.[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Nem lehet, hogy a Mede8er "iszonyatosan akadozó" 24Hz-nél csak a szokásos 24p judder-t érzékelted? Sokan reagálnak így, akik már megszokták a 60Hz-es lejátszást és az azzal járó mű folyamatosságot.
Ebben egyik lejátszó sem fog többet, vagy kevesebbet nyújtani(talán azok a realtek chipesek, amik nem képesek 23,976 lejátszásra, de azok se biztos).[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Semekkora összegért nincs normális beépített lejátszó, ami vinné az igazi 3D fájlokat, vagy képes lenne kadenciahelyes lejátszásra.
Ha ráér a vásárlás vegyél ősszel, vagy év végén egy ST60-at 190 ezerért, hátha addigra megoldódik az input lag problémája és akkor játszani is tudnál vele. Ha nem oldódik, akkor 250 körül lesz majd GT60, aminek nincsenek input-lag gondjai. Esetleg figyeld az aprót hátha felrak valaki tavalyi ST-t, vagy GT-t.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Shadowbull #39447 üzenetére
Szerinted. Szerintem, meg azok szerint, akiknek fontosak a részletek, nem hülyeség. Mint mondtad, neked ez nem fontos. De ez nem baj, csak ne nézd hülyének azt, aki a HD élményt szereti, élvezi és nem bagatellizálja.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Shadowbull #39447 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem hülyeség, nagyjából egyetértek Liszivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Autós topik
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Escape from Tarkov
- BIOS topic
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest