-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
panpeter92
tag
válasz Shadowbull #39049 üzenetére
Aki 250 ezret költ 42"-os tévére az megérdemli. Szerencsére itt senki nem szokott senkit ilyesmire biztatni, mert butaság.
-
Shadowbull
addikt
válasz panpeter92 #39051 üzenetére
mondtam egy szamot, nem ismerem a magyar arakat. de latom megint sikerult megerteni a lenyeget.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
panpeter92
tag
válasz Shadowbull #39052 üzenetére
Azt sikerült megérteni, hogy te értelmetlennek tartod azt, hogy valaki a nézési távolságához megfelelően választ tévét(sőt azt, hogy itt is ezt ajánlják), esetleg látni akarja a Full-HD részleteit, és tettszik neki a nagyobb kép.
A te indokod, hogy jobban néz ki a nagyobb tévé a falon.
A 42"-os tévék pedig általában rossz ár-érték arányúak, ezért nincsenek ajánlva.[ Szerkesztve ]
-
Shadowbull
addikt
válasz panpeter92 #39053 üzenetére
ez az egyik indokom, igen. meg az hogy nyilvan a nagyobb kep elvezetesebb. de ennek soha nem is allitottam az ellenkezojet.
a nezesi tavolsaggal valo gorcsolest meg azert tartom mellekes dolognak, mert a legritkabb esetben van az hogy ez az ertek allithato. Az ember nem huzogatja a kanapet a nappaliban, hanem annak adott a helye, meg a tevenek is.
[ Szerkesztve ]
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Neszójábe
senior tag
válasz panpeter92 #39053 üzenetére
"A 42"-os tévék pedig általában rossz ár-érték arányúak, ezért nincsenek ajánlva."
Helyesen.
A 42"-os géték pedig rossz ár-érték arányúak, ezért nincsenek ajánlva.
Peace
-
tom_tol
addikt
válasz panpeter92 #39051 üzenetére
Nyilván nagy butaság. Én is a buták közé tartozom.
Jelenleg egy 55VT50-et nézek és eszembe sem jutott helyette 65ST50-et venni.
Előtte egy 42GT20-t néztem teljes megelégedéssel, bár annak a vásárlásakor vacilláltam nagyobb de gyengébb minőségű Tv-n, de nem bántam meg. Nekem többet ér a jobb de kisebb mint a gyengébb de nagyobb.
Még szerencse hogy kevesen vagyunk buta emberek, mert nem szólnának másról sem a hsz.-ek. -
Neszójábe
senior tag
válasz tom_tol #39056 üzenetére
Szerintem rosszul fejezte ki magát. Ez az árkategória nyilvány a 42gt50 (a 60-as szériát még hagyjuk), aminek valóban nem volt jó az ár/érték aránya, mert a 42st50 sokkal olcsóbb volt, míg az 50gt50 már nem volt annyival drágább. Szerintem túlreagáljátok egymást, bullal egyetemben...
Peace
-
nagyúr
válasz Shadowbull #39049 üzenetére
"semmilyen racionalis indokot nem tudok neked mondani, hogy miert veszek 65-ost."
Ha nem tudsz, ne vegyél 65"-os tévét. Mert ha veszel, akkor azt tudod hogy hívják? Sznobizmusnak. És még te papoltál.....
"...meg nem latom a reszleteket, mert a reszletek nem erdekelnek."
Még egy indok, hogy ne vegyél 65"-os tévét.
"Szerintem jol fog mutatni a nagy teve a falon..."
Ez komoly indok, vegyél 65"-os tévét.
"azok az indokok, amiket ilyenkor fel szoktak sorolni mint racionalis indokot, szerintem nem ervenyesek."
Bizony, igazad is van, a nézési távolsághoz megfelelő méret, a részletek láthatósága, az élvezetesebb filmnézés, ez mind hülyeség. Viszont jól mutat a falon.
Érvrendszered letaglózott, gratula!!!
-
Ijk
nagyúr
55VT50-et én sem cserélnék le. Meg az a 10" már nem lenne annyira látványos hogy megérje.
Múltkor néztük a moziban az Obliviont, a legnagyobb teremben 8.sor. Na az már ínyemre volt, kéne otthonra is egy vetítő.
(Na jó nem, elvagyok remekül 50"-on, és azért néha illik elmenni a moziba is. Meg amúgy is elmenne annak is pár hét alatt a varázsa ha sokat koptatnám.)/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
Azért elég nagy ugrás az a 10" az 55"-ról 65"-ra. Területi alapon számítva bizony jelentős a különbség, egymás mellett vizsgálva a két TV-t is elég mellbevágó a dolog. Azt viszont aláírom, hogy 55VT50 után én is csak 65VT50-re, vagy újabb VT-re/ZT-re váltanék.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
panpeter92
tag
Az lenne butaság, ha valakit erre biztatnánk. Nem tudom mi volt, mikor a g20-at vetted, de tavaly 42ST áráért 50UT jött ki, 42GT áráért pedig 50ST50. Szerinted az lett volna az ideális, ha mindenkit a kisebb modell felé terelünk? Átlagfelhasználóként jobban értékelték volna a hangyafasznyi különbségeket, amiket úgysem láttak volna az átlagos 3 m-es nézési távolságnál?
-
nagyúr
válasz Shadowbull #39054 üzenetére
"a nezesi tavolsaggal valo gorcsolest meg azert tartom mellekes dolognak, mert a legritkabb esetben van az hogy ez az ertek allithato. Az ember nem huzogatja a kanapet a nappaliban, hanem annak adott a helye, meg a tevenek is."
Érdekes mondatok. Szerintem meg pont azért nem mellékes görcsölés a megfelelő méretű tévét kiválasztani az adott nézési távolsághoz, mert "Az ember nem huzogatja a kanapet a nappaliban". Senki sem akarja állítgatni a kanapéját, ezért kell a megfelelő méret arra a távolságra, ami adott. De ez nyilván hülyeség szerinted.
[ Szerkesztve ]
-
Neszójábe
senior tag
válasz panpeter92 #39062 üzenetére
Szerintem az ut-st nagyobb különbség, mint az st-gt (panel, szürő), mondjuk ez már a tavalyi hó...
A nézési távolságot változtatni kell, mert 3d esetén közelebb kell ülni...
[ Szerkesztve ]
Peace
-
janos666
nagyúr
válasz savini #39013 üzenetére
Véletlenül nem extended/expanded/full range RGB-vel eteted célszerűen inkább YCC vagy legalább limited/standard/video RGB helyett? A fényerőt nem nagyon kéne 0 alá toltni, esetleg esetleg egy-kettővel. Ennyivel csak az expanded RGB-nél kell, de úgy sem az igazi, jobb YCC-vel etetni.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
tom_tol
addikt
válasz Neszójábe #39057 üzenetére
"Szerintem túlreagáljátok egymást, bullal egyetemben.."
Lehet, csak azért reagáltam mert tulajdonképpen lebutáztak.panpeter92 #39062 2010-ben vettem a G20-t.,akkor az kicsit több mint 300k volt.
Abból a pénzből vehettem volna 46S20-t vagy 50Ux, már nem tudom hogy mit.
Természetesen a Te véleményed szerint ez butaság volt.Valójában csak azért válaszoltam a hsz.-re mert nem tartom helyénvalónak hogy aki nem ért veled egyet az gyógyegér.
-
Neszójábe
senior tag
válasz tom_tol #39068 üzenetére
Igazából több okból nem butázott le senki...
1. Arról volt szó, aki 2013-ban 250-et költ 42-es tévére. Te ebbe a csoportba semmilyen formában nem tartozol.
2. Nem azt írta, hogy aki ezt csinálja, az buta, hanem hogy ez szerinte butaság. Furán hangzik, de óriási a különbség.Peace
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz savini #39070 üzenetére
A lejátszód videó-kimeneti beállításainál nem full range RGB-t, vagy limited range RGB-t, hanem YCbCr-t választasz színtérnek (lehetőleg BT.709 jelölésűt) a HDMI-kimenethez. Ehhez kell beállítani aztán a TV megfelelő HDMI-bemenetéhez tartozó értékeket. Többnyire - típustól függően - 0 körüli fényerő 36-40 körüli kontraszt és 28 körüli színtelítettség lesz optimális, HD-anyagokhoz 0 élesítéssel. A színek vágási szintjéhez műszer hiányában nem nyúlsz.
Ezek nagyon általános beállítások, egyáltalán nem garantált, hogy tökéletesek, de nagyon nem lősz mellé velük.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz DM-Fan #39074 üzenetére
Jól megbombáztátok, főleg János, pedig szegénykém csak azt akarta megtudni, eltűnik-e a szélesvászon után a csík az X50 tévéjéről!
Azt én kérdeztem tőle, hogy milyen beállításokat használ, hiszen egy túlhúzott kontraszt-fényerő, képes erősebb nyomot hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz savini #39076 üzenetére
Ha ilyen szinten alacsony a fényerőd, akkor a fekete részletei elvesznek, semmiképp nem előnyös, még koromsötét szobához sem. Próbáld meg feltornászni 0-ra, vagy picit fölé, miközben mondjuk egy fekete zakós fickót, vagy hasonlót nézel. Meg fogod látni, hogy előjön a zakó hajtókája, egyéb részletei, amit leszorított fényerőnél nem látsz.
A fekete sávok helyétől ne félj, azok gyorsan homogenizálódnak teljes képernyős változó képtartalommal. Amíg új a TV, addig törekedj vegyes használatra - legyen tehát a szélesvásznú filmek mellett valós 16:9-es, vagyis 1.78:1 képarányú tartalom is, lehetőleg felváltva, tehát egy szélesvásznú film után legalább fél óra TV-adás, ami teljesen kitölti a panelt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
savini
csendes tag
válasz DM-Fan #39077 üzenetére
Igen, én is épp a zakós esetet akartam felhozni, hogy ott valóban elvesznek a részletek. Felváltva nézek filmet, ill sorozatot, így többségben van az 1.78, csak a kipróbáláskor filmmel akartam tesztelni, a fény és a kontraszt se volt feltolva, mégis így alakult, hogy ottmaradt egy kis nyom. De ezek szerint előbb-utóbb homogenizálódik.
-
anonym1s
őstag
Teljes kepernyos fekete keppel olyan fenye van hogy bevilagitja a szobat, de annyira hogy el is tudok tajekozodni a szobaban. Aki szerint ez nagyszeru fekete, annak meg kene latogatni egy szemorvost, mert valoszinusithetoen szurkehalyog van a szemen
Ja, LG 47LD790 es nem azt mondtam hogy ugyanolyan, hanem hogy nem sokkal gyengebb az x50-nel.[ Szerkesztve ]
-
savini
csendes tag
válasz anonym1s #39081 üzenetére
Én is így csináltam, mégis ottmaradt egy makacs világosabb sáv. Bízom benne, hogy csak azért, mert még nincs bejáratva, és később kikopik onnan a csík. Mert most már két napja nem akar eltűnni. Előző lg pj350 emmel nem volt gond, bár az túlnyomó részben tv műsorral ment, film csak heti két-háromszor.
-
Oldfighter
senior tag
Ezt a mozitémát jól kiveséztétek. Véleményem szerint igenis fontos a jó minőség, hiába vannak meg azok az élmények, melyek anno a pár évtizeddel ezelőtti állapothoz kapcsolódnak. Nem is tudom, mit szólna holnap a pénztáros csaj, mikor a Vasember 3 jegyére egy húszast dobnék oda, mondva, nekem a nyolcvanas évek jegyárai a tökéletesek.
Szóval igen, ezerötszázért remek vizuális ( +audio) élményt akarok kapni, még annak a tudatában is, hogy egy remek házimozi rendszer lepipálja az egészet.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
spiky03
veterán
Most jövök a Vasember 3 4DX vetítésről.
A film jó volt, jók benne a poénok, a harcok. Olvastam valahol, hogy írták, hogy jobb mint a Bosszúállók, szerintem nem, az nekem jobban tetszett. De nem vagyunk egyformák.
Kíváncsan várom a folytatást.
A stáblista utáni jelent is érdekes volt.Nah meg a Thor 2-t, hogy az milyen lesz, mert érdekes volt a trailere.
A 4DX is egynek jó volt de maradok inkább a normál 2D-nél, vagy az IMAX3D-nél.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
hunspikey
őstag
válasz Shadowbull #39020 üzenetére
Én meg azt próbáltam leírni az eredeti postommal, hogy minden istenien tökéletes volt- odaúton lágyan duruzsolt a tdi a seggem alatt, nem volt utcai szarakodás, kellemes tavasz illat lengedez, Budapest gyönyörű volt, pont kék óra volt, a hídon átmenve isteni élmény volt kicsit kinyomni a klímát, lehúzni az ablakot, nézni a szép lányokat, néha-néha egy kicsit megvisíttatni a turbót, majd be a plázába, egyből volt tutti hely - mozipénztárnál a lány csodálatosan mosolygott, a helyünk is tökéletesre sikerült, a büfében a kávé kellemesen erős és vaníliás felhangokkal van teli- a popcorn friss és ropogós, a kóla megfelelően hideg és jó sok, a terem hőmérséklete pont jó volt, nem volt tömeg se, tök jó helyen ültünk, minden klappolt és akkor jött a SZAR KÉP - érted már mit vakerolok. Pont az nem stimmelt amiért odamentem... És pont egy olyan filmnél, ahol a látvány nagyon is "must-have", mivel a 59x szer elgagyogott Oh Jack - már kicsit uncsi volt, de hát nem jött össze mert nem sikerült a mozinak az alapvető követelményeket SEM megteremteni.
Én erről beszélek!
Ugyan ez a film majd itthon biztos iszonyatot fog mutatni a kis VT-men... alig várom.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
sad_Vamp
őstag
válasz Shadowbull #39038 üzenetére
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
nagyúr
válasz gyula16 #39091 üzenetére
A mobil tévé úgy működik, hogy fogod a tévét (ez a régi 70 centis CRT-nél működött igazán jól), beleteszed egy övre akasztható műbőr védőtokba, de vigyázz, az övedet erősítsd ki a válladhoz, nehogy lehúzza a gatyádat a mobiltévé. Aztán felakasztod óvatosan az övedre, és elviszed sétálni. Menet közben, ha esetleg csörög, kérsz segítséget a járókelőktől, a füledhez emelitek és annyi, már meg is beszélheted a meki-talit.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
gyula16
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Autós topik
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Escape from Tarkov
- BIOS topic
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest