-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
jegenye77
addikt
válasz liszi70 #36497 üzenetére
Erre meg "ellenpélda" az Én esetem!
Anno istenítették a C650-et és én meg is rendeltem anélkül,hogy élőben láttam volna.2 nap után ment vissza a boltba.Nézhetetlen volt számomra.
ST50-et meg megnéztem élőben és már ott láttam,hogy jó lesz.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
kovadika
őstag
válasz liszi70 #36500 üzenetére
Egyetértek. Azonban tény, hogy az alsó-középkategóriás médialejátszók eléggé leegyszerűsített, csúnya külsőt kapnak. Ami érdekes, ahhoz képest, hogy már az ebben az ársávban futó BD lejátszók is sokkal-sokkal jobban néznek ki. Persze a médialejátszók közt nem, vagy elvétve találni csak nagy márkákat és tudásban el is maradnak a Dune, Popcorn modelljei mellett.
Szerintem így kéne kinéznie egy 30 ezer forint körüli médialejátszónak: [link] - Remélem el is jut hozzánk ez a kis szépség. Megfelelő tudással még versenyképes is lehet. -
nagyúr
válasz jegenye77 #36502 üzenetére
Nekem is C650 volt az első LCD-m a CRT után. Nálam 1 hetet volt, akkor vittem vissza. Az a röhej, hogy a többi LCD-hez képest tényleg jónak számított! Láttam én azt bótba, de gondoltam jó lesz, nagy vót', meg minden, de otthon aztán kiderült a turpisság! És nem adtam fel! Jött még egy samu, utána egy sharp, ezek már 2 nap után mentek vissza! Aztán tök véletlenül egy ismerősöm kisboltjából hazahozhattam kipróbálásra egy 42U20-at, na az már nálam maradt. Azóta vagyok plazma-párti.
A technológiák közötti eltérést egy igényesebb szemű ember láthatja akár boltban is (bár legtöbben sajnos rosszul ítélik meg ezt is, mint tudjuk), de az előző írásom zapco-nak inkább arról szól, hogy különböző plazmák képminőségét roppant nehéz lesz bolti körülmények közt, objektívan rangsorolnia.
-
nagyúr
válasz kovadika #36503 üzenetére
Látod, ez egy olyan dolog, amiben nem szabad általánosító esszenciákat megfogalmazni. Nekem például a linkelt lejátszó külseje nem a szívem csücske, nekem jobban tetszik a minimalista, egyszerűbb, szögletes és csicsamentes dizájn. Nekem eleve az nem jön be, hogy olyan mint nagyanyám (Isten nyugosztalja) sütőtepsije, amiben isteni kapros-túrós lepényt sütött. Még az alufólia is a tetején van.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz liszi70 #36505 üzenetére
Van alufólia nélküli változata is. Amúgy igazad van. Szubjektív dolog. Számomra ez is letisztult, ráadásul megy a tévéhez(ST50-hez biztos) és a legtöbb Blu-ray lejátszóhoz is(főleg, ha valaki Panasonic függő).
Abban egyetértünk, hogy a Smart, Duo, Max széria megjelenése és tudása is kiváló.[ Szerkesztve ]
-
zapco1269
tag
válasz liszi70 #36497 üzenetére
Egymás mellé teszik nekem ( Baráth Attila). Természetesen engem csak a VT-ZT érdekel a 2013-as modellek közül. Ugyanabban a környezeti fényben vagy sötétben hasonlítanám össze a két készüléket. Persze az egyik 55" vagy 65 VT a másik 60" ZT. Nem lesz teljesen egyforma de azért látni lehet nagyságrendileg a különbséget.
Saját beállítást használnék mind a kettőn (otthon használt saját demó anyag stb stb).
2003 óta használok lapos tv-ket, nekem volt szerencsém még forgalmazni a Fujitsu, Revox, Pioneer, Nec plazmákat annak idején, mindegyikkel éltem is együtt egy pár hetet otthoni körülmények között.
Tehát 10 éve foglalkozok a témával persze előtte CRT-be is belemásztam egy kicsit hobbi szinten.
Hidd el, nagyságrendileg tudom, hogy mit kell megfigyelni a demózás alatt.
5 évet ( 2004-2009) eltöltöttem a tengerentúlon is, ott egy kicsit más körülmények között vannak bemutatva a készülékek.
Végig követtem a technikák fejlődését az 5 év alatt, tehát van egy kis "nézési" tapasztalatom a témában.
Háromszor volt szerencsém megnézni a CES-t ott személyesen tudtam beszélni a gyártók fejlesztőcsapatainak több tagjával is a témával kapcsolatban.
Speciel nekem az új technológia, az OLED nem tetszett annyira, amennyire magasztalják azt jelenleg. Szerintem túl van rajta húzva minden, nem hasonlít a természeteshez. Olyan, mintha kiemeltre állítanék egy jelenlegi csúcs LCD-t és azt még egyszer kiemeltre. Persze a mozgása és a kép stabilitása olyan mint egy nagyon jó plazmáé.
2006-ban láttam egy ma már elvetett technológiát a SED -t. Na az lett volna szerintem egy olyan képmegjelenítési lehetőség, ami ötvözte volna magába a CRT- PLAZMA -LCD legjobb tulajdonságait, de a gyártási költségek még a OLED-nél is többe kerültek volna a mai lehetőségeket figyelembe véve.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zapco1269 #36508 üzenetére
Az előző hozzászólásaidból nem derült ki, hogy tapasztalt vagy a kérdésben, hozzászólásom akkor nem neked, hanem azoknak szól, akik laikusként próbálnak tesztelgetni.
"Speciel nekem az új technológia, az OLED nem tetszett annyira, amennyire magasztalják azt jelenleg. Szerintem túl van rajta húzva minden, nem hasonlít a természeteshez."
Biztos azt is retinaégetőre állították, mint az LCD-ket a boltban, hogy minél látványosabb legyen. Gondolom van visszafogott beállításra is lehetőség. Én egyébként egyelőre nem vagyok benne biztos, hogy a messiásként várt OLED technológia tényleg annyira tökéletes lesz, mint azt várják. Arról már hallottam, hogy állítólag az is hajlamos lesz a képvisszamaradásra és be is éghet. A többi anomáliáról még nem tudunk egyelőre, de biztos lesz valami. Viszont max. 1 cm vastag tévéink lesznek, hurráááá!
-
modflow
veterán
Laptopról hogy lehet lejátszani 3D-s filmet?
Rákötöttem HDMI-vel a PC-t a TV-re.
PowerDVD-ben elindítottam, engedélyeztem a 3D-t, de a TV ezt nem érzékelte. HA meg megnyomtam a TV-n a 3D-t, akkor ez 2D-ből akarta 3D-be konvertálni, holott már eddig is 3D-s volt, csak a TV jelezte, és így a szemüveg se kapcsolt be. Ráadásul 1080p 60Hz -et írt ki, nem 24 Hz-et.A gép egy LenovoY580-as, 1.4-es HDMI kimenettel.
Mi lehet a baj, hogy nem jó?
Rendes BD25 filmről van szó.[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz modflow #36511 üzenetére
Két napja csináltam én is Y500-ról. Tedd fel a TotalMedia Theatre 6-ot. Ha nem megy, akkor szedd le az Nvidia 3DTV Play-t és próbáld úgy. Nekem sikerült.
Nekem 24Hz-en játszotta, lehet állítani kell majd valamit a vga-n hozzá, de lehet, hogy a lejátszó alapból átváltja neked is.(#36510) szgaborsz
Ezek kalibrált tévék? Mert ennek a képnek legfeljebb akkor lenne értelme.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szgaborsz #36510 üzenetére
Akkor valaki a te szobabelsőd képével hirdeti a tévéjét??? Nem semmi!
Egyébként a Panán valószínű be van kapcsolva a túlpásztázás, ez is torzítja egy kicsit az összehasonlítást. Azért írhatnál pár sort a konkrét tapasztalataidról, sokak számára volt dilemma az E6500 vagy ST50 kérdés!
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Panasonic jövőbeli tervei: [link]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
rszp
aktív tag
Eléggé tanácstalan vagyok, akár tudatlannak is nevezhetem magam.
A VT50 vagy az új GT60 lenne inkább a nyerő? -
szgaborsz
tag
válasz kovadika #36513 üzenetére
Erősen félreértettétek a képet, és a mondanivalóját. Offtopikba tettem, nem azért osztottam meg, hogy összehasonlítsam őket itt, mint ahogy írtam is, csak érdekességképpen. Nem vagyok szakértő, nincs egyik sem bekalibrálva, a panában kb 60 óra van, a samuban meg kb. 5 óra, és képek alapján nem lehet véleményt formálni, ezek fényében eszembe sem jutna azért feltenni, hogy bárki, bármilyen konzekvenciát vonjon le belőle, sajnálom, hogy ennyire félrevezető volt. Remélem, hogy aki kicsit is informálódik a megvásárolandó tévéje iránt, az a fentieket figyelembe veszi, és nem feltételezi rögtön egy kép alapján az ellenkezőjét.
-
DM-Fan
Topikgazda
Ebben a kérdésben egyelőre még mi sem tudunk neked pontos tanácsot adni, tekintve, hogy a GT60 valós tudása még számunkra sem ismert. Remélhetőleg minimum a VT50 szintjét hozza majd a GT60 és kijavítják azt a firmware bug-ot, ami picit rontja a VT50 Prof. módját. Ettől függetlenül ha a VT50-nél rosszabb TV-d soha nem lenne, akkor már szerintem boldogan halnál meg, ugyanis az egyik legkiválóbb készülék a piacon, szóval mellé nem nyúlsz vele. Ettől függetlenül azért érdemes lehet megvárni, hogy mit hoz az idei széria - persze ezzel rizikózod, hogy kapsz-e még a tavalyi modellekből. Én várnék, legrosszabb esetben jövő év elején veszed meg valamelyik most debütáló modellt nyomott áron.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz modflow #36466 üzenetére
Sok lejátszó és TV is kínál egy opciót, ami felcseréli a bal és a jobb szem képét.
Állítólag arra is jó, hogy ha elfáradt a szemed. De mikor próbálgattam, akkor teljesen tönkre vágta a térhatást, a szemnek pedig fogalmam sincs miért lehetne kellemesebb (talán ha valaki bandzsít a szemüveg mögött, akkor ezután az ellenkező irányba térnek ki a szemtengelyei, de igazából passzolom). Szerintem többet ér visszaváltani 2D-re, ha bizsereg a fejed a 3D-től, mert a térinformáció ebben a felcserélt módban is szertefoszlik, a szem pedig szerintem még mindig jobban fárad így (csak most már teljesen feleslegesen), mint 2D módban.
Talán az a valódi értelme, hogy ha egyik gyártó beépítette (bármi okból), akkor a többinek is be kellet, mert ha egyik készüléken valamiért fordítva van az alapbeállítás, de mélyen elrejtve a menüben, akkor a másikon is meg lehessen találni. Vagy elképzelhető, hogy attól féltek, hogy már maguk a kiadványok is lehetnek véletlenül fordított sorrendű képekkel. Ezt nem tudom.
A lényeg, hogy ha egyértelműen baj van egy 3D-ben forgatott, BD-ről vagy ISO-ból játszott film térhatásával, akkor érdemes kipróbálni, hogy az egyik eszközön átbillentjük ezt a kapcsolót.
Ugyan így, hogy elkezdjük veszettül nyomkodni az univerzális szemcsi gombját, ha nincs hozzá használati utasítás, hát ha azzal átvált a mi TV-knek megfelelő üzemmódra.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Ha jobb nem is, érezhetően gyengébb szerintem nem lesz képminőségben.
Ha nem örökli a 2012-es software-es hibákat, már jobban megéri az árát a GT60.
Amit veszthetsz, és már ma is eldönthetsz, az leginkább a külső megjelenés.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
szgaborsz
tag
válasz liszi70 #36515 üzenetére
Szívesen írnék a tapasztalataimról, de nem szeretnék félrevezetni senkit sem, hiszen a véleményem van annyira szubjektív, mint egy kép, ezért nem teszem. Az indexes képnek utánanézek, köszönöm, hogy szóltál.
Elnézést a sok offért, de hogy legyen on is, samu 6500-on hogy lehet megnézni az üzemórát?Köszönöm.
-
SEthO70
csendes tag
válasz kovadika #36458 üzenetére
Igen, kösz, a Panashop-nál hagyom majd a pénzem, a MM-ban csak összehasonlítgattam a különböző márkákat.
Ha meglesz a plazmám remélem kiegészíthetem azt a listát.Válasz efi99-nek:
Igazából én se nagyon értem (bár nem vagyok szaki), miért olyan hiányos az UPC mediacard-os listája, ha egyszer ez a CI+ technológia szabványban van rögzítve. Mindenesetre úgy tűnik az UT50-ben nem lehet hiba. -
rszp
aktív tag
válasz DM-Fan #36526 üzenetére
A fő problémám az, hogy ha jól olvastam, akkor az ST60 lesz átnevezve GT60-nak az európai piacon.
A panashop szerint lesz ST60 és GT60 is. Teljesen zavart a kép számomra.Az 50GT50 310-ért ett volna a nyerő de telefonon azt mondták, hogy csak mintadarab van mindenhol.
Azt nem igazán akarom megvenni, ezért marad 50GT60 460-ért vagy 50VT50 430-ért Vagy várok mi lesz. -
DM-Fan
Topikgazda
Ez nem így van! Az ST50-ből lesz az ST60 némi átcímkézés és funkcióbővítés után. A GT60 Európa-exkluzív modell, ha minden igaz és a GT50 átmentése lesz - bár lehet, hogy érdemi előrelépés is lesz, ezt még nem tudjuk.
Mintadarabot ne vegyél, viszont az új modelleket sem szabad elhozni nyitóáron, mert fél év - kilenc hónap alatt olyan áresésen mennek át, hogy utólag összecsikarod magad! Ha most nem jött össze a GT50/VT50, akkor várni kell jövő év elejéig. Akkor megint korrekt áron tudsz majd vásárolni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz Dexar007 #36499 üzenetére
"The VT60 panel includes a new red phosphor for deeper (less orange) reds."
Kár, hogy megmérni ezt nem tudták, hogy igaz-e.
Ez az új foszfor állítólag nagyban megdrágítja a ZT60 panelének gyártását, és ezért készül belőle kevés, kizárólag a csúcskészülék számára (nem például GT-ig lefelé).Szóval vagy ez a kijelentés a kamu, vagy pedig az a téves információ, hogy a VT60 is megkapta ezt a foszfort.
De már maga ez a "project velvet" is furán ködös (ez volt a fejlesztési kódneve).
A marketinganyagban egyedül a vörös foszfort emlegetik, hogy ez hiányzott a DCI gamuthoz, holott a vörös foszfor fénye eddig is erősen szaturált volt, DCI-nál pedig a zöld irányában is erősen tág színtér, csak a kékben egyezik a Rec709-el. A régi kék szín pedig épp csak hogy megüti a Rec709 gamut határát (mikor úgy esik, akkor a szoftveres újrakeverés miatt nem is sikerül tökéletesen megütni), és a zöld is túlszaturált már évek óta, de nem olyan nagy mértékben, hogy könnyebben üsse meg a DCI-t, mint az eddigi vörös.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
rszp
aktív tag
-
lacos001
senior tag
Na mivel már legalább 3 alkalommal kérdeztem rá korábban eladási árra.....
Sajnos most eljött a pillanat,elhagyom/juk az országot és meg kell válljak a 42" G30-tól is.
Természetesen 5 év garis,mindene megvan.
Hirdetés formájában is megtalálható lesz holnaptól az apróban,addig is ide bedobom a köztudatba....elnézést érte. -
janos666
nagyúr
-
őstag
válasz janos666 #36527 üzenetére
Valahol azt olvastam (vagy a TV menüjében, vagy a használatijában), hogy akkor kell használni a fázisfordítás opciót, ha 3D esetében szokatlan képet tapasztalunk. Én a Pi életével jártam így (BD25 iso, Dune 303D), akkor igazi a 3D élmény ha bekapcsolom a fázisfordítást a menüben. A többi filmem viszont normálban jó. Ki érti ezt?
-
modflow
veterán
válasz kovadika #36513 üzenetére
Én azt olvastam, hogy az a progi hibás és megduplázza a WIn bootidejét. Nem értem, hogyan de ez általános jelenség elvileg.
Azt se értem, hogy pl. a Power DVD hogy dönti el, melyik VGA-t használja. Mert nyilván célszerűbb lenne, ha pl. a GeForce-ot használná és nem a sima alap integrált VGA-t. Hol látom ezt? Játéknál tudom választani, de lejátszóprogramnál?
-
modflow
veterán
-
kovadika
őstag
válasz modflow #36542 üzenetére
Bocs, kifutottam a szerk. időből. Azóta próbálkoztam más 3D-vel is, Demókkal, más filmekkel stb. Talán mintha jobb lenne, mint a legelején. Páromnak is határozottan jobban tettszik. Úgyhogy nem hiszem, hogy a lejátszóval van a baj.
Ahogy János is írta: szokni kell. Csak nem tudom ér-e annyit az egész, hogy én ezzel kínozzam magam az igényes és gyönyörű 2D-s kép helyett? Egyszerűen csak túl sok reményt fűztem a dologhoz az itt olvasott tapasztalatok alapján. Ettől függetlenül biztos nekifutok még 2-3-szor aztán lesz, ami lesz.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Tegnap délután megjött a csere 65ST50 csere-készüléke, így azon kevesek közé tartozom, aki rekordidő alatt, bekötött szemmel is be tud üzemelni egy panasonic plazmát. Mintegy 7 órai akklimatizálás és a melóm után tudtam áram alá helyezni, éjszaka. Remegő térdekkel kapcsoltam be, az egyébként teljesen originál csomagolású tévét. A nyelvválasztásnak már nagyon örültem, mert az előző esetben már ott látszott a komoly a gond. Az otthoni üzemmód kiválasztása és az alapbeállítások elvégzése még jelentős gyomorideg kíséretében történt, de az üzemidő lecsekkolása után (3 perc 1 bekapcs.) és egy B-vitamin-gazdag, így nyugtató hatású sör elfogyasztását követően oldódott a feszültség, de azért szükségem volt pár perc meditáló pihenésre. Aztán erőt vettem magamon (nem volt könnyű), és tovább folytattam az idegölő munkát. A médialejátszó bekapcsolása és a Színek mappa kikeresése nehezen ment a kezem reszketése miatt, tudniillik az első készülék pixelhibájával az első szín bekapcsolásakor szembesültem és ez életre szóló, idegi alapú görcsöket okozott mozgásszervi szinten...... Húúú, az első színt megúsztam. Második, harmadik, negyedik. Már képes voltam koordinálni a mozgásomat, elkezdtek működni az ujjaim, a görcs kezdett kimenni a végtagjaimból, mert sehol nem láttam egy árva pixelhibát sem. Természetesen nem hittem el, újra és újra végignyomkodtam az összes színt, mert olyan "nem valóságos" volt az élmény. Gondoltam meg is csípem magam, hogy hátha álmodom, de inkább egy második, nyugtató hatású sör elfogyasztása mellett döntöttem. Kezdtem ismét embernek érezni magam egy meghasonlott, bizalom-vesztett véglényből.
De még nem volt vége megpróbáltatásaimnak. A nagy mumus, a félelmetes ellenség, a kispolgári nyugalmunkat feldúló, képernyőn keresztül az otthonainkba és tudatunkba beköltöző sávosodás (jaj, még e szó leírása is fizikai fájdalmat okoz) jelenlétét még tesztelni kellett. Nem bíztam a sikerben. Nyilván lehetetlen, hogy se pixelcsík, se pixelhiba, se semmi ne legyen. Ááááá, nem lehet nekem ekkora szerencsém. Sajnos elvesztettem az önbizalmamat, meg a társadalom és a technika vívmányaiba vetett hitemet is. A pszichológusom mondta, újra fel kell építeni a személyiségemet a nagy csalódások után. Tudniillik telefonon tartottuk a kapcsolatot az egész beüzemelés alatt, ezt nem is mondtam. Úgy éreztem, nem menne egyedül.
Szóval IPTV-re direkt e célból felvett gyorskorcsolya-verseny bekapcsol, a jégpálya és a sportolókat követő kameramozgás még a legalattomosabban megbújó, önmagát csak később, 8 munkanap után aktiváló, aljas sávokat is kimutatja......Nem hittem a szememnek.....Nem, ez lehetetlen......Ugye csak álmodom???.... Semmi komoly, határozott kontúrú, látványos ocsmányság nem rondította el a sportesemény élvezetét!.... Ilyen nincs vagy mégis van?....Ez tényleg velem történik? A pszichológusom mondta a telefonba, most nagyon figyeljek oda, mert az én eddigi idegállapotom és a hirtelen jött eufória veszélyes elegyet alkothat. Leültem, ütemesen, lassan vettem a levegőt, figyelve a légzésemet sikerült megnyugodnom. Talán meggyógyultam!(Aki komolyan veszi az írásomat mert nem használtam szmájli jeleket, az virtuális fejberúgást érdemel! Például pszichológusom sincs. Viszont végre van egy kurva jó, hibamentesnek számító 65ST50-em! )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest