Aktív témák

  • DEW3yl

    tag

    Tegnap egy nagyon érdekes dolgot vettem észre a tévémnél (PY80), de gondolom, hogy a 8-as széria más modelljeire is igaz.
    Az alaphelyzet: mozi képbeállítás, kicsit átállítva, P-NR és hasonlók kikapcsolva, képélesség minimumon, tehát nem a különböző technológiák miatt jelentkezik (szerintem). Néztem egy 1,4 gigás avi-t (mellesleg elég gyenge rip) és túl sötétnek tűnt. Ágyon feküdve nyomattam egy kis plusz fényerőt. Mikor a tévé mellé kerültem nagyon meglepődtem: minden fekete részt fehér képpontok tarkítottak - épp úgy ahogyan az MSPaint "készíti" a szürkét. Elkezdtem játszani a fényerővel és ahogyan növeltem, egyre több fehér képpont jelent meg, íly módon átverve az embert. Nem tudom, hogy egy bizonyos ponton felül már nem tud újabb színárnyalatot megjeleníteni vagy mi az oka, de én nagyon furcsának találom ezt a " megoldást".
    Ja igen: nem csak a két (elméletileg tök fekete) alsó-felső csíkon jelennek meg, hanem az egész képen, mintha egy alsó layer-en lennének. Ahogy tovább növelem a fényerőt, egyre több lesz és a végére, épp csak marad fekete és szinte az egész tiszta világos szürke lesz - természetesen ez 100% fényerőnél és olyan 85-90% kontrasztnál, ahogy nem lehet semmit nézni amúgy sem. Legjobban arra hasonlít, mintha lenne egy layer ami alapból fekete és ahogy növelem a fényerőt egyre több szürke ponttal lesz tűzdelve, amelyen van egy layer magával a videóval, mely egyre átlátszóbb lesz.

    Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.

Aktív témák