Új hozzászólás Aktív témák

  • KaitouP

    veterán

    válasz hyggelig #110560 üzenetére

    Elég nagy váltás, helyenként pozitív értelemben, de esetenként negatív értelemben is.

    Első nagy változás a X -hez képest nyilván a grafika: sima PS4 -en is egészen bámulatos az esetek nagy többségében, néha érezni csak úgy hogy itt-ott lehetne szebb is. Elsőre csak bámultam az open-world világon, ahogy egy-egy magasabb dombról szétnéztem a tájon.

    Igen, open-world, a másik nagy változás, az egész világ szabadon bejárható. Nyilván az elején vannak korlátozások, meg a sztori közbe is néha, de ilyenkor figyelmeztet a játék hogy egy ideig ide vagy oda nem tudsz visszamenni, de ezek csak ideiglenesek. Kellemes a játék világa, van napszak váltás (a felkelő Napban gyakran gyönyörködöm), tényleg szuper.

    A sztori szokásos FF minőség. Jobb lett mint az XIII részeké, visszataláltak itt a gyökerekhez, de ami viszont nagy negatívum, hogy baromi rövid. A Kingsglaive film szükséges azért a játék megkezdése előtt, mert anélkül nem fogsz érteni dolgokat - és amugyis, baromi jó film. Tényleg. :K (Ja meg az anime-ket is érdemes!)

    A harcrendszer eléggé butított lett, ugyan most is lehet taktikázni, de csak Noctis akcióit tudod befolyásolni, a többiekét csak nagyon kis mértékben. Ellenben ez a real-time harcrendszer a sokszor gigantikus méretű ellenfelekkek szemben baromi látványosak.

    Zene 10/10, minden egyes felcsendülő dal maga a művészet, minden szituációhoz megfelelő dallam társul, fokozva a harc élményét, kiemelve a boldog vagy szomorúbb pillanatokat.

    Karakterek nagyszerűek, egyediek, nagyon szerethetőek.

    A side-quest-ek amivel a nagyon rövid fő vonal mellett akarják kitolni a játékidőt, hát... Elég repetitívek, egy idő után unalomba fulladnak.
    Vannak egyéb event-ek, időrehatáros vadászatok extra jutalmakért.

    A negatívumok ellenére NAGYON ajánlott játék, ha szereted az FF játékok világát. :)

    [ Szerkesztve ]

    God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

Új hozzászólás Aktív témák