Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    Hali!
    Most az istenért sem akar beugrani a megoldás, PHP+MySQL kérdés:
    egy adattáblában sok-sok oszlop van, a legfontosabbak az azonosítószám (automatikusan inkrementálódik), a név, valamint a nevekhez tartozó képek elérési útja, az egyik a 200px magasaké, a másik meg az 50px magasaké.
    Amikor a júzer feltölt egy képet adott névvel, akkor egy függvény automatikusan készít 200 és 50px magas thumbnaileket, ezek elérési útját eltárolja az adattáblában.

    Egy oldalon pedig úgy szeretném megjeleníteni a képeket, hogy először jelenjen meg az adott nevű képből egy 200px magas, majd alatta azok az 50px-es kisképek, amik még ugyanehhez a névhez tartoznak, vagyis amíg ezeknek a képeknek a "név" oszlopában ugyanaz az érték szerepel. (A kisképekre meg már Javascripttel intézném el, hogy jelenjenek meg a 200px magas résznél rákattintás esetén.)

    Hogy kézzelfoghatóbbá tegyem a dolgot: van egy oldal, ahol a júzer feltöltheti kutyák képeit, a neveket meg feltöltéskor ő gépeli be (tehát mindig lehetnek újak, nem előre eltárolt nevű kutyákból kell megjeleníteni a képeket, mert akkor egyszerű lenne a problémát megoldani, pl. while ($kutyanev='Vauvau') {...} ciklussal), egy oldalon meg szeretném megjeleníteni ezeket a képeket úgy, hogy van egy nagy kép a "Vauvau" nevű kutyáról, alatta meg ugyanerről a "Vauvau" nevű kutyáról jelenjenek meg az 50px-es thumbnailek.
    Emellett megint ugyanebben a felépítésben pedig pl. a "Vuffvuff" nevű kutya képei jelennének meg, először a 200px, majd 50px-esek. És így tovább, amíg a név adatmező összes értékét ki nem merítettük.

    Maga az adattáblából való adatlekérés természetesen megy, a képeket meg tudom jeleníteni, de egyelőre csak úgy megy, hogy külön-külön jelennek meg, ugyanaz a kép először 200, majd alatta 50px méretben.

    Remélem érthető volt a leírás, hogy mit is szeretnék, ha nem, akkor szóljatok, és megpróbálom érthetőbben... :B
    Köszi! :R

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kicsit OFF (sima HTML-kérdés), de a másik topicban nem válaszoltak, Ti meg itt nagyon vágjátok a dolgokat, esetleg erre a kérdésre rá tudnátok nézni? Hátha van valami ötletetek --> [link] :B Köszi!

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák