Új hozzászólás Aktív témák

  • Bzozoo

    tag

    válasz coco2 #20404 üzenetére

    Az erőlködés oka főként a tanulás, de emellett valami hasznosat is létre akarok hozni, amit több projekthez fel tudok használni.
    Egy általános user rendszer lenne, amit főképp SPA (AndroidApp) de sima web alkalmazásokhoz is fel lehet használni, ezzel való foglalkozás közben bővíteni az ismereteimet mint a PHP API és a Javascript terén.

    A lényeg az lenne, hogy egy minél biztonságosabb rendszert alkossak meg és a PHP-hez csak tényleg csak akkor forduljon a frontend rendszerem, amikor nagyon kell. Bejelentkezés esetén elkerülhetetlen, de profiloldal megnyitást például úgy szeretném, hogy a login idején betöltődött adatokkal dolgozzon.
    De a nagyobb biztonság érdekében úgy gondolom, hogy kell a PHP session is a képbe.
    Majd ha vállalható lesz a kód, akkor felrakom a Github linkjét ide is a PHP backendnek.

    Lassan haladok. Egyenlőre azt a verziót csináltam meg, hogy a login PHP-nek a Javascript elküldi az input mezőkből a felhasználónevet és a jelszót a PHP pedig JSON-nal válaszol. {'Login': 'Failed'} vagy {'Login': 'Success'}

    Ezen a linken található a login-form. A devtools-ot a böngészőben megnyitva látható a JSON válasz a login gombra kattintáskor.
    https://codepen.io/bzozoo/full/dyONmjN

    Illetve még készítettem egy scriptet, ami megjeleníti a felhasználók aktuális pontjait. Ezt a PHP API-n keresztül tölti be SQL-ből.
    https://codepen.io/bzozoo/full/VwmKOVj

    Amúgy ha van valakinek hasonló elven működő (tehát frontend oldalon Fetch API-val dolgozó, backend oldalon PHP API-val dolgozó) user rendszere, az megoszthatná elemzés céljából. Persze csak ha publikus a kód. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák