Új hozzászólás Aktív témák

  • Bzozoo

    tag

    PHP json login API-t szeretnék készíteni. (Első próbálkozásom ilyesmivel)
    A felhasználó JavaScript Fetch API-val küldené be a felhasználónevét és jelszavát egy post metódusban. Ha a PHP login script ezt megkapja és sikeresen összehasonlította az adatbázisban található felhasználónévvel és jelszóval, akkor egy json kimenetet állítana elő például {"Login" :"Success" } Ezt megkapva a JavaScript intézkedne a Sessionstorage előálításáról kliensoldalon.
    Azon gondolkodom, hogy kellene valami titkos kód is, amit a PHP visszaküld a JavaScriptnek, hogy később azonosítani tudja a felhasználót, például ha le akarja kérni vagy módosítani a profilját (adatait, avatarját, beállításait stb stb)
    Vagy esetleg legyen $_SESSION a PHP oldalon és ha az user sikeresen bejelentkezik, akkor a login.php kimenete valami ilyesmi lenne: {"Login" :"Success", "UserName" : "A belépett felhasználó neve", "UserSecret" : "A belépett felhasználó titkos kódja" } Ebben az esetben csak simán a böngészőbe beírva a login.php-t is megjelenne ez a JSON adat, ha a felhasználó beküldte a belépési adatait a Fetch API-val, mivel nyitna egy sessiont a PHP oldalon a felhasználónak.
    Tehát az első esetben a PHP nem csinálna sessiont csak átadná a login succes jsont a JavaScript oldalnak, esetleg az user titkos kódját
    Második esetben a JavaScript nem csinálna Sessionstorage - t, hanem a PHP-hez nyúlna vissza, ha kell neki valami a PHP sessionból.
    Szerintetek melyik biztonságosabb eljárás? Ti milyen alapelvek mentén csinálnátok meg egy PHP Json JavaScript Fetch API-s felhasználó beléptetést?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák