Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Ear001 #50736 üzenetére

    Nem megyek, mert építkeznem kell 2 éven belül és gyűjtés van, márpedig ha mégis elnézek egy ilyenre, azonnal elkezdek számolni, kábelt, DAC-ot, minden szart :) NEEEEEM, légyszi, ne is fűzzél meg győzködj :D

    Debrecenben belecsöppentem már egy olyan körbe, hogy Jericho hajtogatott tölcséres hangfalakon, über hígend kábeleken hallgattunk Eric Claptont, Audio Innovations - The First típusú 2A3-as csöviből, Audio Innovations ugyanilyen preamp, Audio Note K, J hangfalak még a Jericho mellett, utóbbiban valami Fostex szélessávú + mikor mellé jött egy magnetosztát, mikor nem, durva lemezjátszó (nem emlékszem) + kar, tű, minden ami kell, MC phono preamp, Nakamichi Deck, volt ott minden :DD Erre csak azért emlékszem, mert ez a lánc tetszett a legjobban és szólt a legszebben, hozzátéve azt az apró megjegyzést, hogy - ezt a tulaj is elismerte - egészen alul, mélyen, már kicsit vékony volt a rendszer, elektronikus zenére (pl. egy Madonna Frozen, ami popzene, egy audiofil lehet megvetően röhög, aztán én is, amikor a milliós szett képtelen leadni a Frozen vagy Substitute for Love-ban lévő mélyeket) .. szóval .. ez egy kurva szubjektív világ és én anno úgy döntöttem, hogy kiszállok belőle, mert sokszor láttam azt, hogy tulajdonképpen ha van 4-5 komplett lánc, egyik Béláé, másik Józsié, harmadik Pityué, negyedik meg Sanyié, akkor kialakul a hitvita, 100-200 főből már nagyjából ugyanannyi ember tudna beállni mindegyik lánc mögé, hogy szerinte az szól a legjobban, legszebben, de a placebó is nagy úr, amikor azon röhögünk, ahogy egy ősrégi dupla Burr Brown DAC-os Mitsubishi CD játszó lefőz valami Teac überhígend akármit vakteszten, a teszt előtt meg kb. státusszimbólumként néz mindenki egy adott alkatrészre. Áhhh, ez a bolondok világa, akik többet adnak egymás véleményére, mint élveznék azt, ŐK EGYEDÜL (vagy asszonnyal) :) , ami SZÁMUKRA a legjobb.

    Ezért nem olvasok teszteket sem, a fülemnek könnyebb hinni. Elvégre 6 évig zongoráztam + szolfézsoztam, utóbbiból a 6-ik év végén versenyt nyertem, szóval nincs botfülem. De van cserébe egy Karajan kollekcióm LP-n, amit még életében nem játszott le a gazdája, egy miller csávó (haverom keresztapja) és ingyen hozzámvágta, hogy őt nem érdekli. És ez a Karajan kollekció úgy szól nálam, hogy fejem leszakad (jó értelemben), tömör gyönyör.

    Szóval én építettem, fater szintén zenész, kb. egy bárzongorista képességű, eredeti diplomája villamosmérnök és kamaszkorában a virágkarneválokra ő hangosított sokat + épített n+1 csöves erősítőt. Innen van tehát egy erős alap, hogy akkor építsünk hangfalat, így én megépítettem a sajátjaimat :)

    Azóta is őket imádom, de a hangszórókat már szívesen kukáznám. Ez még egy klasszikus mdf dobozos nagy szörny, mert a hangminőséget akartam ötvözni a hangerővel, hittem benne (máig hiszek), hogy hangnyomásra is képes doboz is szólhat gyönyörűen. Hát nálam két doboz lett oldalanként, egy mély és egy középmagas szekció, a mélyben két 30cm-es tányér, a középmagasban a közép és a selyem ferrofluid-os dóm. Most tartok ott, hogy a mélyeket cserélném, a közepet cserélném, a magasakat megtartanám, az egészből kidobnám a 3-utas másodfokú Butterworth szűrőt (amit magam tekertem, részben légréssel), átállnék bi vagy tri-amping-re, épített végfokokkal és egy mindentudó mindenevő Oppo kütyüvel az egész előtt.

    Amikor azt kérdezem sok embertől, hogy milyen ez, vagy milyen az, az csak egy jó irány nekem, hogy - a feltétlezhetően jó fülű ember - mit gondol róla. Hát nekem ocsmány volt a Heco hangja, persze ez függ ezermillió tényezőtől, de konkrétan az Onkyo hangját szeretem így a mindennapi hifiben, ott egy csúcs Onkyo küldte a két hangfalat... amik gyönyörűek, kicsit a Vienna Acoustics Beethoven Grand-re hajaznak, a fehér zongoralakk gyönyörű, álomszép .. de amikor vittem a sima flac tesztanyagot (semmi DSD, ilyesmi) és végigmentünk jópár kedvenc számomon, hát nekem disztingválnom kellett erősen, hogy ne üljön ki arcomra a döbbenet, a kb. "mi ez a sötét mocsok"-tól, meg közben megkérdeztem, be van-e kapcsolva a SUB, mert akkor kapcsoljuk már ki légyszi, döng alul nagyon - a srác közölte, SUB off és Pure Direct módban vagyunk. Omg. :W

    Na, szóval én nem hígendezek, se nem audiofilezek, se semmi ilyen. Építkezek. Aztán majd látjuk :)
    Egyelőre a mélyeket fogom papír, érzékenyebb mélyekre cserélni, a közepet szintén + duplázni (2x4 Ohm-ra, az 1db 8-as helyett), magas marad és jön hozzá egy háromutas, ezekre méretezett Linkwitz-Riley aktív crossover, a végfokokat pedig majd meglátom. Lehet építünk, egy 12W-os csövim már megvan alkatrészekben, azt ha összeraktam (nem a szörny hangfalakhoz) :D , akkor a három útnak összerakhatjuk a 6 monoblokkot, az már AB push-pull design lenne, de gyanítom, így is csodásan szólna. Meg én szeretem, ha remeg a kanapé és úgy bax pofán a minőségi hang ;) és 20%-os állásban ugyanúgy befosok a szett hangjától gyönyörömben, mint 80%-on. :K Eléggé csapongok sok műfaj és zene között, jön egy Pet Shop Boys - Axis, utána egy Loreena McKennitt, utána egy Above & Beyond tüctüc, utána egy Rebecca Pidgeon vagy Christy Baron SACD, vagy egy Karajan féle Verdi Requiem (amit élőben hallgatok meg nemsokára a MÜPA-ban), vagy egy Talvin Singh - OK LP.. és mindet tudnia kell a rendszernek, nem fogok átülni a másik szobába, vagy 2-3 hifi láncot tartani a 2-3 főbb műfajnak. :)

    Úgyhogy nem megyek hígendezni. ;) :N Magam útját járom inkább.

    Freddy, hány sör is kell ? ;]

Új hozzászólás Aktív témák