Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    válasz krizmo_ #51316 üzenetére

    Véletlenül se fizess több közösköltséget emiatt! Mi közöd neked hozzá? És ha elmész pár hónap múlva a lakásból? Lehet, hogy egy percet sem fogod kiélvezni a felújított "akármit".

    Mi sohasem szoktunk ilyenért többet fizetni, sőt! Amikor 5 éve beköltöztünk a jelenlegi albérletünkbe, már benne volt egy kb. +3000 Ft-os tétel a közösköltségben, ami majd egy későbbi felújítás költségét tartalmazta. Mi kikötöttük, hogy nem fizetjük, így eleve 3000 Ft-tal kevesebbet fizettünk már a kezdetektől fogva.

    Elárulok még egy titkot, jobb helyeken, jobb albérletekben, jobb tulajdonosokkal az sem ritka, hogy egyáltalán nem kell fizetni közösköltséget, mivel az a ház fenntartását fedezi, nem közvetlenül a lakásét. De ez sajnos mifelénk elég ritka, hogy átvállalja a tulaj.

    Egyszóval, értesd meg a tulajjal, hogy mi a szitu és szerintem nem vállald be. Ha nem tetszik neki, akkor keressen másik bérlőt, ha jó bérlő vagy (fizetsz időben, rendesen, nem lakod le a lakást), akkor úgy sem fog szélnek ereszteni. Manapság jó bérlőt találni, nem könnyű!

    Mi is jó bérlők vagyunk, így nálunk még az is megtörtént, hogy amikor tavaly bejelentettük, hogy másik lakásba költözünk, "lealkudta" a bérleti díjat 5000 Ft-tal a tulaj, ha maradunk, így kevesebbet fizetünk bő 1 éve.

    De mi a rendes fizetésen túl saját költségünkre egy raklapnyi dolgot már fel is újítottunk... szóval nem csoda, hogy ragaszkodnak hozzánk.

Új hozzászólás Aktív témák