-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
Hová tűnt az Opera turbo kapcsolója a menüből desktopon?
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Sajnos egyre nagyobb a gépigénye a böngészőnek, és az öreg vasam már kevés kezd lenni hozzá. Pár frissítéssel ezelőtt elkezdte, hogy szaggat a görgetés, és ez csak akkor szűnik meg, ha a legmagasabb órajelre (a gyári fölé 20%-kal kb) fixálom a laptop GPU órajelét, amit meg szoktam tenni játékhoz, de egy böngészőhöz ne vicceljünk már.
Oké, hogy ez egy régi GPU (HD3650), de azért egy folyamatos görgetéssel még meg kéne tudnia birkózni.. Ráadásul akkuról böngészéshez átváltok az Intel chipre, amivel még rosszabb a helyzet.
Van erre valami megoldás? Ha kikapcsolom a hardveres gyorsítást, a FullHD videók kezdenek el szaggatni, és 100%-os CPU-terhelést összehozni.
Azért gázos, mert a Firefox mind az Intel, mind a Radeon chipen kiválóan simán görget (még akkor is, ha a CPU-t korlátozom az egyik legalacsonyabb órajelre, akkuról), és játszik videót, viszont az nem tudja a Messenger oldalsávot, ami nekem kellene (a kiegészítős gagyi megoldás nem vált be, így maradna az Opera, ha ezt meg tudnám oldani). -
félisten
Igazából egyik sem opció, mert nem a te felhasználási szokásaidról van szó, hanem az enyémekről.
1. Én is tökre szerettem régen a full minimál görgetést a régi TP-imen még az XP-érában (nehezen szoktam le a pgup-pgdown-ról, ami animáció nélkül ugrott), szerettem.
Win7 óta már szeretem a szép sima scrollt az Ultranav középső gombos és pöckös módszerrel, így nem kívánok lemondani róla.
2. Ahogy írtam, nincs Messenger oldalsáv normális implementációval, illetve át kéne állnom mobilon is, hiszen gyakran használom a tabok szinkronizálását.
3. Nem pénzkérdés, de minek? Szeretem a W500-at. Nagyon sokat írok rajta, munkában is, személyes életben is, a játékok, amikkel játszom, régiek, az akku még mindig elvan vagy 3 órát, és ilyen billentyűzet nem lesz többé soha. -
félisten
Köszönöm, akkor így már világos, miért kezdte el egyik napról a másikra.
A betűk renderelése amúgy érdekes kérdés, most, hogy egymás mellé tettem őket, a FFox szebbnek tűnik.
És az brutálisan gyorsan is renderel le még összetett oldalakat is (nem emlékszem, hogy ilyen gyors lett volna régen, úgyhogy elkezdett ismét vonzani) viszont mikor egy Yt videót teszek ki teljes képernyőre, vagy jövök vissza onnan, van egy 1-2 másodperces késlekedés, ami Operánál nincs. -
félisten
Kösz az infókat, így kell csinálni ezt a topikgazdaságot.
"* ez alatt azt értem, hogy az 1-2 évvel ezelőtti Firefoxszal valahogyan számomra nem volt olyan gördülékeny a böngészés, mint mondjuk a régi Operával vagy az új Operával."
Na, én pont ezért hagytam ott a Firefoxot annak idején. Nehézkesnek tűnt a működése, gyakori volt, hogy sok tab használatánál már lagolt váltásokkor (akkor is 8 GB memóriám volt, mint most), lassan is indult (SSD ellenére), az Opera utána egy másik dimenziónak bizonyult sebességben, és behozott csomó dolgot, amivel megtartott (tabonkénti némíthatóság, floating Youtube, Messenger sáv, számomra tetszetős UI).
Most párhuzamosan használom a kettőt, meglátjuk, meggyőz-e teljesen a Firefox. -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Hello. Van a böngészőnek egy tulajdonsága, ami az agyamra megy.
Mégpedig, hogyha valaha megnyitottam egy weboldalt, és elkezdek írni a címsorba, ismét feldobja, mint opciót.
Hogy lehet ez kikapcsolni? Csak a kedvenceimre van szükségem, hogy felajánlja, nem arra, hogy egy olyan oldal címét dobja be, ami előrébb van az abc-ben, ahelyett, hogy azt dobná, amit előtte hónapokig.
És annyira sík ostoba, hogy nem látja, hogy esetleg azt kéne előrébb sorolni, aminek az első két betűjét beírom napi hússzor, nem azt, amin egyszer voltam szándékosan, és azóta csak azért nyitottam meg még egyszer, mert az lett az első -
félisten
válasz tordaitibi #27761 üzenetére
Miért nincs mindenkinek külön Win profilja?
-
félisten
Köszi, ez hosszadalmas lesz, de legalább van rá mód.
Más. Frissült az Androidos Opera, és azóta nem csak rondább, de nem tünteti el a fül és címsávot fentről, mikor görgetek lefelé, így marha sok hasznos területet vesz el a megtekintett oldaltól.
Vissza lehet kapcsolni ezt a funkciót valahogy? -
félisten
-
félisten
válasz FoxiestFox #27765 üzenetére
Háhá az új verzióban megjavították.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz FoxiestFox #28365 üzenetére
Notifikálás sosem volt engedve neki. Híreket szintén elsőként kapcsoltam ki. Ez egy böngészőből eredő popup, nem találtam rá kapcsolót.
-
félisten
-
félisten
A saját reklámblokkolója nálam is aktív, de saját magát nem fogja meg
Az Adguardra ránézek majd, mit tud. Remélem, nem kell root hozzá, mert ez secure bootos Blackberry, lehetetlen rootolni.
Más programtól nem láttam még ilyet, eleve a privacyre, és reklámmentességre hegyeztem ki a telót, nincs is fent semmi, csak egy Messenger, Telegram, Spotify. -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
A mobilos Operában megjelent egy olyan opció, hogy a Night mode applikálható a megjelenített weblapok világos elemeire is.
Ha megnyit az ember valami vakító oldalt, akár ezt a fórumot, sötét, kontrasztos, éjszakai böngészéshez alkalmas lesz az adott oldal.
Eddig minden kipróbált oldalon működött, és minőségi ugrást hozott az éjszakai böngészésemben.Van erre lehetőség (akár valami kiegészítővel) a desktop Operában?
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Egyedi igényem lenne
Szóval, szeretném Operában az SD és 720p videók hardveres gyorsítását békén hagyni, de a FHD-ét kikapcsolni.
Régi notin használom épp, és a fullhd-t jobb lenne cpu-ból megoldani, a többit még viszi a gpu. -
félisten
-
félisten
válasz tordaitibi #28623 üzenetére
Hardveres gyorsítást kapcsolnám ki első körben próbaképp.
-
félisten
-
félisten
Van arra valami titkos beállítás, hogy a böngésző ne egy vakító fehér lapot jelenítsen meg, mielőtt betölt egy oldalt?
-
félisten
Ja és hová tűnt a menü, ahol láttam a többi gépemen megnyitott tabokat?
Szó szerint sehol nincs, se a bal oldali eszköztáron, se a böngészőmenüben, se a beállításoknál.
Wtf? Tökön lőtték magukat, és az egyetlen normális feature-t kiszedték / eldugták? -
félisten
válasz FoxiestFox #28692 üzenetére
Most megjelent bal oldalt, de a laptopomról nem látom a PC-n nyitott tabokat, csak a telefonosakat... hát ha ez sokáig marad így, ebből váltás lesz Foxra. Az Operahasználatom nagy részét az tette ki, hogy folytathattam a tevékenységem eszközök között váltva is.
-
félisten
-
félisten
Létezik jelenleg olyan extension Operához, ami letiltja a vp9 supportot?
A h264ify nem működik. -
félisten
válasz tordaitibi #28714 üzenetére
Van módszer arra, hogy tetszőleges médialejátszóba pattintsam át a videót?
MPC-HC és VLC van fent.
A Twitch stremaek nézésére remek kis program van (Streamlink és rá a Twitch GUI), ami több médialjátszót támogat, és régi gépekenn is erőforráskímélően lejátssza a streameket.
Valami ilyesmi kellene nekem Youtube alá is. -
félisten
De engem nem a Youtube stream érdekel (amire szintén nem találtam épkézláb gui-t, ahogy most szétnéztem), hanem egy olyasmi megoldás, mint amit a Streamlink Twitch GUI tud, csak mezei Yt videók megtekintéséhez.
Alternatív megközelítésnek az is megfelelne, ha meg kell nyitnom böngészőben a Yt videót, és rákattintani, hogy egy kiegészítő átpasszolja az adatfolyamot valamelyik médialejátszómnak.
De még azzal is kiegyeznék, ha egy Youtube linket beillesztve tudnám lejátszani a nyomi vp9-en kívül akármilyen formátumban a lejátszóimban.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Kipróbáltam a Vivaldit, és olyan jól sült el, hogy lehet, vissza se térek Operára.
Tök olyan érzés, mint amikor a Foxot hagytam ott az Operáért, mert akkor utóbbi sokkal gyorsabb és sallangmentesebb volt. -
félisten
-
félisten
válasz SkyLine3000 #28826 üzenetére
VGA driver?
HW gyorsítás ki vagy bekapcsolása? -
félisten
Miért tűntek el megint a kiegészítők ikonjai a címsor mellől?
Egyszer már visszahoztam, de nem emlékszem, hogyan. -
félisten
-
félisten
Másnál is van probléma a videólejátszással a legújabb verzió óta?
Nekem szaggatnak a Twitch streamek például.
Az asztali gépen is, a notikon is.
Hw gyorsítás ki-be, tök mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Bestbuy játékok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Asztalos klub
- Disney+
- Bitcoin topic
- Leáll több iCloud funkció a régebbi iOS verziókon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban