Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz Krystal_s #27566 üzenetére

    Opera és Chrome esetén mi a megoldás?
    Sajnos ez egy megszoksz vagy megszöksz szituáció, ami csak rosszabb lesz, ezért csak nevetséges/szánalmas javaslatokat tudok adni:
    1. nem használod az Operát, és reménykedsz, hogy FF-ben nem törik el mostanában (biztosan el fogják, csak az időkeret a kérdéses)
    2. cserélsz videokártyát más gyártóra, hátha azon jobb a helyzet (úgy tudom, vannak apró különbségek ezen a téren a gyártók között)
    3. 4K tévére váltasz és 200%-os DPI beállításra

    Én Intel IGP-t használva nem látom problémásnak a helyzetet sem 14" FHD, sem 24" WUXGA esetében. Természetesen értem, hogy miről beszéltek, mert voltam hasonló esetben már, azonban szerencsés vagyok, mert ez az eset egyáltalán nem érint most. De ez én vagyok, ami titeket abszolút nem vigasztal, és sajnos a helyzet nem úgy tűnik, hogy javulni fog mostanában.

    A chrome://flags/?search=render#lcd-text-aa beállítást próbáljátok meg, hátha segít valamennyit.

    Amikor Windowson konzolt kell használnom, az első dolgom a betűtípust a ma már alapértelmezett TrueType lehetőségekről (legyen az Consolas, Courier New vagy Lucida Sans) átállítom 10×18 pixeles raszteres fontra, mert sötét háttéren és FAR Managerben egyszerűen nem eléggé kontrasztos nekem a vékony antialiasolt betűtípus (holott ugyanazt a Consolas betűtípust világos háttérrel ugyanakkora méretben szeretem használni, minden IDE ilyenre van belőve).

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák