Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz dqdb #20048 üzenetére

    Ja, OK, azt hittem, neked is hiányzik a régi fájlátnevezgetős módszer, akkor pont félreértettem. :P
    Nagyon jó ez a manifest.json-ös megoldás.

    "Még ennél is egyszerűbb: O15-ben unpacked extensionnél elég a Reload gombot megnyomni."
    Jogos, erről meg is feledkeztem, úgy írtam, hogy épp nem volt előttem, ezért kimaradt, de természetesen ez Chromium/Chrome-vonalon is ugyanígy van (mondjuk nem túl meglepő, ha már O15 is egy Chromium-variáns :D).

    "ráadásul nekem a mostani ideiglenesnek szánt Web Inspector is jobban kézre áll, mint a Dragonfly"
    A Chrome fejlesztőpanele mindig is sokkal jobb volt, mint a Dragonfly, utóbbi mindig megmaradt egy gyenge utánzatnak. Sokáig még azt sem tudta, hogy a konzolra kiírjon egy nyomorult objektumot ember által olvasható formába, csak az [object Object] feliratot kaptam eredményül - elképesztő béna. Aztán végre belerakták, miután felfedezték, hogy egy elementáris jellegű dolgot nem ártana tudnia a fejlesztőpanelnek (Chromium/Chrome fejlesztőpanele természetesen már régesrég tudta, de eleve gáz, hogy egyáltalán erről beszélni kell a Dragonfly esetében). Még rengeteg ilyen apróság volt, amiket fejlesztgetés közben fedeztem fel, és rohadtul idegesített, miközben megszoktam a másik fejlesztőpanelnél, de a legnagyobb bajom akkor is az volt, hogy nem lehetett több példányban, oldalanként futtatni a Dragonfly-t. Magyarul tehát két oldalt egymástól függetlenül nem lehetett Operában debuggolni... Szánalom. És a legszomorúbb az egészben, hogy ezt nem is sikerült megvalósítaniuk.
    Éppen ezért nagyon sajnálom, ha a mostani fejlesztőpanelt ideiglenesnek szánják, de majd ki akarják dobni, és valami saját fejlesztést akarnak a helyére tenni, mert eddig nem nagyon jött össze Operáéknak. :D

    "Ha az újraindítás nélküli engedélyezés fejlesztési igénye sokkal nagyobb, mint amennyit az adott funkcióra rászánnának, akkor oldják meg így inkább ahelyett, hogy neki sem állnak."
    Igen, mondjuk a flags oldalon tipikusan olyan jellegű dolgokat lehet kapcsolgatni, amik komolyabb változtatásokat jelentenek a renderelésben, hardveres gyorsítással és hasonlókkal kapcsolatosakat. Van persze kivétel, de a lényeg, hogy nem annyira meglepő, hogy ezekhez újra kell indítani a programot. Ahogy Operában is voltak ugyanígy a renderelést befolyásoló változtatások, amik érvénybe lépéséhez a programot újra kellett indítani. Ezen tehát felháborodni nem túl értelmes, és nem ez rontja a böngésző minőségét.
    Inkább az egyéb beállítások hiánya.
    Nem értem, hogy lehetne tehát ebből következtetni arra, hogy gány lenne a program vagy a böngészőmotor.

    "Logikus a felépítése, jól dokumentált, használható példaprogramok vannak hozzá, csak egyet tudok érteni. Igaz, vannak még nagy fehér foltok a bővíthetőség területén, de rajta vannak a témán a fejlesztők. Az Opera is elkezdte lassan visszalapátolni a hiányzó API-kat, egyre több Chrome bővítmény fog futni alatta."
    Na, ez jó hír. Furcsa is volt a Chromium forkolása után, hogy mennyire kiherélt az extension API az Opera 15-ben (bár beszéltünk róla, hogy inkompatibilitási parák merülhettek fel, ezért jobbnak látták valszeg inkább letiltani). Az extension API-val és dokumentációval meg a Google szerintem tényleg kiemelkedik, ahogy Te is írtad, tényleg példamutató értékű, hogy mennyi kód és magyarázat található a doksiban, hogy kezdők/haladók is megérthessék, és nem csak úgy "kiderül" a működése sok próbálgatás után. Mondjuk ahogy írtam is, eddigi tapasztalataim alapján a Google úgy általában is elég erős API-k és hozzá tartozó dokumentációk készítésében, meg a fejlesztők munkájának segítésében (lásd a Google Maps API-t és a hozzá tartozó rendkívül bőséges dokumentációt (így nagyon egyszerűen tud az ember testreszabott, egyedi jelekkel, tetszőleges helyen lévő buborékokkal ellátott térképeket megjeleníteni az oldalán), a reCAPTCHA-t és támogatását, a Google Analytics-et, Google Webmaster Tools-t, és még jópár dolgot, ami most nem jut eszembe).

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák