Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz Sk8erPeter #20045 üzenetére

    Az átirányításokról és az alapértelmezett kezdőlapról köszi a részletes leírást, hasznos volt, igaz nekem nulla újdonságot mondtál vele ;)

    Ha "szép" átirányítást szeretnél látni, akkor Origó: nekik az origo.hu címből két hoppal jött össze a http://www.origo.hu/index.html :U

    Sosem értem, egy ilyen béna konvenciót miért sírnak vissza az emberek, de ízlések és pofonok különböznek. Most a manifest.json-ben úgy adod meg, ahogy akarod, olyan fájlnévvel, ahogy akarod, a sorrendet te döntöd el, nem pedig a fájlnév.
    Ööö, én is ez írtam, mert pont ezen a véleményen vagyok :)

    Kár, hogy pont azt magyaráztam, hogy a Chrome-ot/Chromiumot NEM kell újraindítani ahhoz, hogy egy extensiont újratölts. Rámész az extensionök oldalára, kiszeded a pipát az engedélyezés mellől, majd újra berakod a pipát, ekkor újra betöltődik a memóriába, és kész. Mi ezen a bonyolultabb?
    Még ennél is egyszerűbb: O15-ben unpacked extensionnél elég a Reload gombot megnyomni. Ennek hatására a content scriptek közül a CSS-ek azonnal érvénybe lépnek, a JS-ekhez újra kell tölteni a fület. Nagyon kényelmes fejlesztés közben használni (ráadásul nekem a mostani ideiglenesnek szánt Web Inspector is jobban kézre áll, mint a Dragonfly).

    Értem én, hogy idegesít, hogy például a flags oldalon mindenféle beállításhoz újra kellett indítani a böngészőt, ezzel egyet is értek, de ennek semmi köze az extensionökhöz.
    Idegesítő, de jogos is egyben. Ha az újraindítás nélküli engedélyezés fejlesztési igénye sokkal nagyobb, mint amennyit az adott funkcióra rászánnának, akkor oldják meg így inkább ahelyett, hogy neki sem állnak.

    Ha lehet dicsérni valamit a Chromium-vonalon, akkor az épp az extension API, amiben egész gyorsan lehet fejleszteni.
    Tökéletesen egyetértek :K Logikus a felépítése, jól dokumentált, használható példaprogramok vannak hozzá, csak egyet tudok érteni. Igaz, vannak még nagy fehér foltok a bővíthetőség területén, de rajta vannak a témán a fejlesztők. Az Opera is elkezdte lassan visszalapátolni a hiányzó API-kat, egyre több Chrome bővítmény fog futni alatta.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák