Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #19884 üzenetére

    "Láttál bárhol komolyabb Opera-reklámozást? Én nem."

    Franciaországban még a metrómegállóban is. Csak túl diszkrét és elnyomja a sok Chrome reklám. ;]

    "Ezzel együtt természetesen nyilván maradt rengeteg örökség a kódban, amit előbb-utóbb újra kellett volna írni vagy pedig kidobni"

    Most ezeknek a korát éljük. HTTP nem jó, lesz helyette SPDY, TCP megint nem jó, lesz helyette QUIC, JavaScript se jó, lesz helyette Dart. Az X is 30+ évig szolgált, aztán most lesz helyette Wayland (ami még a jobbik eset a tapibaszos Mir helyett). De ezt legalább nem a Google fejleszti, nem úgy, mint az első hármat. :(((

    (#19887) LonGleY: "A Blink önmagában nem akadályozza a fejlődést, a hozzáállásuk az, ami megkérdőjelezhető."

    Miért, talán ismered a forráskódját?

    (#19899) Sk8erPeter: "habár hozzáteszem, azért az durva, hogy ilyen szinten össze volt drótozva minden mindennel, hogy számtalan feature-t képtelenek lettek volna átvenni, mert több idő lett volna toldozgatni-foltozgatni-korrigálni Blinkre, mint újraírni"

    Anno Linus Torvalds-nak is volt ilyen vitája, amikor ő képviselte a mindent egybe, összedrótozva (monolitikus) álláspontot a professzor meg a másikat. Aztán azóta melyik kernel is van a szerverek döntő hányadán és melyik kernel él ha alacsony részesedéssel is, de a mai napig a desktop szegmensben is? :D

    Mondtam már, hogy a modulatitás okozta absztrakciós rétegekkel csínján kell bánni, mert nem mindenkinek van brutális teljesítményű szuperszámítógépe otthon. A natív, beépített megoldások mindig gyorsabbak és erőforráskímélőbbek lesznek a karácsonyfás megoldásoknál.

    Most egy My Operás komment eszembe juttatta a Search panelt Operában, mint elavult fícsört. Évek óta nem is találkoztam vele. Még valamikor 2008-2009 körül szerkesztgettem saját gombokat, amivel így egy kattintással lehetett MDI módban, osztott képernyőn több keresővel keresni egyszerre. Aztán valahogy feledésbe merült. De a lényeg: Bántott ez a funkció valakit? Fájt valakinek? Nem, sokan a létezéséről sem tudtak.

    Amíg az Opera telepítője és telepítve is kisebb volt, mint az összes többi böngésző, amíg memóriaigényben, CPU igényben is a többiek alatt maradt (vagy az adaptív memóriakezelésének köszönhetően gyorsabb volt több memóriával szerelt gépeken), addig engem az sem érdekelt volna, ha egy komplett Linux kernel van beleintegrálva. A beépített funkciói közül is a torrentkliens volt egyedül tolakodó.

    "Na igen, jó bizonyíték arra, hogy nem kell power usernek lenni ahhoz, hogy valaki hiányolja a könyvjelzőket és az akárhova pakolható könyvjelzősávot..."

    Azt valószínűnek tartom, hogy a könyvjelzők visszakerülnek valamilyen formában, csak amiatt aggódom, hogy nem-e olyan ratyi lesz, mint Chrome-ban, hogy nincs sem tags/nickname, sem description, sem metaadatok (visited date, created date, modified date). illetve faszerkezet, oldalsáv meg sorba rendezési opciók. Ezek nekem mind kellenek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák