Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz fatal` #19659 üzenetére

    "Egyébként Penge 800 ezer forintos, 18"-os laptopja, mint asztali PC kiváltása, nem extrém?"
    Dehogyisnem, pont ezt írtam neki az előbb, hogy na én olyat soha nem tennék, hogy ennyi lóvét kiadok ilyen célra, még ha lenne is annyim, szerintem akkor is valami értelmesebb célra költeném azt a rengeteg plusz pénzt. Főleg, ha már egy betontömbbel a hátizsákomban közlekedek. :DDD

    Az extrém használatra rátérve szerintem én is extrém módon használom a gépet, de még mindig nem értem, hol jönne ki a mobil CPU hátránya pl. az én esetemben, amiről már többedik hsz.-edben írsz (ezt még nem nagyon fejtetted ki, csak azt írtad, hogy szarabb, és kész; egyébként én is hallottam erről, hogy korlátosabb, de hol jelentkezhet ez pl. esetemben?). Programozáshoz használható, igen erőforrás-igényes IDE-k (NetBeans, esetleg Visual Studio), extrém mennyiségű tab a böngészőkben (több is), fut a háttérben egy webszerver (IIS), két adatbázisszerver (MySQL, MS SQL; igaz, csak saját célokra), aztán kismillió másik program PDF-ek olvasásához, zenehallgatáshoz, szövegszerkesztéshez, FTP-s feltöltögetéshez (WinSCP vagy hasonló), Total Commander sima lokális fájlkezeléshez, akár szótárazáshoz, néha Photoshop, esetleg kikapcsolódáskor pluszban még egy film is, fut még a háttérben több felhőalapú szinkronizáló program is (Tresorit, Google Drive, SkyDrive, DropBox, Box (részleges backupot ezek elintézik tehát a legfontosabbakra, mivel Tresorit 50 GB-os accounttal, Google Drive asszem 10 GB, SkyDrive 25 GB, DropBox 3 GB körül, Box 5 GB)), és még ki tudja, mit felejtettem ki, de a lényeg az egészből, hogy szerintem nem átlagos módon veszem igénybe a gépet, mégis laptopot használok, és elégedett vagyok vele, tök jól tudom használni, tehát egyrészt nem hiszem, hogy csak 800 ezer Ft-os géppel lehet valaki elégedett, meg azt sem, hogy extrém igényeket csak asztali gép tud kiszolgálni. Ha játékról is szó van, meg egyéb extrém igényekről, akkor meg az ember vegyen asztalit. Szerintem ebben kiegyezhetünk. :)

    "A legtöbb átlagusernek egyébként egy 10" tablet egy monitorral is ki tudja váltani a PC-t."
    Ez így igaz, de azt hiszem, erről túl sok értelme nincs beszélni, mert nem átlaguserek vagyunk (főleg nem a szó pejoratív értelmében).

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák