Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #18509 üzenetére

    Lövésem sincs, annyira nem ismerem a ismerem az ottani fájlstruktúrát, de amit észrevettem, hogy a /home/user/.opera-next/ alatt lévő operaprefs.ini-t megnyitva nem szemeteli tele (máshol pedig nincs operaprefs.ini, sőt, a /usr/share/opera-next/ alatt (ami ha jól veszem ki a Program Files-nak felel meg) például nincs gstreamer plugin, azt is külön helyen tárolja), a fájltársítások mégis valahogy érvényre jutnak. Ellenben Windows alatt bármit is módosítasz, az Ok gomb megnyomása után az átlagos 4-5 kB-ról meghízik 30 kB-ra az operaprefs.ini és a [File Types] szekcióban egy egész hosszú bejegyzés keletkezik, benne például beépülők abszolút útvonalával, ami a Silverlight-ot (mivel ott a verziószám is az útvonal része) működésképtelenné is teszi Windows Update után, ha benne marad.

    De Windows-on alapból bármit is módosítasz a beállítások alatt, szemetel. Magyarán az egész oldalt eltárolja. Ha például csak a "Redraw" beállítást módosítod, akkor is eltárol még más irreleváns dolgot is, például faviconok állapota, stb. Annyi workaround létezik rá (de ez csak ott működik, ahol az Advanced fülről megnyílik még egy kis ablak, nem közvetlenül az Advanced fül alatti részen található valamit szerkesztesz), hogy miután végeztél a szerkesztéssel a Cancel-t nyomod az Ok helyett. Például így mikor manuálisan adsz hozzá elemeket a Content Blocker-hez vagy sütiket törölsz, nem tárol el egy rakás felesleges infót az operaprefs.ini-ben.

    Viszont Linux alatt meg a Smooth Scroll még rosszabb, mint Windows alatt (ezért is van ott alapértelmezésben letiltva). Meg van még pár dolog, amiben máshogy működik. Ami tetszik, hogy a címsorba belekattintva elsőre nem jelöli ki az egészet, ezért könnyebben ki tudom másolni egy URL részletét, ami viszont nem, hogy a középső klikk alapértelmezésben Paste and Go-ként üzemel (bár ez visszakapcsolható autoscrollra). Meg a Paste and Go is alapból máshogy működik. Például nem lehet a kereső kulcsszava után Ctrl+B-vel ugrani, mert ilyenkor az egész címsor tartalmát felülírja. Bár ez meg lehet, hogy ottani bug, valamelyik régebbi snapshotban volt ilyen Windows alatt is egy időben. Az ottani élsimított betűk szintén tetszenek, bár ez Linuxon általános, nem Opera-specifikus, de akkor is. Mivel a HWA jelenleg használhatatlan állapotban van, a sima Aero Glass-os ClearType-ot meg olyan szőrösnek érzem.

    Szóval van egy pár különbség egy azon Opera verzióban különböző platformokon. Jóval több, mint indokolt lenne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák