Új hozzászólás Aktív témák

  • kételkedem

    addikt

    A múlt héten derült ki, hogy az iPhone-ok egy memóriájukban lévő, nem különösebben védett, ezért illetéktelenek kezébe kerülhető fájlba mentik, hogy tulajdonosuk merre járt. Nem sokkal később pedig a Google Android szoftverét használó készülékekről derült ki, hogy a tartózkodási helyről, és annak közelében lévő wifihálózatokról továbbít adatokat a keresőcégnek.

    Ezen a héten újabb platformról derült ki hasonló: a CNet beszámolója szerint a Windows Phone 7 szoftvert használó készülékek a Microsoft központi szerverére továbbítanak információkat.

    innen

    Soha ilyen kontroll alatt nem volt még az emberiség, mint most a fejlettnek számító országokban. Ha semmi rendkívülit nem csinálok egész nap akkor is információ morzsák ezreit szórom szét a mozgásomról, az érdeklődési körömről, az anyagi helyzetemről, a vásárlási szokásaimról, az egészségügyi állapotomról. Ráadásul a fejlettség szintjével egyenesen arányosan nő annak a lehetősége, hogy bekerüljön az ember valamelyik adatbázisba. Könnyen belátható, hogy a szavanna szélén kecskét legeltető pásztorokat ez a dolog nem igazán érinti.

    Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

Új hozzászólás Aktív témák