Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz venember83 #37105 üzenetére

    Nem képzelnek semmit, egyszerűen itt az az alap, hogy egy kisfiúnak és egy kislánynak külön szoba jár. Illetve ez az elmélet, mert általában a nagyon keletről jött bevándorlók esetében hamar megtelik a lakás, de azt már nem nézik. :U

    Tény az, hogy egy négyfős családnak 5 szobás lakás itt az elvárás (értsd: egy nappali, mindkét gyereknek saját szoba, egy szülői háló, és egy dolgozószoba/gardrób egyéni igényektől függően). Sőt, ilyenkor már általában adott a plusz egy wc is (esetleg plusz egy zuhanyzó is), a fürdőszobában lévő mellett. Egyébként meg kell mondjam, nekem is ilyesmi a hosszútávú elképzelésem, bár egyelőre elvan az íróasztal a hálószoba sarkában, meg emeletes ágya van a gyerekeknek. A legjobban a kicsi fürdő zavar, de ha belegondolok abba, hogy Mo-n 50 nm-es panelben nőtt fel a mi generációnk jó része, többnyire még csak nem is egykeként, ahhoz képest ez elképesztő luxusnak tűnik.

    Amúgy nagyon ügyesen csinálják a lakáscserét, meg a bérléses rendszert, simán költöznek ki sorházba, onnét meg vissza társasházba, ha úgy adódik, és ahogy a gyerekek jönnek/mennek az évek során. nem is beszélve a városok közti mobilitásról, amit a bérlési rendszer ad. Nem mondom,hogy nagyon sokára nem szeretnék saját sorházat/lakást, akár befektetési céllal is, de Frankfurt ebből a szempontból is jó helyen van (nem véletlenül vannak az egekben az ingatlanárak), hiszen itt mindig van munka (bizonyos képzettségi és tapasztalati szint fölött persze), és simán lehet váltani, meg válogatni, ahogy a karrier alakul.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák