Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz NoLF #19952 üzenetére

    Nem akarlak elkeseríteni, de 2008-ban, a válság elején enyhén jobb volt a magyarországi munkaügyi helyzet, mint most. Azzal példálózni, hogy akkor mennyire jól lehetett 3+ állásból megélni, már csak azért is érdekes, mert most nagyjából az a szitu, hogy mindenki örül, aki a közepesen szar munkahelyébe kapaszkodhat. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy Etiópiában meg éheznek, az is ennyire releváns kijelentés.

    Btw, 2009-ben sikerült nem egészen másfél hónap alatt új, akkor jónak mondható állást találnom, amikor elvesztettem az előzőt és csak azért telt ennyi időbe, mert az állásinterjú három köre nagyjából ennyi idő alatt zajlott le. Ja igen, és nekem is volt mellékmelóm emellett, amivel olyan évi +2-300k-t kerestem.

    Most meg mindenhol létszámstop van és ez a legjobb eset. Félállást, mellékmelót gyakorlatilag nem lehet találni. Természetesen hivatalos, törvényes, adózott jövedelmet adóra gondolok, nem pedig feketére, mert az bennem pl. még mindig nem merül fel, mint komolyan számba vehető lehetőség.

    Nem mondom, hogy nincs esély jobb munkahelyre/több pénzre, csak épp enyhén nehezebb, mint a "Te idődben". De hogy egyszerű volna? Ez éppen annyira bullshit-gyanús kijelentés, mint a kritizált "jajdeszarnekemésesélyemsincs".

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák