- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Nandish #26219 üzenetére
Kíváncsi voltam rá, de nem hozta a várakozásaimat, mert a 2160p@120 nem ment HDMI 2.0-s forrásról, illetve a számítógép sztereó eszközként ismerte fel. Az eARC tetszene, de várom a felhasználók visszajelzéseit, hogy a gyakorlatban is működik-e.
Forrásoldalról még a VRR támogatás is hiányos sajna.
Egyébként meg egy fasza tévének látszik.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Nandish #26252 üzenetére
Vegyél oled tv-t. Ne márkát! Olvass utána az adott kiszemelt típusnak. Ja, és ne a olcsóság legyen az elsődleges szempont. Egy tv-t nem hónapokra vesz bárki, főleg ilyen áron.
Nálam azok a típusok, ahol problémákat olvastam, sokat, sokszor, azok a típusok kiestek. Hiába "jobb" (ez is nézőpont kérdése) pl az oprendszer. A Sonynál pl visszatartott a rezgő panel, ami ugye a hangot szolgáltatja. Acustic Panel, ha jól emlékszem. Nekem egy olyan vékonyka panel, mint egy oled, ne rezegjen. Hibaforrásként tekintettem rá és mivel a Sony csak ilyen tv-ket forgalmaz, nem volt megfelelő típus, amiben bíztam volna.
Nem vagyok én sem helikopter, a Pana is elromolhat, már Murphy is meg mondta, de minimalizálni szerettem volna a meghibásodási lehetőséget. Eddig bejött. -
janos666
nagyúr
válasz Nandish #26219 üzenetére
Úgy néz ki, hogy hozza, amit ígért, de ez lényegében szinte csak a HDMI 2.1 (illetve az ebből következő funkciók és formátumok), amit viszont ma még úgysem tudunk rajta használni (még jósolni is nehéz, hogy lesz-e idén VGA hozzá).
Az új kalibrálási funkciókat még nem láttuk, hogy pontosan mit is tudnak, de az legtöbbeket úgysem érdekli és semmi nagyot nem ígértek, csak apró hiányosságokat pótolnak, amik kiütköztek tavaly (ha egyáltalán tényleg jók valamire az új funkciók, mert látatlanan passz).
Kicsit hiányolom, hogy látszólag mégsem 240Hz-en jár a panel, vagy legalább is "nem látszik meg", mert továbbra is fix 60+60 arányú a BFI (nincs több fokozata, hogy 1/4, 2/4, 3/4 arányú is lehessen a fekete/aktív idő, illetve azt írják, hogy van ilyenkor 2:3 judder 24Hz-ből, szóval ugyan az, mint tavaly). Mondjuk volt erről pletyka, hogy feláldozzák a 240Hz-et a "macro block" oltárán (lehet, hogy mégis 240Hz-es már a vezérlése, csak nem eteti a processzor 120-tól többel soha, hogy ne jöjjön elő ez a jelenség).
Még arra vagyok kíváncsi, hogy esetleg javult-e a PC mód precizitása, de tippre nem (ez teljesen egyforma már évek óta, és idén még papíron sem nevezték el új generációsnak az Alpha procit).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Notebook hibák
- Apple asztali gépek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest