Új hozzászólás Aktív témák

  • stigma

    addikt

    válasz stigma #19592 üzenetére

    Sziasztok, picit visszacsatolok az előző hsz-hez :DDD , mert sajnos volt ami nem működött tegnap és ma is van bennem pár kérdés:
    Tegnap beállíttam úgy mindent, hogy vampire17 fórumtárs írta , Nappalihoz hozzáadtam a termosztátot és a smart radiatort radiátor
    Termosztát beállításai ezek voltak:
    00:00 - 08:00 : 22 fok | 08:00 - 24:00 : 23 fok
    Nappaliban beállítottam, hogy a Measure device a termosztát legyen.
    Nappaliban volt 24.2 fok, és a nappali ikonra nyomva, felhúzta próbaképp 25-re a hőfokot. Áttítottam timert, vagy épp a csúszkát húztam kb 30-40 percre hogy elég ha csak addig fűt de semmi nem történt.
    A többi szobában tökéletesen ment úgy a fütés ahogy szokott, egész este és reggel is.

    Ma délután gondoltam teszek egy próbát:
    Mindenhol a Early Start mode-ot engedélyeztem.
    Nappali-t 2 részre osztottam (Nappali = termosztat , Nappali_radiator=smart szelep) majd beállítottam az Nappali_radiator értékét hogy 15.00-tól legyen 25 fokos főtés estig.
    Nappaliban volt 24.3 fok, majd megtettem ezt 14.50-kor és pöccre elkezdett melegedni a radiátor, aminek nagyon örültem, mert így működik.
    De nem értem miért nem működik úgy ahogy ti mondtátok.... :W
    Termosztátkezelésben annyira jó nem vagyok :DDD mert a régi Simensnél is szívtam vele 1 hetet mire jó lett.
    A fontosabb infó szerintem ez lesz miért szívok vele ennyit:
    A lakás nappalijában elég meleg van mindig, tehát kb 23 fok a legminimumabb
    Elsőn lakuk, felettem, alattam, mellettem fűtenek aminek örülhetek, mert így már nem kell annyit fűteni. :DD
    Itt a nappaliban van a termosztát. Tehát ha azt akarom hogy a radiátoraim fűtsenek(nemokosok) akkor a termosztátot mindig 25nél többre kell belőnöm, ellenkező esetben nem indul a fütés.
    Ezért van az ha 24-et állítottam be tegnap a nappalira addig fütsőn, így hogy 24.2 fok volt a nemokos radiátoraim nem fütőttek. Ezért volt mindez ugye?

    Tehát én úgy gondoltam, hogy így kéne beállítani a radátoraimat : Maradna szétbontva)
    Nappali (tado termosztát) :
    00:00 - 08:00 : 24 fok | 08:00 - 24:00 : 25 fok
    Nappali_radiator(nappaliban a smart radiátor fej)
    00:00 - 08:00 : 23 fok | 08:00 - 24:00 : 24.5 fok
    Háló és dolgozó jól van beállítva. Így ha 25-re lövöm a fő fütést akkor alacsonyra tekerve(5-ből 2 fokozatra)a nemokos egységeimen menni fog valamelyeset a fütés: wc,fürdőben a törölközőszárítő, konyha

    Ezenkívül azt vettem észre még , igaz gondolom az okosfűtés miatt van, hogy annyira nem szokott tüzforró lenni a radiátor mint régen 4-5ös fokozaton, de lehet maradt egy kis levegő a rendszerben....Maga a rádiátor felülete egészében meleg, tehát nincs olyan rész ami hideg lenne, de lehet egy kis levegő miatt van gond?
    Illetve egy kérdés de ne kövezzetek meg, hogy a max hőfok amit lehet állítani 25 fok ?Appban és webesen is próbáltam az a max egyenlőre..(Asszony elég fázós ezért kellene picivel több :)) )
    Bocs, ha alap kérdésekkel bombázlak youtube videokat, tado oldalt iss nézegettem de nem tűnt ilyen veszélyesnek a dolgok, kár hogy "bitfejű IT-s" vagyok :D

    [ Szerkesztve ]

    ....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

Új hozzászólás Aktív témák