Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz LouiS22 #17450 üzenetére

    Én is ezt akartam ajánlani, mert szintén kapcsolok zigbee-s kapcsolóva (pl. ilyennel is) Shellyket, amik árnyékolót mozgatnak. Ehhez ugye csak egy cc dongle kell, meg egy zigbee2mqtt, és ennyi.

    Viszont a Vampire által kinézett távirányítót nyilván nem váltja ki. B tervnek jó, lehet, ha pl. minden redőny mellé tesz, és kvázi szimulálja vele a falba épített kapcsolót (ami gondolom alapvetően nincs és így merült fel az ötlet). Ha ez így nem gond, akkor én ezt választanám.

    C terv: link
    Ezzel pl. megoldható lenne, hogy a középső gomb nyomogatásával lehetne választani a redőnyök között, de nyilván ennek a szoftveres implementálásával lenne egy kis meló, hirtelen nem is tudom hogy állnék neki HA-ban, de innét szép nyerni :) Illetve a visszajelzést is meg kellene oldani valahogy, hogy éppen melyik redőny van kiválasztva (erre esetleg alkalmas lehet valamelyik text2speech megoldás, ha van). Egyébként nagyon sok eventet ad vissza, renget mindenre használható (toggle, arrow left/right click/hold/release, brightness up/down click/hold/release).

    Igazából a linkelt led kijelzős távirányítóra egyik se válasz, de ha valamelyik mégis szimpi, akkor más téren (stabilitás, visszacsatolás, ár) sokkal jobb lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák