Új hozzászólás Aktív témák

  • Pacák

    senior tag

    válasz fokukac #85571 üzenetére

    Persze, párszor írogattunk egymásnak. — Akkor még volt valami chat. — Kiderült, hogy Twollah és én ugyanabba a középiskolába jártunk. Szakmunkás- illetve szakközépiskolába, de ugyanazt a szakmát tanultuk. Később a testvéreim is ugyanott végeztek.

    Twollah más nyomdákban dolgozott akkoriban, már nem emlékszem, hogy hol, de szerintem pepitában hasonló szivattyú az is, mint öcsémnek volt.

    A legtöbb hely újabban folytonos 12 órás műszakban működik. Hétvége alig van. A szabadságok kiadása is érdekes történet tud lenni, mert soknál divat a nyolc órás munkarend szerinti szabadnapokat lekonvertálni a tizenkét órás műszakokra átszámolva — ha volt 30 napod, akkor lett belőle 20. Nincs itt semmi látnivaló. — Most pláne megértem Twollahot is.

    Tanultak egy szakmát, van benne gyakorlatuk is, de manapság a beosztás olyan, mint egy összeszerelő üzemben, a fizetés nagyon sokszor hasonló. — Már nem a H-P, néha szombattal, három műszakban, relatív jó fizetéssel, mint amikor végeztünk.
    Az ipar tele van kkv-val, trükköznek mindenhol, a régi nagy nevekből is csak a nevek maradtak. Egyre többen lelépnek. Sokszor segédmunkásokat kell betanítani a szakmára, erre hivatkozva a gépmester meg csak operátor lesz.

    Nuclear launch detected

Új hozzászólás Aktív témák