Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    Úgy tűnik, hogy a digi nekiállt fejleszteni a hálózatot, és kis lapos duplanégyzet keresztmetszetű kábeleket rángat be a lakásokhoz...feltételezem a FTTB-ről FTTH-ra átállást. Majd állítólag jönnek üzletkötők is...
    Na a lényeg, hogy ha nincsenek ugyan nagy igényeim, de a jelenleg elérhető nagyobb (100mbit helyett 1000) sávszélességet a következő 8-10 évre gondolva is szeretném megfelelő eszközökkel kihasználhatóvá tenni, akkor kb. mire érdemes beruházni (router: wifi6, aimesh, stb...) hogy ne kelljen 1-2 év múlva azon gondolkodni mit kéne bővíteni, cserélni ú.n. elavultság miatt.
    A nem nagy igény az igazából tényleg nem nagy. Legfőképpen böngészés pc-n, telefonon, tableten, nagyon minimális letöltés, hétvégi youtube maraton, vowifis telefonálás, de semmi online gémerkedés, se 0-24 torrent, vagy távoli szimultán 20 kamerás 4K-s megfigyelés.
    A bonyolultságot a helyszín adja, és esetleg az összes kliensek száma. Két egymás melletti lakást kell nagyjából lefedni, amit most 2 db Asus RT-N12 teljesít, a jelenleg megvalósítható (rossz) elhelyezéssel: Egyik lakás egyik sarkában a bejövő kábelen lóg A router, a PC mellett, míg az ellentétes oldalon szomszédos lakás legközelebbi szobájában a lehető legkevesebb 1 fal (de fő fal) blokkolással a B router jelismétlőbe téve. Így a jel mindkét lakásban kielégítő, az egyes routerek jele a saját lakás legtávolabbi pontján csökken csak le mondjuk felére.
    Na ezt kellene valami modernebb eszközzel letudni. Az elhelyezést minimálisan lehet módosítani, de a Pc-hez tyúkbéllel kötöttség miatt nagy játék nincs. Ahhoz meg praktikusan ragaszkodnék.
    Csatlakoznak: kábelen 1 db PC, wifin 2 db telefon, 1 db tablet, 1 db TV, 1 db klíma. A telefonok és asszem a tablet is tud 5GHz-et, a TV és a klíma csak 2,4-et.
    Nagyon nagy költségeket, (60-80 ezres routerek) nem akarnék, most megakadt a szemem egy RT-AX58U-n 40-ért. Csak kérdés hogy ez mennyire bírna el a helyszínnel önállóan, vagy mit kéne még mellé beiktatni nyomott költséggel, ami a lefedettséget kiterjesztené. Egyáltalán kell-e nekem ez, vagy fölöslegesen tud sokat.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák