Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz lenox #74058 üzenetére

    Mész 110-el a kulsoben. Lassan utolérsz egy kamiont, ugy 50-60 meterre, aki 90-el megy. Az elobb ment el melletted kb 115-el egy furgon, aki miatt nem tudtal elobb a belsobe menni, es o mar lassan a kamion melle er. Belenezel a tukorbe, latod, hogy mogotted a belsoben elozesi szandekkal jon 30-40 auto egymas mogott, kb 100-150 meterre. Mit teszel?

    A) lelassitasz a kamion mogott 90-re, megvarod mig a furgon eltunik a kamion elott, egyuttal megvarod, mig a 30-40 auto szabalytalanul, de szandekukat ezzel jelezve folyamatosan a belsoben haladva megelozi a kamiont, es csak ha kilometerekre nem jon hatul senki, csakis akkor kezdesz elozni. Valoszinuleg tehat soha.

    B) nyomsz egy padlot, bemesz a furgon utan a belsobe, jelezve elozesi szandekodat, konstatalod, hogy nem 1, hanem 6 kamion vonatozik 90-el, akik koze vagy befersz vagy nem, majd a furgon mogott haladsz 115-el, es elozod a kamionokat, es kozben megerkezik moged 30 auto gyorsabban.
    Ekkor mit teszel?

    1) azonnal befurakodsz ket kamion koze, barmi aron, egyiket szabalytalanul fekezesre kényszerítve

    2) mesz tovabb szabalytalanul 115-el a furgon utan, elozve a kamionsort, majd az elso kamion ele biztonsagos tavolsagon besorolsz, es hagyod a belsoben a 30 autot tovabb vonatozni

    Mi valoszinuleg B2-t valasztjuk, te valoszinuleg A-t.
    Szabalytalan a B2? Igen. Eletszeru? Igen. Lehet igy kozlekedni? Igen. Konnyebb ehhez alkalmazkodni? Igen. Ez a gyakoribb? Igen. Megallit miatta a rendor? Nem. Lesznek bunkok akik mindig villogni fognak a belsoben? Igen.

    Az, hogy senkitol nem varunk el semmi kompromisszumot, hogy elvegye a gazt, hogy ne akarjon mindenkinel gyorsabb lenni, hogy turelmes legyen, nem megvalosithato, nem egybites a rendszer, kulonben a belsoben csak es kizarolag 130-al lehetne szabadna menni, a kulsoben meg csak 90-el. Es annyit donthetnel el, hogy melyikben akarsz menni. Nem feltetlenul jo, sokszor meg kifejezetten rossz a szabalyoktol valo elteres, de van olyan hogy rajtad kívül mindenki elter kis mertekben, es a szabalykoveteseddel a rendszert boritod fel, mert mindenki a kicsit felulbiralt rendszert veszi alapul. Ami nem jo, de eletszeru.
    M0 felujitasnal vegig 60-as tabla. Ha 90-el mesz, akkor nem megy el melletted mindenki, de 85-nel mar igen. Mehetsz 60-al, szabalyosan, de torlodast, akadalyt fogsz kepezni, mert senki mas nem fog 60-al menni, a rendor sem. Kamion sem. En legalabbis 5-bol 5x ezt tapasztaltam. Szabalyos? Nem.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák