Új hozzászólás Aktív témák

  • BEndre34

    tag

    Sziasztok! Segítséget / tanácsot szeretnék kérni.

    Anno kapott a párom egy Sony a6000 gépet, hogy a rendezvények idején, ahol segíteni szoktam, ne "unatkozzon" annyira. Viszont nagyon megtetszett neki a dolog és a kit objektív (55-210mm f/4.5-6.3) helyett szeretnék valami komolyabbat venni neki (napsütésben még jó szokott lenni az eredmény, de amikor elkezd lemenni a nap vagy sok a felhő.... :( ). Leginkább sport rendezvényekre megyek/megyünk, ahol futókat, sárkányhajókat, hegyi és országúti kerékpárosokat tud fotózni. Sajnos a Sony fix rekeszértékű objektívei (pl.: SONY 70-200 mm) még használtan is nagyon (mármint nekem nagyon, nem ár/érték szempontjából) drágák, viszont a Canonnak (70-200 F/4 L IS USM) barátibb az ára, így arra gondoltam, átalakítóval és Canon objektívvel oldanám meg (az elektronikus átalakító miatt így más Canon obi is lehet a későbbiekben).
    Az első kérdésem ez lenne: Ez így járható út, vagy csak amolyan szükség megoldás és a végeredmény látja majd kárát? (itt az APS-C <> FF már más kérdés)
    Ez viszont felvette azt a kérdést, hogy érdemesebb-e a gépet (objektívelv együtt) lecserélni Canonra? :F
    Ebből viszont adódik a második, összetettebb kérdés: Érdemes-e cserélni a fenti tevékenységek fotózása kapcsán és mire? A Sony a6000 paramétereinek (amennyire értek hozzá) talán a Canon EOS 80D felel meg (igen, DSLR, de sok helyen ajánlják sport fotózásra, megfizethető, használt gépként). Ha pedig a(z) FF felé elmennénk esetleg (kerek születésnap lesz, úgyhogy talán...), akkor mi lenne Canonban a Sony a7II megfelelője (gondolom itt már inkább MILC mint DSLR vonal jönne be)?

    Segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák