Új hozzászólás Aktív témák

  • Grga_Pitic

    aktív tag

    válasz Sefter #25414 üzenetére

    Amikor én nézegettem, akkor úgy láttam, hogy közelebb tudsz a Raynox DCR-250-nel fókuszálni (jobban kitölti a téma az érzékelőt), úgyhogy én inkább utóbbi mellett maradtam. Az Oly 45-tel teljesen jól használható a Raynox, de majd kell egy step-up gyűrű, mert a Raynox-nak 49mm-es a menete, az Oly 45-é pedig 37mm. A Raynox csíptetője pedig 52mm-67mm közötti szűrőmenetre jó.

    buci30: ha nem keresed / hozod létre a megfelelő fényviszonyokat, akkor teljesen mindegy, hogy milyen objektíved van. A feleségem engem is noszogat időnként este (télen persze, amikor már koromsötét van) 3x8 Watt kompakt fénycső megvilágítás mellett, hogy milyen cukik a gyerekek, fotózzak már, de én csak megvonom a vállam, hogy teljesen felesleges elővenni a gépet. Muszáj rákészülni, nappal ablak mellett fotózni, mert nem lesznek értékelhetőek a képek rossz megvilágítással (most kezdődik a nyár, úgyhogy kifejezetten könnyű dolgod van). Vállalni kell a kényelmetlenséget, oda kell húzni a játszószőnyeget, kiságyat az ablakhoz.
    Ha elmész egy profi fotóshoz, ő sem fog ülni egész nap mellettetek a cuki pillanatra várva, viszont megvan a képessége, tapasztalata, hogy a rendelkezésre álló időben a maximumot kihozza.
    Szóval szerintem ne objektívet válts, mert nem fogja megoldani a problémát. :)

Új hozzászólás Aktív témák