Új hozzászólás Aktív témák

  • AttyVin

    aktív tag

    válasz p_adam #16634 üzenetére

    Több mint 30 éve fotózgatok - csak a kedvtelés szintjén, nem különösebben komolyan, bár eleinte a FF előhívást is magam csináltam -, de problémám (objektív, váz, villanó) eddig jóformán csak az elektronikával volt.
    Ami mechanikusan működöt, az általában megbízhatóan tette a dolgát (Zenit, Nikon, Praktica, részben Chinon), igaz, eleinte nem is nagyon volt elektronika (max. fénymérés).

    Mondjuk a 80-as évek közepén egy akkori "chip-csere" (pl. Chinon) nemcsak olcsó nem volt, de hozzájutni sem lehetett egyszerűen....

    Azóta, ami tönkrement, az mind "műanyag" elektronika volt (AF objektívek, villanó).

    A megbízhatóság/minőség és az ár - szinte minden terméknél - valamennyire korrelációban van (jobb anyagválasztás, gondosabb gyártás, ellenőrzés, stb), de mellette ott az innováció/avulás kérdése, meg a marketingé. Ez utóbbi szerepe gyakran olyan erős, hogy számos terméknél messze nem a tényleges "értékét" fizeti az ember.

    Amúgy néhány termék esetében vannak hozzávetőleges megbízhatósági adatok (pl. notebook), amik a szervizek visszajelzéseiből állnak össze. Ezt a gyártók - értelemszerűen - annyira nem kedvelik...

    [ Szerkesztve ]

    Üdv, Vino

Új hozzászólás Aktív témák