Új hozzászólás Aktív témák

  • epzon

    őstag

    válasz antivirtuoz #7956 üzenetére

    Szia,

    Az ISO fedettség nem azonos az 5%, mert az ISO pl azt is leírja, hogy a default beállítások mellett méri. Szóval az ISO az közelebb áll a gyakorlati számokhoz mint a 5%.

    Régen (2-3 évvel ezelőtt) még igaz volt, hogy a lézer olcsóbban nyomtat mint a tintasugaras. Ma már ez sok esetben nem állja meg a helyét, és egy komolyabb tintasugaras tudásban és költségben is kedvezőbb. Sokan ezt nem hiszik el, főleg akik régebben tintással nyomtattak, de a technika fejlődik és változik.

    A választásodnál 1 szempontot nem értek. Mindenféleképpen kiadsz egy készülékért 50-60eft-ot (HP 8600). Akkor miért nem olyan eszközt vásárolsz amihez egy évig nem kell kelléket vásárolnod?
    Azt mondod, hogy azért nem veszed meg az EPSON L szériát mert mi van ha 1 év után tönkremegy (bár a meghibásodás 90%-át az utángyártott patronok okozzák, de most ettől tekintsük el). Akkor az nem költöttél a tintára 1 ft-ot sem.
    Veszel egy HP-t ~60eft-ért meg hozzá 2szett kelléket egy év alatt ~ 60eft azaz 120eft-ot költöttél 70eft helyett.

    Természetesen funkcióra nem azonos a két gép, de a kérdés, hogy azok a funkciók megérnek e neked 50eft-ot

    (és ha 2 évet vagy többet kibír az Epson L széria - amire azért bőven van példa - akkor további évi 30-60eft-ot spórolsz)

Új hozzászólás Aktív témák