Új hozzászólás Aktív témák

  • szasanyi

    félisten

    válasz Pepe78 #15709 üzenetére

    Szerintem kell, mert ez egy hw apróhirdetési rovat, úgyhogy szigorúan nézve ez nem is ide tartozik, és nem azért mert a téma nem normális. Esetleg lehet javasolni illetékes moderátornak, hogy - a debrecenihez hasonlóan - változtassák meg a topik címét, hogy ez is beleférjen. Hozzáteszem, hogy ott is van olyan nézet - ami nem alaptalan -, hogy az eladásokat a beszélgetésektől az OFF topik móddal különböztessék meg, hogy áttekinthetőbb legyen a topik tartalma.

    Természetesen igen. Magamtól idézek: Jobb és hűvösebb is ez nem kérdés! Persze nem mind1 mennyibe kerül a csere, de ez nagyon egyén-, és főleg buxa függő. Ehhez nem tudok mást hozzátenni, sztem egyértelmű.

    Ez a tied: A befűtésről: Egy Ninja II van a procin ami 1,44V feszt kap és idle 18 C, 5 óra full load után meg 40C. Hát ez nagyon fűtés lenne? Vagy hogy értetted? Az egyik gondom az, hogy 18°C esetleg hűtőházban lehet, ugyanis léghűtéssel nem lehet hidegebb a CPU mint a környezet (szoba) hőmérséklete... még annyi sem :N A másik, hogy ennél fogva a max. érték sem biztos, hogy pontos. Aztán meg nálam csak egy 3k-s TX3 hűtő van az i5-750 procin, és zárt házban leszabályozva, hangtalanul ami ilyen hőfokok eredményez idle:

    Szted mit látnék, ha ez a te gépedben lenne? Sztem 10 fokkal többet. Aztán említsük meg az is, hogy a te hűtőd 10k-s árát is, ami egyrészt nem kevés, másrészt lényegesen jobb a hűtési teljesítménye mint az általam használt, átlagos hűtőknek.

    P55 mivel nem kell a HD Graphics, akinek igen oda H55 kell (ezen vannak VGA kimenetek is, persze csak megfelelő CPU típussal használható). Én nem szeretem a mATX lapokat, így azokat nem ismerem annyira. Gyártóból a Gigabyte-ot preferálom, mert minőségi alkatrészekből épít hw-eket, elfogadható áron. Ja, és még egyel sem volt problémám, se alaplap sem VGA esetében.

    Végül a legfontosabb: ez saját vélemény, ami saját tapasztalaton alapul. Én nem akarom megmondani neked, sem senki másnak mit vegyen, vagy neki mi a jobb! :N Az is kérdéses a Sandy Bridge megjelenése után - és a Buldozer megjelenése előtt -, hogy most egyáltalán érdemes-e i5 procit venni? Persze egy kifogástalan használ darab nagyon jó áron biztosan jó vétel (mindig mindenből), de azt egyrészt ki kell fogni mert még ritka, másrészt nem kockázatmentes és nem mindenki vállalja be.

    Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

Új hozzászólás Aktív témák