Új hozzászólás Aktív témák
-
Xarina
aktív tag
válasz #00286064 #8218 üzenetére
Olvashatsz bármennyit a terület történetéről, ha azt csak egyoldalú forrásból teszed. Az 1948-as Izraeli államalapításig békében megfértek a zsidók és az arabok a területen különösebb konfliktusok nélkül. A zsidóüldözések és a 2. vh miatt jelentősen növekedett a zsidó lakosság aránya, akik telepeket létesítettek és területeket hódítottak el az ott élő palesztinoktól. Elfoglalták és annektálták Kelet-Jeruzsálemet és a Golán-fennsíkot és egyre szélesítették Izrael határait. Hiába kapják most Izaeltől a vizet és erőforrásokat, ha azokat tőlük vették el és azt önkényesen szabályozzák számukra. Az összetűzések miatt fallal körbekerítették őket, engedély nélkül nem mehetnek sehová még a szomszéd településre sem. Úgy bánnak velük, mint az állatokkal, voltam arra eleget, hogy lássam.
Tény, hogy a hárorú nem vezet sehova, de békét sem lehet ott teremteni a közeljövőben, az biztos.Bármilyen pecsét lehet az útleveledben, Izraelbe beengednek repülővel érkezve vagy közúton is. Fordítva már kevésbe, Szíriába, Libanonba nem lehet belépni Izraeli pecséttel, Irak, Irán, stb. csak nem szereti és akkor ők is kicsit tovább faggatóznak, de nem kizáró ok.
A területelvesztés meg mindenkit sújt a világon. Mindig is voltak és lesznek háborúk, valakitől mindig elvesznek valmit. Most jöttem haza Törökországból, ott is azon keseregtek, hogy az oszmán birodalom nemrégen még 3x ekkora volt. Az egyik srác arról panaszkodott délen a Földközi tengeren Kasnál, hogy van párszáz méterre több sziget (lakatlanok), ahová a rettenetesen drága vízum nélkül nem úszhat át, mert az már Görögországhoz tartozik.
Nem igazán értem, hogy sok ember miért tartja veszélyesnek a környéket. A szigorú izraeli ellenőrzések miatt teljesen biztonságos.A palesztinok meg a többi arab néphez hasonlóan nagyon vendégszerető nép, ők csak a zsidókat utálják. Mostanában is járok arra, nincs ott semmi gond egy turista számára. A be és kiléptetéseket már megszoktam, nekem az lenne a furcsa, ha rögtön elengednének. Az az 5-6 óra bele van kalkulálva a határátlápésekbe, este már nem is megyek. Családtagokat meg ismerősöket nem inzultálják, ők nekik csak várakozni kell, miután meggyőződtek, hogy nincs náluk/rajtuk bomba. Ennyi kellemetlenséget megér egy jó kirándulás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest