Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Xarina #8217 üzenetére

"Nem csodálom, hogy a palesztinoknak nem tetszik, hogy kitúrták őket a területükről"
    Kérlek olvass utána, hogy kezdődött ez a palesztin történet. Nagyhatalmak szarkavarása az egész. Először az angoloké, akik ott is háborúzgattak, majd pedig a szovjetunió emelte új szintre a dolgot. A "palesztinok" célja a Jordántól a tengerig vagyis Izrael tűnjön el, szűnjön meg. A két állami megoldás elfogadása helyett, rátámadtak az éppen megalakult Izrael államra az arabok. amit több alkalommal is elvesztettek, így alakult ki a mai helyzet. A dolog pikantériája, hogy pl Jordánia és Egyiptom sem követte az arab liga céljait, sőt volt amikor konkrétan nem segítette a szövetségeseit és inkább Izraellel működött együtt, egy paktum keretében. Ennek oka hogy az arabok nem egységesek, ott is vannak hatalmi harcok. Sok órányi ezzel foglalkozó történészeket, kutatókat hallgattam meg, mert hallatlanul bonyolult és érdekes a története a térségnek. És mivel ott jártam nagyon is érdekelt és maradt számomra egy csomó nyitott kérdés, amire így találtam választ. Így vált jobban érthetővé.

Egyébként meg magyarként, azt hiszem, igazán át lehetne érezni, milyen területeket elveszteni, ami nem csak virtuálisan, hanem 1000 éven keresztül a miénk volt, még sem tartunk ott mint a palesztinok. Egyszerűen azért, mert az állandó háborúskodás, nem vezet sehová. Azzal kell főzni ami van. Amíg az emberek tudatát mérgezik Gázában, addig nem lesz fejlődés. Pedig mindenki jobban járna.

Egyébként annyira túrták ki őket, hogy Izraeltől kapták a vizet, az áramot, a gázt, mindent. Többen átjárhattak dolgozni Gázából Izraelbe, egy könnyítés révén, mert próbálták pacifikálni a helyzetet. Maguk képére formálhatták Gázát, mert nem volt Izraeli fennhatóság, régóta. (Pénzt viszont kaptak bőven araboktól és a világtól) Aztán jött október 7. ami mindent megváltoztatott.

Így már értem, miért faggattak téged ennyit. Iraki, Szír és egyébbel talán be sem engednek az országba, pl repülővel érkezve, ha találnak ilyent az útleveledben. De mindenképp jó nagy szívás. "Később meg jöttek az iráni, iraki, libanoni, szudáni meg kb. az összes muszlim ország pecsétjei. "
    Így nem csoda, ha gyanús voltál ;]

Később meg mikor jöttek a 3ezer ft-os repjegyek, akkor meg már évente akár 10x is beléptem Izraelbe és pár nap után mindig mentem is tovább Egyiptomba, Jordániába, így még gyanusabbá tett a titkosszolgálat szemében.
    :D Elég gyanús az biztos. Mint valami összekötő. Főleg ha közben még valami esemény is történt, még elő is vehetnek téged is... ;] Nekem biztos nem hiányzott volna, ez a herce hurca meg, hogy még rokonokkal is így viselkedjenek, nem tettem volna ki ilyen stressznek, az biztos. Te ha arra jársz, akkor még jobban előfognak venni mostanában. szívás. Bár igaz, hogy elég gyanús lehetsz, a búvárkodás, nyaralás lehet álca is. ;] :P

Tény, hogy szép és érdekes vidék... De én inkább kevésbé veszélyes helyeket keresnék nyaralásra :) Nekünk pont szerencsénk volt, egy jó időpont választással, pár héttel később, már nagy szívás lett volna. Régebben is felmerült, de akkor el lett vetve, a dolog.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák