Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz gainwardgs #38449 üzenetére
Végül is, ez is egy preset. Igaz, ez a max, itt kitekeredik a gpu nyaka.
Borzalom, főleg az, hogy nem látni semmi különbséget a medium, high, ultra, ultra rt, és ez a túlvezérelt mega giga rt fittyf@szok közt. Pont ugyanúgy néz ki.
Ezért a látványért 5 Ft-ot nem szabad adni, nemhogy 4090-et venni miatta, ami framegenerátorral hamisítja valahogy játszhatóvá.
Benchmarknak jó, másra nem.
-
válasz gainwardgs #38452 üzenetére
Tudom, 10 fps. Egyszer végig kell járni az egészet, utána jó lesz.
Láthatod, nálam fullos.
Dx12 feature
Csak remélni tudom, hogy a doksiban lévő bf könytár mentése ezt hozza, mert win telepítés után ha ezt újra meg kell csinálni, akkor szívás. -
válasz gainwardgs #38452 üzenetére
Ha már mikroakadás a téma:
Kipróbáltam a másik csoda demót a FG-ral. Kimaxoltam a létező összes beállítást, RT-t szóval mindent, aztán lássuk.
Nvidia nem ad FG-rt, de más ad. Működik is, mérések alapján hihetetlen (162 fps limittel játszom), de mégis hamis érzésem van.
Ismerem jól a 160, 0.1% fps érzést, de ez nem olyan. Nem rossz, leszólni nem fogom, de mégis olyan mikrolag-ra emlékeztet.
Másik topikban téma a gpu kihasználtság, igen, ~99% Nem is kell 100%-on lennie sztem.
Nem cpu limit, bár 2 mag 4 szál az alap, de ha bekapcsolom neki mind a 24-et sem lesz jobb.
Sajnos benchmark nincs, így csak egy kb. teszt, hiteltelen.
Kb. értéknek jó, de bencch nélkül kiadni egy ilyet....DLSS Q, minden max, 2/4:
DLSS Q, minden max, 16/24:
FSR3 Q + FG, minden max, 16/24:
1440-ben ment minden az elérhető összes beállítás max-on volt. Csalóka a FG, szép számokat mutat, de én nem érzem ezt ilyennek.[ Szerkesztve ]
-
-
adr0001
tag
válasz zebra_hun #38454 üzenetére
Hi!
A FG mikroakadást nálam az szűntette meg, hogy driverből beállítottam a "Maximális képkockasebesség" értékét a refresh rate-tel egyezőnek, Vsync-nek pedig adaptívot választottam. Sima ON-nal akadt, azon csak az segített ha a max-fpst refesh-rate minusz egyre állítottam, de akkor volt mp-ént egy duplicate frame. A fenti beállítással vajsima, hibátlan, ja és fontos hogy a game-n belül a Vsync legyen OFF!Sírva viszem magammal a tíkot
-
válasz adr0001 #38456 üzenetére
Lehet csak a tudat, hogy "hamis" a FG miatt.
Video második fele a FSR3 Quality+FG, 6.1ms Frametime totál sima.
Mindenképp dicséretes egy ilyen dolog beépítése. Nagyon jól látszik, hogy mekkorát dob a natívhoz képest. Nem akcióztam, mert rövidet akartam mindenképp:Érdekes, ezen csak On, Off, és Fast opciók vannak a VSync-re a nvcpl-ben, másik gépemen ott van még Adaptív is.
Én Riva Tuner-ben limitálom 162-re. Nem olyan, mint amikor mikrolag-gos, az rossz. Itt nem tudom elmagyarázni, inkább tudat alatti, hogy "hamis".
Nativ-ban nem tud ilyen számokat hozni. Mindenesetre nagyon pozitív, ahhoz többet kellene játszani, hogy romlás van e. Biztosan, de nem szembetűnő. Quality-n legalább is nem láttam semmi otrombaságot.[ Szerkesztve ]
-
adr0001
tag
válasz zebra_hun #38457 üzenetére
Az legdicséretesebb hogy választhatok. Upscale (1440p alatt kb. pfujj) vagy valós pixelek. Quality alá nem szívesen tenném a csúszkát, max 4K-n, de ha mégis, azt már FG-nel nem valószínű hogy keverném. Legalábbis jelen állapotában.
A limitet (én mondjuk nem is próbáltam másképp) állìtólag leginkább driverből szereti megkapni. DLSS3 framgen esetén aranyszabály. Az adaptív VSync hiányával ne ijesztgess Csütörtökön jön meg a 3080-am. Hiányozna belőle ha nem lenne.
Sírva viszem magammal a tíkot
-
- = Zk = -
félisten
válasz zebra_hun #38457 üzenetére
én ezt nézegettem tegnap
[link] külső kamerával rögzíti a dolgokat, mert úgy lehet csak látni a difit.leszedtem a forspoken demoját, és had ne mondjam, meglepő az eredmény.
nekem a 3080-nal DLSS hoz 79-85FPS-t, FSR 3-ra megvan a 125 (ennyire van kint nV panelban lekorlátozva a renCör). szerk. 1440p
a difi max tényleg annyi, hogy amikor forgolódsz, a háttér ugye picit szaggatottabb....
durva.... nagyonverseny, igaz szoftveresen, de van.... meg ugye kérdéses, mit villant alacsonyabb kártáykkal... a másik oldal mit lép stb
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
válasz - = Zk = - #38459 üzenetére
Néztem én is, de legjobban adr0001 látja.
Ki kell ismerni az adott hardveren, beállításokon a játékot. Tudni kell az elérhető legrosszabb fps-eket.
Meg is tettem tegnap Frame Gen nélkül, ez mindent elmond, ebből lehet számolni.
[Forspoken 1.5 óra FG nélkül log]
Ezt senki nem nézi, engem meg nem is érdekel mások hülyesége. Anno a ram oc-nal is mindenki az 5 GHz-et kergette, memóra pedig ..., mindegy.
Szóval, ha tudjuk a valós adatokat, akkor lehet használni. Mivel nekem 165Hz monitor van, ez a vsync-kel nem fog menni. Kimaxolt beállításokon nem tudja a 83 fps-t. Ez lényeges.
Így 120 fps-ben határoztam meg, mivel kiderült, hogy a legrosszabb 60 volt. Lehetne 165 is, de valamiért a gsync nem megy jól. Így nincs rá szükség, 120 (60 valós) limitáltam RT-ben. Ezt nem lehet mutatni, érezni kell. Így semmi gond nincsen, marha jól megy.
Tanyanettel sosem töltenék fel 2 Gb-ot, összenyomtam 200Mb-ra, de azért nem rossz.
Framerate totál egyenes, semmi döccenés. -
milszab
senior tag
..
[ Szerkesztve ]
-
Új Forza Motorsport 8:
Simán élhető egy RTX3080Ti kártyán is. Készítettem pár bench mérést, lehet jól jön valakinek.
Default High Preset OC 1440p:
Default High Preset OC 1080p:
Default High Preset UV 1440p:
Maxed Out OC 1440p:
Remélem látok másoktól is FM8 benchmarkokat. CPU/RAM OC nem volt, semmi értelme. Manapság VGA kell, egy I5 2500k-n is pont ugyanígy futna.
Szép meg minden, de vhogy..., üres. FH3/4/5 nekem jobban bejött.
1440-ben DLAA kimaxolt beállításokkal egészen játszható még, rosszabbat vártam.Thx Scom Meister, eltartott egy ideig
Lassú vagyok, mint a netem. -
- = Zk = -
félisten
válasz zebra_hun #38462 üzenetére
nekem UV-és 3080 van max....
de meglesem már, hetek óta készülök rá" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
válasz - = Zk = - #38463 üzenetére
Jó az
Majd átviszem a 3080-ra is, de nem most. Ideje eltennem magam.
Érdekel a CPU pont is a 9900k-tól -
gainwardgs
veterán
-
válasz gainwardgs #38465 üzenetére
Hagyd így alapon. Cpu nem izgat, az a múlté.
Amúgy a játék nekem nagyon nem bejövős. A Horizon a szabad világával jobb nekem.
Persze ha van időd csak -
válasz gainwardgs #38468 üzenetére
Igazán köszönöm
Ez nem sámli. Megnyitottam külön lapokon a két képet, biza totál ugyanaz a beállítás, meg minden.
A 4070Ti-t látszólag nem tudja úgy kihajtani, ahogy ez a 3080Ti-t. Pedig egy picivel erősebb VGA.
Ez nem hinném, hogy a 8 vs 6 mag P.
Kiesőd is van ebben a ~ 30 másodpercben. Fel kell turbózni a 13600k-t
RAM OC rengeteget ad. Természetesen nem GPU limiten, de érdekes szituáció. Jelenleg a képek alapján mindegyik fenn áll.
Kiváncsi vagyok Laychi csinál e ilyet. Mármint FM8 bench-et. Neki is 13600k van, de neki van RAM OC.
Érdemes nézni a CPU FPS-eket is. 2066MHz-et használok jelenleg, csak berántottam gyorsra. Freki sokat nem oszt szoroz.
Nálam 53P 43E 47R volt a proci, tehát szinte alap.
Ilyet sem láttam eddig sokat, hogy CPU/RAM számítana vmit is egy játékban High Preset esetén.Thx
Szerk.: Lottót veszek, itt is van Laychi
1080 High Preset? Maradjunk az alap Preset-eknél, nem kell custom.
Egyébként durva amit a DDR4 ad Nagyon adja egy sima 24/7 OC
OK, egyik 1440, másik 1080. Fair akkor lenne, ha 53P42E lenne.
615 vs 566 AVG FPS.[ Szerkesztve ]
-
-
gainwardgs
veterán
válasz zebra_hun #38470 üzenetére
Passz, én csak a digital foundry tesztből szűrtem le, hogy kell neki a proci, ott többször említik
Sima játékra bőven jó, az más mint a bench rész, de horizon jobban bejön
Legalább a Pc verzióban belerakhatták volna a fullos Rt cuccokat de nem érdemes megnézni a DF tesztet
Több potenciál lett volna benne véleményem szerint[ Szerkesztve ]
-
válasz gainwardgs #38472 üzenetére
Lehet, de én ezt nem procinak mondanám, gyorsaságnak, tehát RAM. Mindegy.
Sajnos totál lehalt a W10 rendszerem, javíthatatlan. Dual boot, van egy vésztartalék undormány W11 is egy pcie4.0 nvme-n, azon folytattam.
Kicseréltem a memóriákat a verseny kitre, felemeltem 5500MHz-re a procit, ez lett:
CPU sokat nem adhat, de a 2150 (4300)MHz CL16 16 16 már igen. Ami nekem megdöbbentő, hogy GPU FPS-ek is mennek fel, pedig a 3080 elvérzik.
Sosem tapasztaltam olyat, hogy ilyen erős GPU limitnél számítana a proci vagy memória.
Majd átrakom CL15 15 15-re, az az igaziLaychi:
Nem.
Minden a napi, HT, RB, HAGS On, NVCPL all Off. Riva Tuner-ben sincs FPS Limit, tehát 0.
Ezt megérni...W11.. nálam...[ Szerkesztve ]
-
válasz zebra_hun #38473 üzenetére
Csináltam egy OC profilt, 3080Ti bele kifordul
Nincs tovább, ennyit tud.
CPU FPS-ek nagyon durvák, egy 4090Ti-vel lehetne haladni.
Allcore 5800MHz, DDR4 4300MHz CL15 15 15.
AVG 745 FPS, köszönhetően a RAM-oknak.
GPU 2130MHz-en ment, ennyi fért bele. Shader-ezés 280 Watt-os limit mellett, 280W volt. Azt hittem elszáll a 13700k.
Itt már nincs értelme a proci tuningnak, megvan a vége.
1080 High Preset-en ennyi egy RTX3080.
Természetesen 2x8Gb, mert belefér egy mai brutál gépigényes játék is.[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
Pont ezek miatt csinálják így a fejlesztők a dolgokat ahogy.
Kipróbáltam én is az új forzát, hát köszi szépen. Grafika nem indokolja a gépigényt, cserébe el lett engedve az RTX máris térdel a cucc.
Ugyan ez igaz a Starfield-re grafika nem indokolja, széteszi a gépet
Egyre inkább lazábban kezelik a fejlesztők mert úgy vannak vele, mit teperjenek azzal hogy még jól is fusson, majd vesz a jobbágy hozzá hardvert, igaz azt se mert végülis nincs kártya amin normálisan futna a játék. A normális alatt azt értem, hogy kényelmesen
ez az RT téma nagyon jó dolog és kell is, meg iránymutató, még szerencse hogy ki lehet kapcsolni, mert egyenlőre sok esetben muszáj.
Az hogy a játékok alapból meg úgy néznek ki mint a hányás, hát arról meg ne beszéljünk, gondolják nem baj az majd megoldja az RT
Hát nem... -
- = Zk = -
félisten
de sok RazorPajtás van nyugi, csak találtam steam krekket a karrierhez" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
gainwardgs
veterán
válasz SkyTrancer #38476 üzenetére
Pont hogy a forzában vissza van fogva Rt konzolok miatt és pc verzióban sem engedték "szabadon"
Ettől függetlenül tényleg nem indokol a játék ekkora igényt -
válasz - = Zk = - #38477 üzenetére
Ejj, a 9900k / fene tudja milyen ram, nem pörgeti ki a 3080-at.
Pedig a 9900k-ból már láttam Raptor Lake szintre tuningolt rendszert.
Van abba még, csak meg kell csikizni a talpátSkytracer:
Jogos, semmi extra szépség, csak az RT eszi meg. FH5 sokkal szebb. Olyan mint a Bf5 esete. Sokkal szebb az is, mint a 2042.Este kipróbálom a régi gépemen egy 11600k mellett. Igaz, az egy anti oc rtx3080.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz zebra_hun #38479 üzenetére
ócska alap korzer 3000es XMP ramok... vagy veszek egy b.szó DDR4-et ide, vagy platformot váltok.... de ez már lerágott csont
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
SkyTrancer
senior tag
válasz gainwardgs #38478 üzenetére
az elengedve-t úgy értem, hogy már van benne, persze minden játékban csak kóstolónak van benne.
Ha szabadjára engednék akkor nem lenne kártya a földön ami megmozdítaná a játékokat
Már a 20-as szériában is megírtam hogy szerintem ez mire kiforrja magát az az rtx 8090- 9090 széria lesz szerintem ha lesz olyan
Ott kezd majd elfogadható szintű lenni a téma.. -
- = Zk = -
félisten
válasz SkyTrancer #38481 üzenetére
hova fejlesszenek akkora lépésben, mikor pl kicsiny hazánkban ha megnézel egy torrentoldal hozzászólásait ilyen 4th gennel játszanak, meg van aki FX8350-nel.... 1060 ak, 900as szériák mindenhol
de elég megnézni egy Steam gémer listát, ki mivel játszik stb" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
SkyTrancer
senior tag
válasz - = Zk = - #38482 üzenetére
én éppen azt akartam mondani, hogy ne fejlesszenek
Ha rajtam múlna bizony most a 4-es széria megmaradna 2025-26ig
igen is a fejlesztők zárkózzanak fel és csinálják meg úgy a játékokat hogy az élvezhető legyen egy középkategóriás kártyán is
Mert most nincs rákényszerítve ám senki
"4090-en még megvan a 60 fps ? aha, ok akkor jó így" így vannak vele[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
válasz zebra_hun #38470 üzenetére
Este megpróbálok még a ring-en emelni mert alapon volt.
Ram oc-hoz nem értek, van egy-két elmentett profil meg elvileg A-die-t fogtam ki, biztos menne csak félek hogy megfőzöm, nem valami combos a hűtés ezen a gskill S5-ön
Játék meg megy, majd jönnek úgyis patch-ek hozzá biztosan, in-game elég stabil, 95-110 fps közt van maximális beállításokon. bőven jó
Meg hát úgy is lassan monitor csere Wqhd-ra na ott már izzadni fog a kártya
Még nem tudom eldönteni hogy 32" vagy 27" legyen, félek 32"-on már homályos lesz picit a kép, ugye 109 vs 92 ppi, majd még gondolkodom rajta[ Szerkesztve ]
-
válasz ribizly #38485 üzenetére
Ez egy cpu teszt, igen, így is lehet nézni.
Én mindig egy, két generációt tuninggal rádobok. A Comet Lake rendszerrel is hoztam azt, amit most a Raptor Lake ad.
Igaz, elég erős overclock-kal.
Szeretem az ilyen teszteket, de pl ha nem egy 3080 kétszeresével, azaz 4090-nel mérnék, hanem egy 3080-nal, nem 1280×720-ban hanem legalább 2560×1440-ben, nulla különbség lenne. A 3080-nak beletörne a bicskája rendesen.
Persze megértem azokat is, akik nem akarnak hónapokat beleölni az oc-ba, ilyenkor tényleg érdemes megvenni az erősebb, gyorsabb rendszert.
A 9900k-ból eddig egyetlen oc'er-től láttam kimagasló eredményt, ami már egy átlag 13700/900k eredményét produkálta.
Sajnos átlag hardverekből nem lehet, nagyon erős válogatás és szerencse kell.
Privát véleményem, hogy egy 3080 mellé magas felbontás és grafikán, elégséges egy 9900k felturbózva.
Ha van rá keret, akkor természetesen egy új rendszer. Én is 13700k-val használom a 3080ti-t, de abszolut nincs semmi oc, mert alapon is túlszárnyalja a 3080-at.
Én szeretem az újdonságokat, ezért vettem. Semmivel nem vagyok előrébb, mint az elődjével, a Comet-tel.
Lehet veszek 14xxxx procit is, mert piszkálja a csőröm, hogy milyen -
ribizly
veterán
válasz zebra_hun #38487 üzenetére
En egy 7800X3D-re megyek a 3080Ti melle, mert ez a tuning mindig csak fejfajast okozott nekem (staibilitasi kerdesek, melegedeses problemak, stb.). Az UV tok jo, ha mukodik, de ott azert meg ezen a generacion elegge "sziliciumlotto" kerdese.
De marha erdekes latni, hogy miket hozol ki belole.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Felraktam a 11600k/RTX3080, 3733 CL14 14 14 gépemre.
CPU allcore 5100MHz, de az nvidia driver-re vinnyog, hogy túl régi. Most nincs időm azt frissíteni, jó a régi...Ribizly:
Köszi. Azzal a procival jól jársz
Nagyon jó.[ Szerkesztve ]
-
válasz gainwardgs #38490 üzenetére
Szinte ugyanazt hozza a 11600 mint a 13600.
Ez a sokadik proci, rengeteget kiteszteltem, mire ez meglett.
8 magosból nem találtam egyet sem sajnos, így ez maradt.
Memóriák is nagyon ritka darabok, azokat is rengeteget teszteltem, melyik átlagos, vagy éppen van benne oc potenciál.
Apex a minimum ami kell.
Ddr4 és 5 között semmi különbség. A 13600-at lehet feljebb repíteni.
Pár nap, hét, hónap... reszelgetés. -
Joshi
titán
Én raktam rá, de csak akkor ér valamit, ha ventivel fújod és a ház át van szellőztetve.
-
válasz gainwardgs #38493 üzenetére
Igen. Cpu húzás szinte semmi. Ram oc-ben nem tudok segíteni, sosem volt ddr5 a kezem alatt. Topikjában, vagy a ram topikban találhatsz infót. Ez nem rábeszélés, ha lesz egy 1440 monitorod, akkor a gpu lesz a gyenge. Ez is csinál itt a Forzában 140 fps-t, az pedig nem rossz.
Majd Laychi csinál biztosan a 13600k-val még, csak tegnap késő volt már. Ő tuningolja a memóriákat, el fog húzni rendesen.
Szóval nem kell beleesni a kétségbe. Jó ha van sok cpu fps, de kevesebb ne legyen a gpu-tól. -
válasz gainwardgs #38495 üzenetére
Nincs ezzel baj, jó az. Én nem is titkolom, cefet sokat veszek, eladok, válogatom. Van olyan eset is, hogy berakom, 10 perc múlva gyújtok is rá, "ez nem marad tovább egy percig sem", aztán eladó...
Nem rosszak azok, csak nem nekem valók -
laychi
veterán
válasz zebra_hun #38494 üzenetére
Csináltam méréseket, privátban átküldtem
Amit észrevettem:Túl nagy a szórás a mérések közt, amit korábban is leírtam.
Nálam win10 alatt E core On megeszi a CPU minimum fps felét, ha az e-core-t offolom, akkor a max és az átlag kevesebb valamivel(de ez lehet, hogy a szórásnak is köszönhető), viszont a minimum fps megugrik kb duplájára.
gainwardgs Windows 10-et vagy 11-et használsz? E-core on vagy off?(esetleg legacy gaming mode-ban kikapcsolva az E?)
-
laychi
veterán
válasz gainwardgs #38468 üzenetére
P53 E42 R46 Ecore off
E-core ON
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest