Új hozzászólás Aktív témák

  • helkis

    addikt

    válasz h1mpi #3050 üzenetére

    építő jelleggel, akkor lenne igazságos bármilyen összehasonlítás, ha nem is játékokkal, és bench-ekkel mérnénk a kártyák teljesítményét, hanem valami spéci Tflops mérővel, illetve, ha még drivernek is max a picipuháét használnák.. (azon felül, hogy ugyanabban a gépben, c2c, stb lenne a dolog)
    hogy miért? mert a többi cuccra épül egy rakás reklám, cégprofit, stb magyarul, rendesen meg vannak gyárilag hackelve a programok, driverek, benchmarkok, stb.. ill. a cél mindig a profit maximalizálása.. mindig kell egy új termék ami elhiteti a néppel, hogy ez jobb mint a korábbi, (többnyire így is van) ha kell erőből, ha nem erőből, driverből, ha nem driverből akkor jön a TWIMtbP vagy GamingEvolved.. aztán ott vannak még a neves tesztoldalak, akik szintén sok vásárló döntéséről dönthetnek.. őket is lehet támogatni.. ;) így megy ez..

    szóval szvsz pont hogy az optimalizálatlan fosokból derül ki, hogy melyik kártyának van több ereje, az hogy így meg úgy optimalizálunk az egy jó dolog felhasználói szemmel, de vissza is lehet vele élni.. előfordult már olyan nv oldalon úgy tudom (valszeg a másikon is), és szvsz mindig meg is lesz, egy új drivert mindig az új kártyákra optimalizálják, a régieknek a "teljesítményét" jó esetben nem bántják, de mennyi ideig tart, ha olyat írnak a driverbe hogy a régebbi kártyákon kicsit lassabban fusson le valami vagy más paranccsal oldjon meg valamit az adott gpu? semeddig.. eredmény: mindenki új kártyát akar, eladások mennek az egekbe, stb.. mindenki jól járt..
    ki ellenőriz ilyesmit? senki szvsz, ill. aki néz egy grafikont, annak csak az számít, hogy az ő kártyájának legyen a leghosszabb a csíkja, az hogy a diagramm 77 és 78fps között van felosztva, és az új kártyánál 2x akkora a csík abból csak az tudatosul, hogy mennyivel jobb az új.. :F

    amit szintén nem győzök hangsúlyozni, hogy ezekkel a dolgokkal lesz kerek egész egy történet, ezek ugyanúgy hozzátartoznak egy új termék megítéléséhez, illetve az objektivitáshoz, szakmaisághoz..

    valaki korábban kitalálta itt nekem, hogy ez az egész egy önigazolás számomra hogy miért nem váltok: nem az. csak nem erre a termékre várok, bár szépen mennek a kártyák, de majd a gm210 fog igazán lázba hozni, vagy a köv. csúcs amd, amelyik jobb lesz..

    u.i.: tiszteletben tartom a véleményed, de az ne csak annyi legyen hogy: szar, hanem vezesd is le hogy szerinted miért is az.. peace! :R

    (#3110) ÁdiBá - kérhetném, hogy egy screenshootot készíts, amin van cpu-z, gpu-z boosttal, stb.. a szokásos, ebből nem sok mindent lehet leszűrni.. :B

    "Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

Új hozzászólás Aktív témák