Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick3D

    senior tag

    válasz #24845312 #11457 üzenetére

    Akkor kezdjük GTA 5 , R6S , Elite Dangerous
    ( Dead by daylightal is próbálkoztam de egyik overlay program sem volt képes működni akármit csináltam, R6S detto ! )
    GTA 5 : 3,8 ról indul és 4,2-4,3 között szépen beáll.
    R6S : 3,1-3,3 között mozog . 8x vagy txaa 4x -hez ami 3,6 gbt enne meg már 1070 gpu kellene mert fps-ben már nem jövök ki olyan jól.
    Elite dangerous :4,4 - 4,9 között ingázik ezen azért meglepődtem ugyanis ez a játék korántsem híres a Vram szemetelésről. Végül is nekem tök8 amíg nem eszik meg 6-ot :)

    GTA 5-ben ha nincs elég Vramod akkor az élsimítási kombókat el is felejtheted ami rohadt sokat dob a grafikán FHD-n ! Én most ezt fogom letesztelni : 1. 2. 3. remélem beválik és jobban fog kinézni a jelenlegi kombómnál.
    R6S : Nem akkora érvágás a 3gb Vram ez igaz viszont még itt is jelentős különbségről van szó 0-2x-8x vagy txaa4 nél. Még valami baromi fontos !! Nincs feltelepítve még az Ultra HD texture pack !! Hétfőn tudom elkezdeni letölteni ami garantálom hogy lazán rádob 1-2gb Vramot a jelenlegi szintre ! (Cirka 30gb ez a pack :DDD több mint maga az alapjáték :DDD )
    Elite Dangerous : Nem használtam DSR-t sem multisamplingot itt és egyik játékban sem !

    (#11466) NandoXXL: Kezdjük azzal hogy Scorp megkért valamire amit szívesen megmutatok és az hogy más topikban mi megy az engem hidegen hagy. Nem tudom mit akarsz ezzel a Forzával mondani de engem nem érdekeltek soha az autós játékok. Természetesen arany áron megy én sem fizettem volna meg a 15-20k-s ár differenciát a 3 és 6gb változat között de 8 ezer forintot nekem viszont megért.

    (#11473) Euromail : Egyáltalán nincsen olyan játék jelenleg ahol te azért leszel hátrányban mert nincsen elég ram ez nagyvárosi mítosz előbb fog a kártya lassúsága miatt beesni az fps mert nem bírja az 1060.
    Próbálok szépen fogalmazni , oké ? Ekkora hazugságot baromi rég olvastam ! :Y Az hogy youtube kommentek között olvastam hasonlót az egy dolog de azért itt tartsunk már egy színvonalat és ne hirdessük a hülyeséget ! Az írásod alapján feltételezem fogalmad sincs mi az DSR vagy multisampling . . . FHD-n egy midrange gpu mint az 1060 nem éri meg bekapcsolni a dsrt vagy multisamplingot ugyanis az alábbi képen ahol be van kapcsolva van 39-50 fps-em ahol nincs ott 100+ , nézzétek meg a két képet mekkora a különbség , megéri? Kérlek mond meg melyik kép melyik technikát alkalmazza ha már annyira jártas vagy benne mert lefogadom hogy erről sincs fogalmad. 1. 2. Az egyik kép fel van skálázva 1440p-re a másikon csak sima FHD MLAA 4x el ! FHD monitoron ér nézni ... Nem véletlenül találták ki az élsimítási módokat és ezeket tovább bonyolítva a technikákat míg FHD-n használod ezeket addig nagyobb felbontáson már nincs akkora vagy semennyire jelentősége !! FHD-n profitálsz belőle ha használod. 1070 kártyával lazán használhatod a dsr-t és a multisamplingot FHD-n kb 2% differencia van látványvilágban ... Ennyit erről -> De ott vannak a tesztek 4k meg 1440 mennyit profitál a vramból? Semennyit Javaslom hogy Guru3D re látogass el vagy techpowerupra mielőtt következőre sületlenségeket írsz tényként !

    Én az elmúlt pár héten baromi sokat rágódtam ezen a 3gb vs 6gb témán ugyanis tudom hogy nem kell 6gb de 3gb kevés ezért is tartottam nagy lehúzásnak az ár differenciát ugyanis ezt a kártyát FHD-ra érdemes használni nem pedig 1440p vagy 4k ra !! Szinte a létező összes tesztet és videót mellé hsz-t elolvastam és végül találtam egy olyan modellt ami tökéletes az igényeimnek és csak 8k felárat fizetek egy teljes értékű 1060-ért. Na azt azért szögezzük le hogy a 3gb-os verzió nem csak Vramban kapott kevesebbet Cuda Core-t is. Igaz nem nagy a differencia de akkor is van !
    Végül a tapasztalataimra hagyatkoztam és így lett a 6gb verzió 8000 forinttal került többe mint a 3gb verzió.
    Mi történik akkor ha nincs elég Vramod ? -Stuttering -> szinte azonnal játszhatatlan lesz / microlaggok , Egy idő után elkezdi zabálni és felélni az összes Vramodat pl : DIVISION ! -> instant bedroppolsz 20fpsre és caka van ! Hamarosan kipróbálom , remélem ezt már javították azóta. Egy nem elhanyagolható tényező nem kell azon paráznod jaj csak 3gb van elég lesz vagy sem ...

    Egy más szegmensből kellene ezt szerintem megközelíteni . . . Azok akiknek normális procija van és esetleg ért annyira hozzá hogy mit tud annak megéri a 6gb mert kitudja préselni belőle amit valójában tud a kártya és ez az ember igényt tart a lehető legmaximálisabb látványvilágra ELLENBEN egy olyan ember akinek idejétmúlt procija van annak totál fölösleges vennie a nagyobb modellt mert az extra erővel lósz*rt sem tud kezdeni és ahogy én tapasztaltam ez a kategória nem is akarja a csúcsot hanem megelégszik alatta pl 1-el. Valóban pénzkidobás a nagyobb változat vagy azoknak akik nem látják a 2x msaa/2x txaa vs 8x msaa/4x txaa között a különbséget ide tartoznak részemről azok is akik egy 60hz monitor vs 144hz között sem látnak :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák