Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    válasz Beowulf_78 #3223 üzenetére

    Én csak azokban a hűtőkben bízok
    1; amik teste "hozzáér" a procihoz (tehát nem csak a hőcsövek vannak odavezetve)
    2; a venti az alaplap felé fújja a levegőt.

    Mert:
    1;Ezeknek a hűtőknek minimális a hőtehetlenségük és mondanom sem kell egy overclock-olt proci nehez viseli, ha menet közben elmegy a hűtése. (erről a "vizesek" tudnának regélni) Feltételezhetően be is sz@rik.Ha valami extrém gyártási hiba folytán vagy szállítási sérülés, vagy minőségi probléma miatt nem jó az egyik hőcső akkor furcsa dolgokat csinál a proci. Ez általában az ingadozó hőmérsékleten mutatkozik meg, instabil lesz a gép, és a gép gazdáját a sírba kergeti a rendszer.
    2; Sokaknak azért kezd el "dadogni" a gép mert a PVM áramkör egy idő után elkezdi beadni a kulcsot. Minél melegebb a FET annál nagyobb tüskével kapcsol, annál nehezebben viseli ezt a CPU. Ettől csak nagyon szélsőséges esetben mehet tönkre, de a szűrőkondikat nagyon megviseli, próbáld meg egy 3DM06 után a CPU foglalat melletti kondira rátenni az ujjad. Vicces sziszegés lesz! Még a jobb alaplapokon is 60-70 fok körül lehet, de mértem vizes rendszerben ASUS Strike Ex-en 95 fokos kondikat!! A FET-eket nem tudtam, mert a rajta lévő bazi borda volt 66 fokos, gondolom a olyan 100-110 fokosak lehettek volna borda nélkül.

    Ha hagyományos felépítésű coolert veszel akkor lehet, hogy az a procit nem hűti olyan jól, de foglalat melletti alkatrészek nem fingják ki a lelküket, és mire az alaplapodat lecseréled, nyugodt szívvel rakhatod be hugod netezős konfigjába, vagy adhatod el itt a PH-n egy fórumtársadnak.

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák