Új hozzászólás Aktív témák

  • djozsi

    senior tag

    Nem érdemes túlgondolni ezt a VR dolgot. Ha lesz ilyen az várhatóan egy újabb Labo csomag lesz, lesz benne némi crafty összeszerelős rész, néhány egyszerűbb VR játék, néhány Nintendo játék VR támogatást kap esetleg, illetve ahogy Labo zongorát támogató third party ritmusjátékok is lettek úgy ehhez is lehet majd third party támogatást implementálni.

    Szó sincs arról, hogy ilyen irányba mennének el, noha a sajtó szerette úgy aposztrofálni a Labot, mint valami stratégiailag fontos cucc, aminek a sikerén a Switch sikere is múlik valójában csak egy érdekes sideproject okénak mondható, de azért nem túl kiemelkedő eladásokkal, amilyeneket sokszor láttunk már a Nintendotól. Valami ilyesminek szánhatják a VR-t is, egyszercsak kidobnak belőle gy videót, mint annakidején a Laboból aztán kész. Esetleg itt el bírom képzelni, hogy kihoznak mellé valami killer játékot, ami nagyon jól megy, a legjobbnak tűnő jelölt egy Mario Kart lenne, hisz Mario Kart VR már régóta van Japánban, elég nagy népszerűségnek örvend.

    PSVRhoz nem sok értelme van hasonlítani, hisz ott a szemüveg nagyjából annyiba kerül, mint egy konzol, itt pedig a "szemüveg" valószínűleg egy teljes játék ára körül lesz. Ha nem Laboval képzelik el, hanem egy külön műanyag tokként árulják talán még annál is olcsóbb. Célközönség tekintetében közelebb áll majd hozzá a Google Cardboard vagy az egyéb mobilos és standalone VR fejesek.

    Működőképes koncepció ez, sokan régóta jósolgatják, szerintem az a fő kérdés, hogy mennyire néz ki rondán a 720p VR-ban (ez azért általában a játékkínálaton is múlik, a Nintendo meg fogja tudni találni azt a stílust, ami ilyen felbontás mellett is okés, lásd 3DS) és az, ami már fentebb is elhangzott, hogy a Switch viszonylag nagyobb tömege mennyire lesz zavaró. Illetve ha Labo, akkor hány használat után lesz szétizzadva. :)

Új hozzászólás Aktív témák