Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz mzso #1857 üzenetére

    Nem vagyok híve ilyen brutális dolgoknak, de úgy voltam vele, hogy lesz, ami lesz, Li-ion akkura kötöttem rá 1,5 V-os egeret, ampermérőn keresztül figyelve az áramot.

    Pontosan nem emlékszem, de elégedett voltam az eredménnyel, a panelon lévő alkatrészek sem melegedtek. Ezután összeraktam és egy 14500 méretű Li-ion cellával használom (Genius SlimStar 8000ME). Megjegyzem, nem "főegér", hanem csak házimozi segédeszköz, mivel annyira nem vált be. Később egy eBay kacattal is megcsináltam ugyanezt, működik rendesen Li-ion celláról.

    Ami gond, hogy túlmeríti, ami nekem van, ezek védelem nélküli cellák, elvileg 2,5 V alá nem illene meríteni, az egér ennél lejjebb rántja, mire észreveszem, hogy elfogyott az energia. De ennek ellenére régóta elmegy, noha még így is elég gyakran kell tölteni.

    Ehhez képest a Logitech MK220 (M150) egér egy évig, vagy tovább is elvan magának, 2xAA alkáli elemmel. De ebben nem pirosan világító lézer LED van, nincs látható fénye. Nem emlékszem már, hogy ez mit jelent, IR vagy mivel működik, de jó. Meg a működése, kézreállása is jobban bevált.

Új hozzászólás Aktív témák