Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz F-ECT$ #8580 üzenetére

    Motion sickness nagyon valtozo. Tapasztalat az, hogy akkor jon, ha ugy mozog a karaktered, hogy te nem, plane ha olyan pozicioban mozog, ami kulonbozik attol, ahogy eppen vagy. Es akkor is erosen intenzitasfuggo a dolog.

    Szoval:
    - Beat saber: meg lattam olyat, hogy jol beallitva (pl magassag) barkiben is barmennyi motion sickness-t okozott volna. Meg olyan emberben sem, akiben amugy kb minden okoz.
    - Nem emlekszem a cimere boxolos jatek: Mivel nincs analog karos mozgas, nem okos semmi motion sicknesst senkiben.
    - Astro: Ulve jatszva tud motion sicknesst okozni. Allva, mivel a "kamera" nagyon lassan mozog, kibirhato meg a nagyon erzekenyeknek is, de nem jo. Cserebe 1-2 ora alatt siman szokhato.
    - Farpoint: Itt mar van mozgas analog karral is, de itt se tul gyors. Erzekenyeknel okozhat emelygest, de minimalisat, hamar szokhato.
    - Gran turismo/ace combat/stb hasonlo mokak: Csak azoknak ajanlott, akiknek kb semmi se okoz motion sickness-t.

    A tapasztalat amugy az, hogy:
    - Allva kell jatszani, kulonben osszezavarja az agyad a minden.
    - Nagyon fontos, hogy a HMD jol legyen a fejeden.
    - Nagyon fontos, hogy jol legyenek beallitva a dolgok. Kulonos tekintettel a magassagodra.

    Ha ezek megvannak, akkor meg ha erzekeny is vagy, sima ugy a VR. Aztan szepen lassan lehet menni a vadabb dolgok fele. A problema az szokott lenni, hogy az emberek nullarol vadaszpilotas meg rallys jatekokat probalnak ki. Nyilvan jon vuk. Tegyuk hozza, 99%, hogy ezekben az esetekben a valosagban is jonne vuk. :D

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák