Új hozzászólás Aktív témák

  • zapee_

    csendes tag

    A héten érkezett meg az új gépem. Pár napja írtam is ide, mert gondok voltak a hűtővel, de mint kiderült nem én csesztem el valamit, hanem vagy gyári hibás vagy sérült hűtőt kaptam...
    De a sors fintora, hogy tegnap totál beszart a másik gépem 🙃 Hazaértem, délután ment kb. 1 órát majd random újraindult 4 csipogás kíséretében, se kép, se hang. Utánna olvastam és az alaplapi timer, az a kis elem lemerülés tünete. Mivel ott az új gép át is raktam, de ugyanaz. Egy másik videóba azt mondták meg kell tisztítani a ramokat fulpiszkával. Megcsináltam és működött, de jött ez az üzenet...a BIOS, se az ssd-t, se a hdd-kat nem ismeri fel. Nem csúsztak szét a kábelek semmi, megneztem. Mondom megpróbálom bootolni pendriverol és újra telepítem. Érdekes mód, telepítésnél meg kiírta az ssd-t, de jelezte hogy nem tudok arra telepíteni, viszont engedte tovább nyomni és fel is rakta rá a windowst. Annyit tapasztaltam mikor kész lett, hogy sokkal lassabb a gép a szokásosnál. Ugye VGA driver és társai felkerültek, többszörös újraindítás után is ment. Most reggel kapcsoltam volna be és ugyanez az üzenet.
    Fasza időzítés nem? Éreztem, hogy közel a vége 🙃 A legtöbb alkatrész több, mint 10 éves és hadd ne mondjam mit kapott ez a gép, de jó lett volna ha még valamit kapok érte. Ez van.

    Tippek?

    MSI PRO Z690-A, i5 12600K, RTX 3080, Vengeance RGB Pro 2x16GB 3600, 970 EVO Plus 1TB, benq xl2411z

Új hozzászólás Aktív témák