- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viper26
nagyúr
Nálam olyan probléma lenne, hogy néha random lefagy (néha a reset-re sem reagál, aztán újraindul) a gép.
Avast, HitManPro, Malwarebytes, Adwcleaner négyes szerint is tiszta a gép.
Már az is eszembe jutott, hogy az alaplap (elem?) lehet talán gond.Gép szerepel az adatlapon, a rendszer pedig Win10 64bit.
Köszönöm előre is.
S23 | Garmin epix™ Pro
-
Adamoo007
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz topik, de nem találtam mást. Olyan problémám lenne, hogy amikor bedugom a genius hangfalam jack csatlakozóját a gépem hátuljába, az alaplaba, nem ismeri fel a windows lejátszóeszköz. Ha előre dugom be, akkor felismeri. (windows 7, Gigabyte alaplap, Realtek HD van) Minden próbáltam már, de egyszerűen sehogyan sem megy. Az első jack és mikrofon tökéletes, de a hátsók nem ismerik fel se a headsetem se a hangfalat, és ez elég zavaró mivel mindektőtt használom, és nem túl jó állandóan ki-be dugdosni. Van valami ötletetek? -
gege321
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni vagy ötletet mi lehet a gond.
A gép napi használatban van főleg játszom rajta, most is épp szórakoztam és kb 10 percet voltam bent és hirtelen minden előzmény nélkül lekapcsolt a gép a kismegszakítóval együtt.
Biztosíték fel áram van de a gép halott, úgy értem meg sem moccan semmi.
Rögtön utána belenéztem, égett szag nem volt, kábelek helyükön, másik tápkábellel is próbáltam, semmi. Az alaplapon semmi nincs elpukkanva amit lehet látni.
Nagy por sem volt benne csak a tápnál a ház szűrője az durván poros volt, de a lapon és a többin szinte semmi.
A hőfokokat folyamatosan néztem játék közben és mindig 70c alatt volt a cpu és gpu a lap és a többi az meg semmi.A gép 2,5 éves, még garanciás kb minden benne csak nem tudom mit küldjek vissza.
Asus Vanguard B85
i5 4570
Asus R9 270X TOP
Corsair Vengeance 2x4GB
Kingston V300 120GB SSD
WD blue 1TB
Seasonic G 550
Fractal Design ARC Mini R2Köszönöm!
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
először nem jó helyen kérdeztem, most tlaáltam rá erre a topicra...
Régi AMD Phenom 2-es gépem csak játék közben fagyogatott, fekete kép, hang kitart, majd újraindulás. Csináltam egy full felújítást, Intel Skylake platform, csak a hangkártya és a videókártya maradt kb a régi és ugyanez van... Fentebb is írt vki ilyet, Sapphire 7790-es kártya... minden Catalysttal előjön. Érdekes, hogy lightosabb játékoknál sose tapasztaltam (Starcraft, Diablo), de izmosabbaknál egy idő után előjön (GTA V, Overwatch). Mire gyanakodjak, videókártyára, ,meg tudok vhogy bizonyosodni erről? Előre is köszi a tippeket! -
Spet
addikt
válasz gege321 #32104 üzenetére
Én a tápegységre gyanakodnék első körben, főleg, hogy a kismegszakítót, is magával vitte a gép (ami biztos, hogy a gép miatt volt, vagy esetleg nem lett túlterhelve a hálózat?), és meg sem moccan. Ugyebár ezt te is tudnád tesztelni, ha lenne kölcsönben/elfekvőben egy másik tápegység, és vele együtt minden mást.
Viper26: A hivatalos oldalon nincs támogatva az alaplap alapján a benne lévő memória modult (ha erről beszélünk), lehet ez okozza a problémát. Költsög memóriaával (ha van), akkor könnyen tesztelhető.
[ Szerkesztve ]
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
válasz Adamoo007 #32103 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből a szerkesztés után, az előző hsz-ben.
Pontos alaplapot tudnál mondani? Alaplapi hangkártyát használod? Lehet, hogy a hátsó kivezetés gajra vágta magát, és az lesz a megoldás, hogy veszel bele egy hangkártyát.
Orgi: Lehet GPU probléma. Gondolom a tápot is cserélted nem csak a többi komponenst. Nem melegszik a videókártya használat közben? Ki lett takarítva? Erre használhatod az MSI Afterburner-t az AIDA64-t, vagy ha jól emlékszem a GPU-Z-t
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
A tápot 1 éve cseréltem, 620 W-os Seasonic, egész gépem fele annyit fogyaszt kb Ezt a melegedés dolgot megnézem, bár Sapphire dual-x, elvileg ez vmi elég korrekt hűtés rajta, de már tényleg nem tudok másra tippelni... a takarítást azért ma megcsinálom sűrített levegővel. Hány fok mondható soknak már?
-
Spet
addikt
Amit gyorsan találtam (munka közben): terhelés nélkül 26-32°C (gépház szellőzéséstől függően). Terhelés alatt vegyes felhasználó adatokat találtam 59-72°C (ismételten gépháztól függően, de PH-n 55°C volt terhelés alatt a hőmérséklete, egy nem túl optimalizált játék alatt.), De gondolom ha már beleharap a 75-80°C-ba az nem egészséges.
-
gege321
tag
Szia!
Nem tudsz valami trükköt hogy lehet a tápot tesztelni másik táp hiányában?
Mondjuk gép nélkül megpróbálni beindítani vagy akármi és ha nem megy akkor tuti a táp és küldhetem vissza.
Amúgy a hosszabbító túlfesz védős volt és a tápkábelbe is van biztosító az nem oldott.
Köszönöm! -
Spet
addikt
válasz gege321 #32110 üzenetére
Régebbi hozzászólás szerint, a zöld illetve valamelyik fekete kivezetést (föld) érdemes összekötni több másodpercre dróttal, és utána átbillenteni a kapcsolóját a tápnak, hogy felpörög-e a ventillátora. Ha nem, akkor nagy eséllyel halott. Csak ne mond el gariztatásnál, hogy így tesztelted.
-
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ASRock Desktop PC CoreHT 252B i5 HTPC (Intel® Core™ i5 2520M, 4GB DDR3, 320GB, integrált VGA stb). A gép egy ideig (win telepítés, driverek stb..) teljesen jól működött, nem mutatta jelét sem gond lenne vele. HDMI kábellel Tévén és tápkábellel együtt szépen tette a dolgát.
Majd egy Youtube-videó közben egyszerűen gondolt egyet: leállt. Azóta nem induk el.
Ha a tápja bevan dugva: és az ember nagyon fülel, az alaplap felől (konrétan a CPU tok és áramkörök felől) enyhe DE hallható kattogó, ciripelő, zizegő hang hallatszik. Régebben ezt nem tapasztalam.Mi lehet a hiba vajon?
-
JosieMaran
csendes újonc
Sziasztok!
Segítség kellene kékhalál ügyében, nem tudom mi okozhatja. Eddig GTA5 közben jött elő mindíg. Letettem tálcára, böngészőt nyitottam és beállt gép majd jött kékhalál. WIN7 SP1 64 bit-et használok(frissítések integrálva)
Gépem MSI B150 mortar alaplap
i5 6500 processor
8giga hyperx fury ram
MSI gtx960 vidókártya
Cooler master házban superflover 450W táp -
JosieMaran
csendes újonc
Bocsánat kifelejtettem kingston hyperx fury SSD 120giga + 1 tera merevlemez.
-
gege321
tag
Szia!
Csak gondoltam szolok. Vettem egy uj tapot es mukodik a gep, nem vitt magaval semmit, minden stabil eddig, szoval igazad volt.
Koszonom a taptesztelos tippet es ugy mindent.
Remelem nem jovok ide jo sokaig.
(a seasonic g550-et meg kuldom vissza gariba utana eladom ennyi) -
RVR400
veterán
válasz JosieMaran #32120 üzenetére
BIOS frissítés,és default beállítások.
-
Adamoo007
csendes tag
Nem hiszem hogy elromlott, ugyanis amikor bedugom a hangfalat, akkor a realtek HD előjön, és ki kell választani hogy mit dugtam be. Kiválasztom hogy elülső hangszórók kimenete, és onnantól megáll a tudomány. Leokézom, és a realtek sem jelzi, és a windows keverőpult sem. Egyéb ötletek?
-
Szpisti
addikt
Szevasztok!
Mi lehet a gond, ha egy asztali gép nem indul el, (megáll az Asrock feliratnál) ha az elsődleges d-sub monitor és egy másodlagos hdmi tévé is csatlakoztatva van? Ha a hdmi-t kihúzzuk, gond nélkül indul.
Köze van hozzá, hogy a Windows UEFI módban lett telepítve a hdmi csatlakoztatása nélkül?[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz JosieMaran #32127 üzenetére
Szia, a CPU-t vagy a GPU-t nem húztad véletlenül? Nem melegedett valamelyik a kettő közül?
BIOS frissítés mai világban már nem rakétatudomány, ha követed a lépéseket, nem lehet elrontani. Próbáld meg még esetleg az alaplapi elemet kivenni pár másodpercre (a tápegységet is húzd ki), hogy tényleg elfelejtsen minden beállítást. Utána első bekapcsolásnál, csak az időt állítsd vissza.
-
Ciccuka
veterán
válasz JosieMaran #32120 üzenetére
A memóriát letesztelted Prime95 programmal legalább?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
atka76
tag
Sziasztok!
Ezt a gépet raktam most össze,de nem adja a jelet a monitorra,hogy tudjam telepíteni az op rendszert!
TP-LINK Archer T4U
ASROCK H170 Pro4
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX
2 db HyperX 4GB Fury DDR4 2400MHz CL15 HX424C15FB/4
ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 GTX970 4GB GDDR5 OC PCIE
THERMALTAKE VN700M1W2N Overseer RX-IA régi gépemből megmentettem a winyót és egy 64Gb SSd - t amin még a régi op rendszer van!
Mi lehet a gondja? Attól tartok,hogy valamit nem tettem a helyére,mert nem jutok el odáig sem,hogy a biost tudnám állítani! / bootolás /
A gép megy mennek a ventillátorok és lehet hallani a vinyót is!Köszönöm!
AttilaBendegúz
-
RVR400
veterán
válasz atka76 #32133 üzenetére
Pontosítsuk: mit jelent a gép kivezetése kifejezés? De megpróbálom hasonlóan megkérdezni: fent hosszában van bedugva, vagy lent keresztben? A Te esetedben, ha jól van összerakva a gép, akkor lent keresztben kell bedugva lennie a két egymás felett levő egyforma csatlakozó valamelyikében. Célszerű előbb a fentebb levőbe dugni a kettő közül.
[ Szerkesztve ]
-
albandy
tag
üdv
Úgy néz ki meghalt a pc-m , játék közben egyszer csak kikapcsolt és azóta nem tudom bekapcsolni.
A tápot megmértem megvannak a feszek.
Ha a gépet bekapcsolom sem a táp sem a proci venti nem indul. Viszont ha a 8pines tápcsatit nem dugom rá az alaplapra akkor elindul mint a táp mint a proci venti , persze a gép nem...
Táphieftec :ctg 500-80p
Alaplap: gigabyte F2a75M-D3H
Proci :AMD A10 5800K -
amadeus11
senior tag
Sziasztok! Következő a gondom: adott egy két éves PC, egy hónapja sípol indításkor.
i5 4570
Asrock 1150 B85M-HDS
Chiftec A80 500 W
Kingston 2X4 GB
Sapphire HD7790Eleinte egyszer hármat, mostanra kétszer hármat.Általában elindul, de ha megnyomom az újraindítás gombot sokszor nem tölt be a Windows (kétszer hármat sípol, felpörög a venti viszont a billentyűzet nem világít). Az alaplapra most járt le a garancia, tápra és a CPU-ra még van egy év.Próbáltam úgy is, hogy az egyik ramot hagytam benn, minden esetben ugyanúgy sípol. Uefi default is megvolt. Mi lehet a baj?
There is a star
-
amadeus11
senior tag
Azt még elfelejtettem megemlíteni, hogy a napokban tönkrement egy billentyűzetem és az újjal is problémás. Kis guglizás után ezt találtam:
Troubleshoot the keyboard itself first.
Find the keyboard controller chip on the motherboard, and examine it. See if it looks damaged in any way. If it is, then it needs to be replaced (either that or the whole motherboard). You may be able to get a new controller chip, but you will have to contact your motherboard's technical support department.
If the controller chip is socketed, check to see if it is fully in the socket. Gently but firmly push down on the chip. You may hear a "crackling" sound when you do this, which is fairly normal. This may resolve the problem.
Troubleshoot the motherboard.
Hol tudnék rendelni ehhez az alaplaphoz kontroller chippet, illetve be tudnám-e, mint laikus szerelni? Vagy kuka az alaplap?[ Szerkesztve ]
There is a star
-
EAG2
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. A problémám az lenne, hogy a processzorom hamar túlmelegszik. Alapból ha nem játszok vele akkor 49-68 fok között ugrál. Ha elkezdek játszani vele akkor 1 óra játszás után is eléri a 83 fokot. Nemrégiben vettem hozzá egy DeepCool GAMMAXX 300 processzor hűtőt. Az elején javult egy kicsit de 2-3 nap után ugyan olyan hamar felmelegszik. Egy ventilátor van benne hátul Gembird 8cm hűtőventilátor. A lényeg annyi lenne, hogy mivel tudnám csökkenteni a processzor hőmérsékletét? Nem nagyon értek a számítógépekhez ezért minden választ és segítséget megköszönnék.
-Gépház: XDL Basic X-01/400W
-Alaplap: Gigabyte F2A68HM-DS2
-CPU: AMD A8 7600 (DEEPCOOL Gammaxx 300) -
Robokutya
senior tag
Az első és legalapabb kérdés amit a hozzá nemérő kollégák elfelejtenek.
A ventilátorhoz ha a drágábbik fajtába tartozik adtak egy ezüst színű pasztát azt fel kell nyalni a proci és a hűtőtalp közé ha ezt kihagytad akkor lehetnek hasonló túlmelegedési problémák.Ha meg nem akkor mindenképp érdemes letakarítani a proci tetejéről a régi pasztát és újat kenni rá.
Illetve nézd meg merre fúj a venti a lamellákra ha azt is neked kellett feltenni felcserélheted a forgásirányt.[ Szerkesztve ]
-
EAG2
csendes tag
válasz Robokutya #32144 üzenetére
Gyárilag rakták rá a hűtő pasztát,(ventilátort) . Az előzőt meg letöröltem . Youtubon utána néztem mielőtt hozzá nyúltam volna. Én arra gondoltam hogy talán a szellőzés nem jó. Olvastam olyasmit is, hogy kell egy ventilátor ami kifele fúja a levegőt, vagy talán a gépház eleve szarul szellőzik. Én ezekre gondoltam, de pontosan nem tudom mi lehet a gond.Mivel nemrégiben vettem egy új cpu hűtőt, ezért nem akarok feleslegesen pénzt kidobni megint, ezért kérdeztem meg, mert nem akarok feleslegesen megvenni semmit. Az alaplap terhelés alatt 40-44 fok között szokott lenni, a videokártya GTX 950 meg 60-70 fokra ugrót fel de, csak ma volt ennyi(akkor a cpu 82 fok körül volt, azonnal kikapcsoltam a gépet) átlagban 40-50 fok között mozog.
-
tpeter77
addikt
sziasztok
A régi céges pentium 4-es gép procija 80 fokos win frissítések lefutása után.
Eredeti intel cpu cooler, kör alakú.
Maradhat így, vagy ha sok a 80 fok, akkor próbálkozzak egy újra pasztázással?
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- További aktív témák...
- ASUS Prime B550M-A(Gar.) + Ryzen 7 3700X + DeepCool hütő(Gar.) + 16 Gb Corsair 3.200 Mhz Beszámitok!
- Csere-Beszámítás! Kezdő GAMER PC! R5 2600 / 16GB DDR4 / RX 570 8GB / 512SSD + 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 13100F / 32GB DDR4 / RTX 3060 12GB / 1 TB SSD
- Játszós AMD v2 , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Mac Mini M1 16GB / 256 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest