-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Guitpeti
csendes tag
A táp valami JNC én sem ismerem, elég régen vettem ezt a házat, hozzá volt. Proci nélkül még nem próbáltam, mert nincs zsírom, aztán úgy nem szívesen válnék meg a hűtőtől, de akkro erre is sort kerítünk, köszi. Másik táppal nem tudom kipróbálni, mert csak egy régi at-s tápom van. Terhelés nélkül mikor rámértem multiméterrel, hű de tudományos akkor jó volt mindegyik kimenetén lévő feszültség. lehet, hogy terhelésre borul meg a táp? bár a proci ventillátort is vitte, ááá kezd elegem lenni... Köszönöm az ötleteket.
-
Guitpeti
csendes tag
válasz Norbo03 #2551 üzenetére
Hello
Igen próbáltam, már szétszedtem teljesen a házat, alaplapot ki a padlóra csak procit hagytam benne, alaplapra rá a tápot és úgy bekapcs és ugyanaz. Zárlatra én is gyanakodtam már kiporszívóztam és kifújtam az összes csatlakozót memória foglalatot, kártyahelyeket, stb... Köszi neked is, csáó -
törölt tag
válasz Guitpeti #2552 üzenetére
Alacsony a prociventilátor fordulatszáma. A BIOS ugyanis figyeli, és ha 2000RPM alatt van, akkor kikapcsolja a gépet (az időtartam változó, tipikusan 5-10s). Két lehetőség van:
1. Ha nagyon régi BIOS van a lapba sütve (WW és azelőttiek), akkor egy nagyobb fordulatszámú ventilátort kell a CPU_FAN csatlakozóra kötni.
2. Ha későbbi a BIOS, akkor egy sima CMOS_CLEAR is elég, ugyanis ezen BIOS revíziókban ennek a beállításnak Disabled az alapértéke. -
theiss
csendes tag
Sziasztok!
Abit BE 6 alaplap
PIII 450 proci
Most lett vásárolva egy Maxtor 80Gb os 8mb cache vinyó.
Be lett téve, felismeri no problem. XP telepítés... mikor a fájlok másolása után újraindítja
a gépet a következő szöveggel leáll:
A rendszer indítása során hiba lépett fel.
6x újratelepítve is ugyan ez a baja. Másik (ugyan ilyen) vinyót beletéve is ugyan ez a baja.
Tud valaki vmi tippet mondani mi lehet a gondja? -
Rive
veterán
-
eddie17
addikt
Na köszi (bundás) és norbo03 müxik a lap nem volt semmi baja egyszercsak megjavult.
Összeraktam és ment.
Kösz mindent!
Üdv! -
Jeannie
senior tag
Most próbáltam ki másik táppal, de csinálja ugyanezt. Próbáltam hogy lehúzigáltam az összes optikai meghjtót, vinyót, ventit, csak a lap, a vga meg a proci meg a memóriák maradtak a gépben, de úgyis csak minden ötödikre kapcsolt be a monitor. Marad akkor a lap hiba Megnéztem a kondikak, nem púposak. Proci, memória, vinyó ilyen hibát nem okozhat, nem?
-
kew
senior tag
halihó!
Vettem ma itt a ph-n egy MSI PM8M3-V lapot meg hozzá egy cel 330J-t.
Hazahoztam, be egy házba, nézem 24pines az alaplapi tápcsati a tápom meg csak 20-as. Utánanéztem, úgytűnt, rá lehet dugni simán és mennie is kellene. Na rádugtam, bekapcs, a procchűtő fordul kb. egy negyed fordulatot aztán semmi...
Mivel új a ház, gondoltam átdugom egy működő tápra és házba. power sw-t és a tápcsatikat átdugdostam, bekapcsolom, ugyanez..procchütö kicsit megnyekken aztán ennyi.
Tehát táphiba és a powergomb hibája kizárva...
Most vagy a lap szar, vagy mégse megy ez 20pines táppal. Szerintetek?
Hívjam a srácot akitől vettem vagy énvok a béna
köcce -
wolffy
aktív tag
Az alaplap és a proci tökéletesen összillik. Én a tápra szavaztam volna, hogy amiatt nem indul el a cucc. Ha nem 24 tűs a tápcsati attól még mennie kellene a 20 tűssel is, csak én úgy tudom olyan tápegység kell hozzá, ami a minimum 350W-ot tisztán képes leadni. Azt nem írtad, de gondolom a négytűs plusz tápcsatit rádugtad az alaplapra...
-
kew
senior tag
Az első ház valamilyen hp cucc, abba valami 270-es táp van, azért gondoltam énis hogy nem akar vele menni.
De a másik egy antec 350W-os, gondolom ennek azért legalább elkéne indítania (úgy hogy semmi nincs a lapba csak a procc meg egy hűtő).
persze, rádugtam a 4 tűs csatit is..
Hja és a tápok sem pörögnek fel.
még valami ötlet esetleg? -
Norbo03
őstag
Hali!
Általában ilyen h csak megnyekken akkor szokott lenni amikor zárlat van. Nézd meg h a háznak az oldlához nem-e ér hozzá az alaplap vlmelyik része. Vagy nincsenek-e nagyon meghuzva a csavarok. Figyelj arra h vlmelyik tüske az alaplap hátulján nincs-e meg görbülve Ha teljesen akarod tudni h zárlt-e rakd össze az asztalon a gépet és ugy nézd meg h indul-e.
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
Nekem ilyet egy BG K8n-s lap csinált egy 400w-os coolink táppal.
Külön-külön tökéletes volt mind a kettő,de együtt 10-ből egyszer <se> indult.
Azóta sem tudom, hogy mi volt a baja. Egyszerüen nem szerették egymást.
Azóta a táp is, és a lap is új gazdájánál üzemel
mod: off
[Szerkesztve]Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
kew
senior tag
hát köszi a sok tippet!
föccer: de itt két táppal is prószáltam, egyikkel se megy
wolffy: jó helyen van a gomb, megnéztem leírást, pwsw feliratú 2 tüskére kötöttem a ház(ak) gombját
Norbo03: nekemis gyanus hogy zárlatos, mondjuk, most hogy igy mondod...ugye a hp háznak van egy fém ilyen becsusztathatós kerete, amire a lapot kell csavarozni, és végig ugy probálkoztam, hogy azon van rajta. lehet valamit összefog amit nemkéne?
ma még megpróbálom a nélkül, aztán feladom...ma délután meg megyek nyaralni, ugyhogy sok időm nem is van már foglalkozni vele -
deao
csendes tag
Sziasztok!
A történetem a következő:
Fiam használat után lekapcsolta a gépét (P4 3000, Foxconn 661FXME, ATI Radeon ?, ...), és mivel elutazott hosszabb időre, áramtalanított is (máskor nem szokott áramtalanítani).
Nekem később szükségem volt az elosztó egyik helyére (egy másik gépet buheráltam), ezért bekapcsoltam. Néhány óra múlva egy CD-t kellett lemásolnom, amit a fiam gépével lett volna célszerű (abban két optikai egység van), de a gép nem indul, semmi életjelet nem adott.
A tápegységre gyanakodtam. Mivel van egy régi, kis teljesítményű, nevenincs, de működő tápom, gondoltam kipróbálom azzal, persze csak a legszükségesebb fogyasztókat meghagyva (optikai egységek le, a két HD-ből az egyik le).
Első próbára a gép továbbra sem indult, de miután a kábelek ellenőrzése után újra próbálkoztam, szépen elindult. Ezután néhány napon keresztül időnként bekapcsoltam, indult (közben nem áramtalanítottam), majd felhagytam a kapcsolgatással.
Néhány nap múlva (múlt szombaton)- a gyerek hazaérkezett - kapcsolná a gépet: se kép, se hang, semmi életjel. Azóta sem .Mi lehet a hiba? Kevés a 250 W-os táp? (füst, egyéb külső látható, érezhető nyom egyáltalán nincs egyik tápnál sem - szétszedtem őket). Alaplap?
Ha van ötletetek, írjátok meg! Köszönöm!
[Szerkesztve] -
kew
senior tag
kipróbáltam a becsúsztatható keretről leszedni és asztalon össszedugni, de így sem indult...
a lap alján nem látok egy görbült tüskét sem... mostmár egyre jobban kezd idegesíteni a dolog.
írtam a srácnak, ha visszaír akkor ok, ha nem akkor ezentúl énis óvatosabb leszek az újoncokkal..
...remélem azér a procc müxik benne.. -
Csepy
őstag
A 250W táp nagyon kevés neki, főleg, ha Mercury/Codegen/JNC (vargánya)/Comador... (Ilyenkor örülj, ha 170-200W-ot valóban megy)
Csodálkozom, hogy eddig bírta, illetve nem halt meg, magával rántva mindent. Egy ilyen gépet egy ennyire noname szar/kicsi tápra bízni nagy felelőtlenség. Node nem kioktatni akarok, hanem segíteni.
A 250W-os táp megy másik géppel? Az azért érdekelne, hogy a külön 12V-ot milyen csatlakozóval kötötted rá (tudod, a külön 4pinest)
Regards: CsepyRegards: Csepy
-
deao
csendes tag
Köszi!
A 250 W-os táp egy régi AMD 1400+-os gépből pontosan biztonsági okok miatt, de még problémamentes időben lett kiszedve, mert az is szépen fel lett szerelve egy csomó + fogyasztóval (egyébként kb. 2 évet gond nélkül ment, közben megnéztem: ATNG PS-250S). Ebbe a gépbe csak a próba kedvéért tettem be, és levettem róla amit le lehetett venni. A táp vásárlás természetesen tervben van. (nagyon nem sürgős, a gyerek ma ismét elutazozz 10 napra). -
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kétni, mert úgy néz ki a gépem lehet bekrepált, de nem tudom hogy pontosan melyik alkatrésze. Szóval hazajövök az 1 hetes nyaralásból, majd bekapcsolom az elosztót, majd a táp hátulján a kapcsolót, majd a gépet.
Eddig semmi gáz XP feláll, emailek letöltve, majd lekezdem a fényképeket felmásolni cdről a gépre, másol-másol majd egyszercsak minden hang és fényjelzés nélkül fekete képernyő... Reset, monitot be sem kapcsol. Azóta ezt csinálja...
Ventilátorok felpörögnek, de nem csipog, nem kattognak az cd/dvd meghajtók sem ahogy szoktak bootoláskor...
Szóval bekapcsolom, elindul a gép és teljesen monotonon járnak a ventik, de se kép se hang....
A gép ASUS A7N8X, barton 2500+@3200+(11*200) Enermax 350W-os táp, 2*512 hynix ram Leadtek Gef 6600GT.
Semmi nem volt túl meleg, szétszedtem a gépet(egyesével lehúztam a winyót, meg a cd-t aztán a memókat is kivettem) de semmit nem javult a helyzet. Én a procira tippelnék de levettem a hűtőt, megnéztem, semmi különöset nem látni a magon. Ja és amper szag sem volt. Próbáltam CMOS Cleart-is de semmi.
Minden alaktrész viszonlyag új: Alaplap(garis) Táp(garis), vga(garis) memók sem régiek. egyedül a szegény bartonom 2003 augusztusi lockmentes... Mint irtam alapfeszen járattam 11*200-on már kb 1.5 éve és sose volt semmi baj vele.
Akinek van valami ötlete kérem irjon Sürgős lenne mert fonots adatok vannak a gépen.
A hibafeltárásban is adhattok tippeket!
Pl hogy zárjam ki hogy a mem és vga a hibás vagy sem?
Semmilyen más alkatrészem nincs sajnos otthon...
Üdv:
Makszi -
Norbo03
őstag
Hát először is másik táppal kéne kipróbálnod.Esetleg mozgass meg mindent h nem-e kontakt hiba van. Vagy vedd ki az elemt igaz az ugyan az mint a CMOS Clear de mégis vlékinél ez segít. Csipogni csipog? Sajnos csre alkarészekkel tufdsz már csak mit kezdeni.Esetleg próbáld másik konnektorba a gépet de szvsz nem segít. Esetleg próbáld ki másik procival másik rammal a gépet stb... cserégesd az alkatrészeket.
[Szerkesztve] -
makszi
aktív tag
Még egy kérdés! Ha a lap jó lenne és a cpu halt meg akkor a lapnak csipogni kellene hogy nincs CPU nem??
Azért fontos mert sokkal kevesebből megúsznám egy socket A-s lap cseréjét mint a barton prociét ráadásul egy jót kifogni, nem is könnyű... -
(Bundás)
addikt
Meg se nyikkan, azt takarja, hogy akkor se sípol? Ez feltétlezheti a CPU vagy alaplap, esetleg tápegység hibáját, de lehet mindegyik elszállt , de ne így legyen.
Szaglászd meg a tápegységet, ventije pörög-e. Alaplapon a kondik nem púposak, CPU nem eresedett ki, elektrolit folyás valahol?
Nálam volt egy Athlon Xp processzor, amit beraktunk a lapba, de nem kapcsolódott be a monitor, a ventik viszont felpörögtek. A lap biztos jó volt, és ette is a fajtáját, de más gépbe is ezt művelte, ott se sípolt pedig szar volt. Amúgy kéne neki, igaz Norbo03?
[Szerkesztve] -
Norbo03
őstag
Hali!
Inkább lap mert nem a CPU fele a csipogásokért: Mégpedig azért nem mert ugye van a BIOS ami egy kis szilicium lapka ez a számitógépbe lévő hardvereknek a beállításait tárolja. A CMOS elem tárolja abeállításokat azért h amikor kikapcsolod a gépet nem veszítse el a gép a beállításokat. Ha pedig áramtalnítod akkor a CMOS elem átvan hidalva a tápnak a lila szinü ágával h így se felejtsen el a gép semmit se. Nah tehát amikor bekapcsolod a gépet akkor az Északi híd kiolvassa a Bios-ban lévő beállításokat(vagyis a biosnak szüksége van egy céláramkörre(2-re mert ott van a déli híd is) miután kiolvasta a Bios-ban lévő beállításokat az Északi hídban lévő vezérlők és a déli hídban lévők elinditják a kiolvasott adatok alapján az eszközöket. Tehát először a chipset kiolvassa a proci beállítását és csak azután inditja a procit ezért van az h nem aproci felelős a beállításokét. -
Rive
veterán
válasz Norbo03 #2594 üzenetére
Lóf@szt. Ezt a sok hülyeséget honnan a francból szedted, már bocs???
A BIOS csak a proci indulása után jut szóhoz, csak a proci számára tartalmaz programot. Beállítást semmit. Ennek a programnak a kezdeti szakasza a POST. Power On Self Test. És a POST egy szakaszán kerülnek szóba a különféle standard sípjelek. Azaz már a proci futása során. Azaz a CPU felel a csippantásokért. Kivétel az ASUS szörnyű ''beszélő' alaplapjai.
A proci különféle beállításait az RTC/CMOS-RAM kombó tárolja, ami tipikusan a déli híd része. Ezeket táplálja a CMOS-elem. A CMOS-elem nem tárol semmit se.
A proci elsődleges indítását ma tipikusan egy integrált mikrovezérlő végzi az előzetes beállítások illetve az SMBuszon keresztül elérhető állapotérzékelők alapján.
A lényeg: ha síp van, akkor a lap/táp/proci kombó valamilyen szinten működőképes. Ha síp nincs, akkor a hiba ezek környékén keresendő, és bármelyik lehet a bűnös. Vagy akár együtt is./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
krokk
senior tag
üdv
van nálam egy gép. eddig működött rendesen. most meg egy xpt nem lehet rá feltelpíteni. random kifagy itt ott a telepítésnél, még a driverek betöltésénél, telepítési hely ill formázásig nem jut el. lefutattam rajta 1 memtestet mindenféle hibák nagyon sok. gondoltam memó hiba. új memó kingstone. berak memtest megint piszok sok hiba a proci és az alaplap lesz a hibás? vagy csak a lap? csak a proci?
köszi előre is.the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
selejodani
csendes tag
A segítségre azért van szükségem mert a gépem egyéb okok miatt nem idndul csak fogalmam sincs mi lehet a baja.Elindítom a gépet és elindul a windows betöltő képe és ,majd ezt írja:
A rendszer problémát talált, és a windows a számitógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Ha elősször látja ezt a hidakérernyőt,
Akkor indítsa újra a számitógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Ellenőrizze, hogy minden harvder és szoftver megfelelően van telepítve. Ha újonnan telepített renderről van szó akkor azt esetleg szükséges windows-frissitések ügyében forduljon a hardver vagy a szoftver gyárjójához.
Ha továbbra is problémái vannak, kapcsoljon ki vagy távolítson el minden újonnan telepített hardver- és szoftver elemeket. Kapcsolja kia BIOS-ban lévő memóriabeállításokat, például a gyorsítótárazást és az árnyékozást.
Ha csökkentett módra van szüksége a komponensek eltávolításához vagy kikapcsolásához,
inditsa újra a számitógépet, nyomja meg az F8 billentyűt a speciális indítási lehetőségek kiválasztásához, majd válassza a csökkentett módot.
Techikai információ:
*** STOP: 0x000000ED (866B4E30,0xC0000006,0x00000000,0x00000000)
Segítségre van szükségem, hogy most miféleképpen állítsam teljesen át a BIOS(mer bevallom már nézegedtem és mindig csak az a fránya kék oldal és ezzel a szöveggel) !!! Vagy esetleg ha más probléma lennne vele... -
wolffy
aktív tag
válasz selejodani #2599 üzenetére
Nekem is volt ilyen problémám ASUS P5LD2 deszkával. Nekem úgy sikerült megoldanom, hogy a BIOS-ban a Main fülön kiválasztottam az IDE Configuration menüt és azon belül a Configure SATA As tételt beállítottam Standard IDE-re.
Ha Standard IDE állásban telepíted Windowst és később átállítod ezt a lehetőségt AHCI-re vagy RAID-re, akkor biztos, hogy nem fog tudni bebootolni az oprendszer, csak ha újratelepíted. Újratelepítésnél pedig a telepítési folyamat elején az F6 billentyű lenyomásával be kell adni a Windowsnak az Intel déli híd driverét egy floppyn ([link]) és eztuán befejezni a telepítést. Ha így telepíted a Windowst (nem Standard IDE módban) akkor később átválthatod például az AHCI módot Standard IDE-re úgy szintén tud bootolni az oprendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest