-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szevasztok srácok!
-
ebegab92
senior tag
válasz inferno88 #15847 üzenetére
Ilyen random indulás utáni leállásokat valamiért nekem is csinál a gépem (4magosított Phenom II X2).Tápcsere volt,RAM és VGA is,még HDD is,szóval maradt a lap,a proci és a ház.Proci és lap szerintem jók,mert alulfeszelve is stabil a proci (Prime95).Valami mintha egy zárlatot okozna (házban valami kontaktos)
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz ebegab92 #15853 üzenetére
Esetleg ellenőrizd az alaplapi csavarokat, helyükön vannak-e, nincs-e több benne, húzd le (ha van) az előlapi csatlakozókat (ami a házba van beépítve) okoztak már meglepetést nekem.
Amúgy én, egy próba erejére kikapcsolnám a +aktivált magokat és kipróbálnám úgy is.peto.istvan: Szia!
[ Szerkesztve ]
-
Richard!
addikt
Sziasztok!
Pár hónapja lettem rá figyelmes,hogy nagyon hosszú a boot időm.kb 5-6 perc.Régebben max fél-1 perc volt.Mi lehet a probléma?
konfig:alaplap: ASROCK 870 Extreme3
proci: AMD Phenom II X4 965
RAM: Kingston HyperX Blu 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3
Vinyó 1: Maxtor Sata 160 GB /WIN7/
Vinyó 2: WD Blue 1TB SATA ll /Adat/Ma kezdődik életed háralévő része
-
Theory66
aktív tag
Hali
Probléma a következő:
Gépnek alapjáraton semmi baja, viszont ha valami nagyobb grafikus igényű játékot indítok(Witcher 2) 0,5-1 perc alatt barna-fekete függőleges csíkokkal a monitoron kifagy a gép. Kisebb igényű játékok elfutnak rajta(Dragon Age Origins). Alaplap/táp/proci csere volt, VGA havernál futtatja azokat a játékokat ami nálam kifagy. Winyó-t cseréltem, másik rendszerrel
(xp/win7 32/64 is) memóriateszt is volt(win7-es kb 6-8 órát ment, 4 1gb-s modul van a gépben)
a probléma maradt.
Lehetséges hogy az elektromos hálózattal van gond?(pl nem elég a fesz a konnektorban stb.)Előre is köszi a segítséget.
-
Theory66
aktív tag
Még annyi hogy hosszabbítóval van az aljzaton a gép + monitor
-
Hawk74
csendes tag
válasz Hawk74 #15833 üzenetére
A hiba tegnap este ismét jelentkezett... Éjjel nagynehezen beindult a gép, gondoltam alvó üzemmódba állítom le, eddig abból a hibajelenségnél is elindult. Ma reggel nyomok egy gombot a billentyűzeten, a gép magához tér, azonban nem indul el a rendszer, jelet nem kap a monitor... Kikapcs/bekapcs párszor, ugyanaz mint múltkor... Úgyhogy szépen kölcsönkértem egy tápot, vagy két hétig azzal tesztelem, hátha "csak" táp...
-
ebegab92
senior tag
válasz Richard! #15858 üzenetére
Melyik része a lassú?A BIOS töltése vagy a Windows 7-é.Ha Win 7-é,akkor valószínű,hogy nagyon töredezett a rendszer a HDD-n (Piriform Defragja egész jó erre a célra) vagy bad sectoros lett nagyon --> Hard Disk Sentinelt szedj le,és nézd meg,hogy miújság
Ha a BIOS szüttyög sokáig,akkor lehet,hogy a CMOS elem lemerült annyira,hogy még épp használhatóABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Theory66 #15859 üzenetére
Hali!
Milyen alkatrészekből áll a gép? (pontos alkatrész típus nem ártana)
Több drivert is ki kellene próbálni. Ellenőrizd, hogy nálad nem-e melegszik a VGA. (gpu-z)(#15858) richie900812:Nézd meg, hogy milyen automatikusan induló programjaid vannak, ami nem kell azt tiltsad le.
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Theory66 #15870 üzenetére
Ok addig az is jó. Javaslom, hogy a memtest86+ -al csináld.
-
akos86
aktív tag
Pár napja leírtam a problémámat azaz adott egy gép amely netezés közbe lefagy.Majd újraindítás után nem ad képet. Tápot vinyót cseréltem vga az jó, ramok rendben memtestel tesztelve, hdd 100% HD sentinel szerint. De most ismét ugyanezt csinálja szerintem ez alaplap hiba lesz. Hőmérsékletek is rendben vannak szal totál szívás, az alaplap egy asus p5p800.
3dfx, gone but never forgotten...
-
deminos
aktív tag
Üdvözlehelletem:
A kollégának van egy gépe, amit én "csináltam" meg neki. Az idézőjel azért kell, mert amint otthon újra beüzemelte a következő történt: A Verify DMI Pool Data.....-nál megáll a gép és nem tölti be a windows-t. Ezzel a problémával került hozzám, amit nálam nem is csinált, majd miután visszakerült a helyére, betöltött még a windows, majd kifagyott és utána a fentebb említett résznél már nem is megy tovább. A HDD-t látja biosban, memóriák ki-be megvoltak, majd bios reset is volt, de eddig semmi és már kifogytam az ötletekből.
Pls help.A konfig:
lap: ECS 848p-a
proc: Intel 2,6Ghz
ram: 2*256MB DDR 333Mhz
vidikari: Inno3d FX 5600
táp: mercury 450W
hdd: Maxtor 40GbUi.: Másik hdd-vel is ezt csinálja.
Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
ebegab92
senior tag
válasz CoolMan #15878 üzenetére
Legeslegjobb alaplapgyártó
Nekem volt egy 9317E+-os lapom tőlük.És hát nem volt a legjobb darab.De élettartamra nem panaszkodok 2003 májusa környékén vettük,és 2011 őszén vígan ment még.2 Mercury táp ment le alatt (első 300W-os kifingott,második kondihibás lett,ezt cseréltem egy Neo tápra).2011 novemberében lecseréltem a családnak 775-ös occsó' duálkórosra Ahhoz már egy FSP PNF 350-es tápot vettemABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
törölt tag
válasz deminos #15873 üzenetére
A fentieken felül a következőket teheted:
Ha van a BIOS-ban Spread Spectrum funkció és be van kapcsolva, kapcsold ki. Tegyetek rá másik billentyűt, egeret (nálad nem csinálta, gondolom azokat nem vitte el hozzád). Modem és router se legyen rádugva (mármint a kolléga eszközei) illetve USB-s kütyü se legyen.
A memóriák sebességét vedd vissza egy lépcsővel, a videó kártya árnyékolást (vagy valami ilyesmi) kapcsold ki.
Tegyétek másik 230-as dugaljra a gépet, próbáld megteremteni azt a "steril" környezetet, ami nálad is volt. -
deminos
aktív tag
válasz #10726912 #15881 üzenetére
Mindenkitől köszönöm a tippeket, holnap ezeket mind kipróbálom, remélem valamelyik bejön.
Nem akarok semmilyen flame-t elindítani, de negatív tapasztalatom még nem volt 1 Mercury táppal sem, pedig 15-20db szolgált a környékemen. Csak azért lettek cserélve, mert nem 24 tűs volt az alaplapi csatlakozójuk (7-8-9 évet mentek és még mennek is, csak már másnál).
Ettől függetlenül egyet értek abban, hogy "durván" szólva ipari hulladék.Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz deminos #15882 üzenetére
Igen, régen más követelményeknek kellett megfelelniük. Meg az sem mindegy, hogy milyen gépet kell kiszolgálniuk, milyen terhelésnek vannak kitéve. Viszont saját tapasztalat, hogy a Mercury (codegen, HKC, M-Tech és tsa) nagy kárt okoznak, ha tönkre mennek. Sajnos sok bosszúságot okoztak már...
Addig örülj amíg nem volt velük saját tapasztalatod.[ Szerkesztve ]
-
Sedinalle
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfiggal lenne problémám:
Intel Core i7-940 (passzív hűtés)
Sapphire HD 7770 (vadiúj)
6 Gb ram (3x2)
Gigabyte 610W táp
Asus T6X58D-EBekapcsoláskor egy hosszú és három rövid sípolás hallható. Képet nem ad, de a gép megy.
Szétszedtük már többször is, néha jó lett, aztán megint ugyanez. Nem tudom milyen Biosom van, de más oldalakon a sípolásokra azt írta billentyűzet probléma, ami elég viccesen hangzik, nincs baja a billnek, és nem hiszem hogy egy billentyűzet ilyen problémát váltana ki a gépből.
Egyik este még játszottam rajta, másnap reggel már ez fogadott.
Szerintetek mi lehet a baj?
Előre is köszi a válaszokat!UI: A videókari nemrég lett lecserélve mert a régi terhelésnél kifagyott.
-
ebegab92
senior tag
válasz Sedinalle #15884 üzenetére
A kód a kiskönyvemben (alaplap teszter,PCI-os kártya formájában).Conventional/Extended memory failure.Szedj le egy memtest86+-t és teszteld egyenként a modulokat Szerintem RAM lesz az.Ha megvan a hibás,akkor lehet,hogy csak kontaktos.Acetonos/alkoholos/sebbenzines nem elektrosztatikus kendővel/szalvétával finoman törölgesd át a RAM csatlakozófelületét!
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
törölt tag
válasz Sedinalle #15887 üzenetére
Eszerint valóban a billentyűzet hibára panaszkodik a géped. Ha a szokásos memória-VGA teszt nem hoz eredményt, akkor:
USB-s vagy PS2-es billentyűzetet használsz? Ha USB-st, akkor húzd le a gépről a többi eszközt. Ha PS-es, akkor próbálozz másik billentyűvel. (Volt olyan billentyűzetem, amit kivágtam a kukába több hónap szenvedés után, nem tudom, hogy adott-e a gép hangjelzést, mert nem volt rajta hangszóró, pár napi indult, aztán semmi, szétszedtem- össze raktam, jó lett és ez már szinte napi szintűvé vált, aztán egyszer csak "megbolondult" a gépem, mindent csinált az Oprendszer, csak azt nem, amit én szerettem volna, kínomban lecseréltem a billentyűt egy ezer éves darabra és onnantól megszűntek a gondok).
Ha a felsoroltak nem hoznak eredményt, majd agyalunk tovább a társakkal, addig "Könyvre fel!" -
Sedinalle
csendes tag
válasz #10726912 #15888 üzenetére
Nem tudom, hogy a bill-el van / volt e a gond, kiszedtem a ramokat + vga-t, megtisztítottam őket, VGA ment az 1. PCI-e-be, majd 1 ram az első slotba, és csipogás. Minden ramot egyenként beraktunk, csipogás. Majd VGA a 2. slotba és minden rammal rendesen ment.
Majd VGA vissza az elsőbe és megint ment. Most is ott van minden az eredeti helyén és perpill működik.
Köszönöm a segítségeteket, ha megint elkezdené a gép a hülyeségeit, jelentkezem -
Sedinalle
csendes tag
válasz Sedinalle #15891 üzenetére
Nos, hát nem ment sokáig a gép , az első játék indításnál ki is kapcsolt a képernyő. Szóval elmentem, és vettem egy usb-s billt, mert ps2-esem volt. Most hibátlanul működik (kopp-kopp), játék is megy. Hihetetlen, hogy egy billentyű ilyen gondokat okoz, és csak úgy egyik napról a másikra... Mindenesetre még egyszer köszönöm a segítségeteket!!
-
törölt tag
válasz Sedinalle #15892 üzenetére
Csak mákom volt ne hízelegj "Laza csávó" , így is nagyképű vagyok (amihez persze minden alapom megvan )
Az sem biztos, hogy a billentyűzeted rossz, lehet, hogy a PS2-es port "instabil" (ezt majd próbáld leellenőrizni egy másik billentyűvel, a "rossz" darabot cseréld le pár napra valamelyik haveréval próbaképp, nem árt tisztáznod.)
De a legnagyobb lényeg, hogy segíthettünk[ Szerkesztve ]
-
tookie
tag
A következő a gondom
Van egy Asrock 775VM800-as alaplapom, benne egy Pentium D 3.4 Ghz-es processzorom és egy Asus AH3450 512 mb-os videókártyám amit egy 350-es táp hajt. Olyan problémám volt, hogy ha 3.4 Ghz-en megy a processzor akkor egyszer csak lefagy a gép. Ha lehúzom 2.6-ra akkor meg nem fagy. Úgy gondoltam, hogy ha veszek hozzá egy nagyobb tápot, akkor tudom hajtani 3.4 Ghz-en. Vettem is egy 450-eset de ezzel viszont csak annyit csinál a gépem, hogy bejön az a lap amin ki van írva az alaplap neve meg a processzor neve és ennyi itt megáll és még a biosba sem tudok belépni.
Mi lehet a probléma?
Kipróbáltam az új 450-es tápot a régi Nvidia Geforce 5700 le videókártyával és azzal ment. Szóval a táp tuti, hogy jó. A memóriákat is teszteltem szóval azok is jók.Már reseteltem a biost is.Nem lehet a biosba valamit állítani? Mi lehet a gond???????????
Előre is köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen monitort vegyek?
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest