- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Calibra72 #11863 üzenetére
Megtuningoltam az ötrétegű-dögöljönmegacsepegősfajtájávalegyütt-csövet a fekete hő és nyomásálló csővel+ egy halom koppra húzott awa bilincssel. Nyáron lecserélem a francba colos vascsövekre, a radiátorokhoz leviszem félcolosokkal és 200 fokos gőzzel fogom a szaunát üzemeltetni a kecó helyén
-
Wind-Storm
őstag
Ott nem arról volt szó, hogy épphogy lekapcsolás alatti hőfokon tartósan főtt a kártya?
Hardver szintű védelem van ezekben.
Múltkor haveromnál rosszul szereltük fel a kártyájára a hűtőt és gyakorlatilag nem ért hozzá a GPU hőátadó felületéhez, bekapcsolásnál néztünk, hogy miért sípol a gép és nem ad képet.
Megúszta a kártya, a hővédelem közbelépett. -
Spet
addikt
válasz Wind-Storm #11904 üzenetére
Ömmm passzolom . Anno sokat WoW-oztam és éreztem, hogy a bordán hogy igen csak süt (anno nem ismertem semmi hő fok kijelző progit +nem is érdekeltek annyiar ezek a dolgok ) Oszt egyszer elszált játék közben, a kártyából aztán se kép se hang, cserébe viszont kaptam egy hd3650-et gariba . Az asus kártya régebbi típus volt, nem is igazán csekkoltam le, mert azért is kaptam azt a gépet, hogy rendbe rakjam, az hallom, hogy valami nagyon küzd, hát a vidkari ventije volt. Kártya ki vidkari ki venti ki, majd szétmállik a ventillátor csapágy, mondom fasza, de legalább szép nagy alu borda van rajta a sima netezést, csak elbírja, hát nem . Az se szolt semmit előtte, de még utána sem
Nálam ennyit a hardveres védelemről
[ Szerkesztve ]
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Calibra72
aktív tag
A gyári hűtések úgy vannak megtervezve, hogy 2-3 évig szolgáljon a kártya, aztán a nagy hő miatt az ólommentes bga forrasztások szépen megkeményednek, és eltörnek.
Csak hogy vehess új kártyát.
Vagy nagyon jó házat kell venni ami jó huzatos, vagy le kell szedni a gép oldalát.
Így meghosszabbítható az alaplap,vga stb. élettartama. -
Wind-Storm
őstag
Az hogy süt ahogy megfogod, nem is tudom úgy 50 vagy 60 Celsiusig lehet kézzel bírni a meleg dolgok megfogását?
Na meg attól, hogy nagy borda van rajta, ha nincs normális ház-szellőzés akkor b@szhatod... megsül.
A huzamosabb nagyobb fokú hőterhelésről még mindig ne feledkezz meg... nem egészséges.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Ma elszállt a gépem ezzel a kékhalállal. Restart után megy elvileg normálisan, de van ötletetek,hogy okozta a hibát? A gép szerdán lett összerakva. Azóta nem volt gond, pedig lement pár 3dmark.
-
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz V.Stryker #11910 üzenetére
Elég sok minden lehet sajnos. Milyen alkatrészekből áll a gép?
Amennyiben tuningolsz tegyél mindent alapra, utána futtass egy memtestet, lehetőleg ne win alól. Ezzel vagy ezzel tesztelj. A legújabb BIOS-t tedd fel az alaplapra ha nem az lenne.Tiger.huhhhh: Na látod, szinte ugyan azokat kérdezzük pedig össze sem beszéltünk.
[ Szerkesztve ]
-
Singer84
csendes tag
válasz CoolMan #11877 üzenetére
ASUS P5GD1 PRO alaplapom van. A táp az egy sima 350W-os EuroCase,semmi extra. De eddig sosem volt vele gond. Kitakarítottam mindent,semmi változás. Utána megcsináltam a BIOS resetet úgy se lett jobb, a monitor ugyan úgy nem kapcsol be,viszont most már 2 rövidet sípol mikor bekapcsolom a gépet az eddigi 1 rövid helyett.
-
Singer84
csendes tag
válasz CoolMan #11914 üzenetére
Az alkoholos papírzsepis takarítás az megvolt mindenhol és mivel azzal sem lett jobb megcsináltam a BIOS resetet is. Na azóta sípol kettőt. Mert ugye tegnap még rendesen elindult a gép,felállt a windows is,legalábbis a hangfalakból jött a win indító hang.
Csak ugye a monitorom nem kapcsol be. Én szívesen lefuttatnék bármilyen teszt programot,csak ugye mivel a monitorom nem kapcsol be,sok okosat nem tudok meg -
CoolMan
MODERÁTOR
-
V.Stryker
nagyúr
-
Singer84
csendes tag
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz V.Stryker #11925 üzenetére
Szerintem memória kompatibilitási gondod lesz mert ezeket a ramokat intel chipset-hez ajánlja a gyártó G.SKILL.
A lapod kezeli elvileg 1600-on de az már O.C:
"4 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 2000(O.C.)/1866(O.C.)/1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066 Hz ECC, Non-ECC,"Ezért ne AUTO-n használd hanem manuálisan állítsad be a feszültséget és az időzítéseket.
Mondjuk 1600 9-9-9-24 meg 1.5V majd memtest meg sima használat és ha megint kék halált dobna akkor tedd 1333Mhz-re a többi maradhat. -
Singer84
csendes tag
válasz CoolMan #11924 üzenetére
A tápon belül sincs semmi rendellenes. Na majd délután kiderül,hogy a VGA a rossz-e,de ha az akkor viszont el is hozom cimbi kártyáját,hogy legalább meg tudjam nézni,hogy a BIOS reset után mit ír ki,miért sípol most már kettőt, meg tudjak teszteket futtatni. Addig is köszi a segítséget. Ha kijózanodtam akkor jelentkezem.
-
V.Stryker
nagyúr
-
aktív tag
hello nem indul a gépem én a bekötésnél arra gyanakodom h a power sw stb nem jó tudna valaki segiteni mi mit jelent mert a hátulján van valami G betü meg valami nyil most akkor annál mi micsoda vagy nincs köze hozzá?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
Calibra72
aktív tag
válasz Hellboy2387 #11934 üzenetére
??????????????????????????????
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Hellboy2387 #11934 üzenetére
(#11935) Calibra72:
Most akkor ez egy mondat kérdőjellel a végén......szép!
Ennél több információra van szükség, hogy segíteni tudjunk. Például milyen alaplap, mert ez fontos lenne. -
aktív tag
alap lap msi 770t-c45
ram kingmax 800mhz 2x2gb cl 6
táp 800w corsaic gamer
kártya. gtx 260 bfg oc2
ssd ocz 2 120gb
hdd samsung 500gb
és ma lett rakva egy űj cpu coler a procira rend és mod szerint csak át let rakva egy másik házba és azóta van probléma a gombok bekötésénél jöttek
alaplap könyve meg van meg minden. csak azt nem tudom a vezetékeknél melyik melyikhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
Calibra72
aktív tag
válasz Hellboy2387 #11938 üzenetére
Na így már érthető
Az alaplap könyvében pontosan le van írva hogy mit hova kell kötni.
Gondolom pwr vagy pwr sw -ként van az alaplapra szitázva. -
CoolMan
MODERÁTOR
A "JFP1" jelölésű panelre kell kötni alsó sor balról jobbra a HDD led, mellette a Reset switch, felső sor balról jobbra, Power led, mellette a Power switch a másik panelre JFP2 alsó sor a Power led ha 3 lábú a csatlakozója, fent a speaker.
Amúgy a manualban a 17-ik oldalon szépen le is van rajzolva.[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
Itt a kép a bekötésről!
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Calibra72
aktív tag
Hellboy2387
Néztem a lapod doksiját, JFP1 nevű tüskesor hatos és nyolcas lábára kell dugnod a bekapcsoló gomb csatlakozóját.
Bemásoltam neked ideGyorsak vagytok
[ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
a kapcsolóknak mindegy a polaritás.. de a ledeknél arra figyelj, hogy a kis háromszög jel a kábelon a piros-t jelzi, tehát az legyen a "+" _on
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Wind-Storm
őstag
válasz ThodEE #11941 üzenetére
Fennakadtam a JFP2 tüskéin
A Speaker csatlakozója ha egyben van szokásosan kiüt két középső tüskét, ez oké.
De milyen két tüskét? mi ez a buzzer? mit kötünk ide?Mellesleg ha ott az 1. és a 3. tüske amire rámegy a Suspend LED, akkor a Power LED-nek a groundja a 7. No Pin lesz?
Valaki sötétítsen mán fel erről
-
Calibra72
aktív tag
válasz Wind-Storm #11945 üzenetére
A buzzer egy hangkeltő eszköz /piezzo/.
"Mellesleg ha ott az 1. és a 3. tüske amire rámegy a Suspend LED, akkor a Power LED-nek a groundja a 7. No Pin lesz?" Ezen én is elcsodálkoztam amikor nézegettem mi hova
Esetleg egy 3 pin-es csatlakozó lehet ott, és a gnd közös -
Wind-Storm
őstag
válasz Calibra72 #11946 üzenetére
Ez érdekes, hogy külön van a piezo-nak is két tű
Én úgy tudom, hogy mindegy, hogy a speaker tüskéire kis hangszórót kötünk (régebbi házak) vagy piezo-t.
Vagy be kell kötni a buzzert is meg a spakert is, és akkor leadnak egy szonettet?Én még nem láttam ilyen közös GND-s csatit...
Eszembe jutott ez [link]
[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
válasz Wind-Storm #11947 üzenetére
Phantom of the Floppera háttttttt ezzzzzzzzzz
Én sem láttam még ilyen csatit, de ki tudja még mi jöhet -
aktív tag
na azt vettem észre hogy a ventije nem megy a karinak, aztán kivettem karit és nem csippant hgoy nincs benne vidikari.....
az akkor meg halt az alaplap? mert minden más vinyok mennek, táp megy, ventik mennek stb.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AMD GAMER PC! Ryzen 4600G / RX 5700 XT / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 550w! BeszámítOK
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! RGB Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Kezdő GAMER PC! i3-9100F / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 250GB SSD / 450w!
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest